• Podział zysku. Autor: ~Andi [83.20.32.*]
    Trochę optymizmu.
    Ostatnie tygodnie przyniosły wielkie zdołowanie kursu.Czarę goryczy akcjonariuszy dopełnia prawdopodobny brak dywidendy drugi rok z rzędu.Skarbiec był postrzegany przez wielu jako spółka dywidendowa.W kasie mają miliony.
    Trzeba się domagać od zarządu aby się określili odnośnie długofalowej polityki w tym temacie.Ja już podjąłem odpowiednie kroki.Zachęcam innych.
    Wydaje się że mamy dwie mozliwosci:
    grubasy na WZA przegłosują dywidendę albo zarząd przedstawi jakieś plany przejęć.
  • Re: Podział zysku. Autor: ~pytam [92.63.45.*]
    ale jakie kroki podiołeś?
  • Re: Podział zysku. Autor: ~Andi [83.20.32.*]
    Najprostsze z możliwych.
    Napisałem elektronicznie do zarządu i przedstawiłem mój punkt widzenia powołując się na zamiszczone na stronie Spółki informacje dotyczące polityki dywidendowej.
    .
  • Re: Podział zysku. Autor: ~pytam [92.63.45.*]
    no to pusc tutaj co im wyslales
    to my tez takie wyslemy?
  • Re: Podział zysku. Autor: ~kkk [83.7.102.*]
    Z Parkietu:
    "Oczywiście domagamy się wypłaty dywidendy bądź wyczerpujących informacji, jakim celom ma posłużyć pozostawienie zysku w spółce – zapowiada Mateusz Juroszek. – Jesteśmy w trakcie przygotowań formalnych do tego, by móc posiadać ponad 10 proc. akcji spółki – dodaje"

https://www.parkiet.com/Fundusze-inwestycyjne-TFI/312089989-Skarbiec-Holding-Inwestorzy-zawiedzeni-brakiem-dywidend.html
  • Re: Podział zysku. Autor: ~MiśGoGo [172.254.26.*]
    „Piniendzy nie ma i nie będzie” cytując klasyka, ja swoje 1.5 k akcji wypchnąłem także żegnam was leszcze, współczuje tym co stracili ja straty właśnie zminimalizowalem
  • Re: Podział zysku. Autor: ~Andi [83.20.27.*]
    To czy zrobiłeś dobrze zweryfikuje komunikat zarządu w sprawie polityki dywidendowej po WZA.
    Ja czekam bo przy dzisiejszym kursie jestem jeszcze na minimalnym +.
  • Re: Podział zysku. Autor: ~koneser [5.184.224.*]
    Śledząc od dłuższego czasu transakcje i zlecenia na tej spółce doszedłem do wniosku, że kurs od dłuższego czasu jest rozgrywany w taki sposób aby odstraszać i zniechęcać inwestorów. Jeżeli komuś faktycznie zależy na sprzedaży akcji, a nie na stałym zbijaniu kursu, to nie składa zleceń w ten sposób Ciekawe czy ktoś doszedł do podobnych wniosków.
  • Re: Podział zysku. Autor: ~RR [83.144.109.*]
    Juroszek ok 7%
  • Re: Podział zysku. Autor: ~RR [83.144.109.*]
    Obcielo posta..quercus tez 7, inne fundy 17… jak jeszcze kilka glosow znajda to 2 czlonkow rady beda mogli wybrac :)
[x]
SKARBIEC -2,99% 29,20 2025-11-24 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.