Moja oferta powoli staje się nieaktualna, bo miałem od jakiegoś czasu inną spółkę NC na oku, kupiłem nawet wtedy mały pakiet, a teraz sądzę, że nadchodzi czas wybicia, więc powoli dobieram... Ale przy płynności NC nie najłatwiej to idzie...
Pozdrawiam
Misiek
To prawda, małe obroty są niestety trochę bolączką NC. A szkoda, bo są tutaj naprawdę bardzo ciekawe spółki o niskiej kapitalizacji... Jak choćby, daleko nie szukając nasz Tamex :) Niestety stoją w miejscu, bo ludzie nie kupują, a nie kupują, bo nie ma na nich obrotów, takie trochę błędne koło... A cóż to za perełkę zbierasz? Podzielisz się swoim typem ? :)
Nie wiem czy to perełka, ale ma dodatnie wyniki finansowe w każdym kwartale, WK to trzykrotność(!!!) obecnego kursu i wprawdzie nie przeceniam tego przy niskich obrotach, ale tworzy się w mojej ocenie fajna popytowa formacja techniczna.
Jeszcze zobaczę jak jutro z rana, ewentualnie uzupełnię pakiet i dam znać.
Pozdrawiam
Misiek
Ola,
Mój typ to PLG. Zobacz i oceń. A że właśnie ktoś postawił na S ponad 180 tysięcy akcji, to jeszcze bardziej mnie przekonuje, że to końcowe wyciskanie akcji.
Absolutnie nie namawiam do zakupu, a sam jeszcze czekam co z tym batonikiem się podzieje... Ale że obiecałem...
Pozdrawiam
Misiek
Aaaa PLG. Wyobraź sobie Miśku, że miałam kiedyś to PLG. Kupiłam tysiąc akcji tak na próbę, po 50 gr i....sprzedałam po 49 gr :) Straciłam na tej inwestycji coś około 16 zł :) Później kiedyś jeszcze oglądałam jak było po 30gr, ale jakoś się nie zdecydowałam. A teraz faktycznie baaardzo kusząca cena, dzięki, że mi o niej przypomniałeś i zwróciłeś moją uwagę. Piszesz, że dobrze wygląda technicznie. Nie znam się zbyt na AT, jakie tam przewidujesz poziomy do realizacji? 41 gr, 50 gr 75 gr ? :)))
Tutaj to ciężko przewidzieć. Cała kapitalizacja FF przy obecnym kursie to niecałe 1,5 miliona PLN, więc można to spokojnie kilkukrotnie podnieść, bo przecież kapitały własne trzykrotnie przewyższają dzisiejszą kapitalizację. Według mnie brzęk spadających haków dopiero powyżej 50 groszy i od tego momentu można rozważać stopniową redukcję. A ja osobiście nie lubię sprzedawać poniżej WK a to już ponad 70 groszy... Ale to póki co marzenia... :)
Pozdrawiam
Misiek
:) A znasz może taką spółkę HMINVEST ? Tak mi się dzisiaj rzuciła w oczy, bo było jakieś espi o przekroczeniu progu 25%. Wydaje mi się fajna, ładne zyski i cena wydaje się do zaakceptowania..., chociaż jak już się kilka razy przekonałam nigdy nie jest na tyle tanio, żeby nie mogło być jeszcze taniej :)))
Ola,
Niby wszystko czego trzeba się zgadza. Ale to leci jak jakiś totalny śmieć i bankrut, jakby jakiś trup w szafie... To wydzielenie akcji ze spółki dla wspólnika już jako osoby prywatnej też jakoś budzi bardziej wątpliwości niż pozytywne skojarzenia. Wydaje się rzeczywiście atrakcyjna, ale póki co swoich pieniędzy bym w to nie zainwestował...
Pozdrawiam
Misiek
Dziękuję Miśku, rzeczywiście trochę mnie dziwi, że kurs tam spadł...hm...dziwne... A mogę zadać Ci jeszcze jedno pytanie o MMC ? Niektórzy widzą tam drugie Telesto :))) Na razie po obejrzeniu spółki nie przymierzam się do tego, ale jestem ciekawa Twojej oceny :)
Ola,
Ty to masz niektóre dziwne zamiłowania giełdowe... :) Telesto, Eximit i dla mnie Prefa to dla takich lubiących hazard... Wydaje mi się, że to jakieś grupy wybierają sobie spółkę z niskim FF, skupują na pewnym poziomie a dalej to już głównie handlują między sobą windując kurs. Jak ustawi się kolejka to walą tym w rynek i będzie zawieszenie na dolnych, żeby wyjść. Oczywiście jak w dobrym momencie wejdziesz do tej szulerni to można bardzo ładnie zarobić, ale jak przegapisz moment ewakuacji to zostaniesz z makulaturą na koncie... Nawet jak takie Telesto podbiją do 1000 PLN, to napisz kto normalny to kupi? Przecież już dzisiaj kapitalizacja tego to 0,75 miliarda!!! A kapitał własny 5 milionów...
MMC jeszcze nie jest tak podgrzane i może będzie mocno grane, chociaż kurs już i tak oderwany od realiów. Ale motyw przewodni ten sam co dla wyżej wymienionych.
Pozdrawiam
Misiek
:))) Niestety nie mam MMC. :) Dzisiaj rano skusiłam się natomiast na STS Hloding po 23,10, to tak a propos moich giełdowych zamiłowań :) Większość osób pisze, że mocno przewartościowany... Na szczęście jest tam na tyle duża płynność, że stop powinien zadziałać, jakby to to miało polecieć, na razie lekki plusik, zobaczymy ,co dalej :)
Rollkris,
Nie szukam tego typu przyjaciół...
Ola,
Czuję, że dzisiaj MMC się otworzy i zanurkuje w okolicach jednej cyferki. A że spółek które mam i nadal obserwuję to GENRG, gdzie mam wrażenie, że kurs od jakiegoś czasu jest na maxa ubijany i jak go wreszcie uwolnią...
Pozdrawiam
Misiek
Przepraszam was Olu i Miśku ale zbierałem akcje. At wygląda bardzo dobrze mój nick prawdziwy to EGZRKUTOR i od dziś tak pisze. Miłego dnia też już jestem na podkładzie