Na tym rozgrzanym do czerwoności od postów i dyskusji forum chyba sam ze sobą będę rozmawiał.
Więc stanowisko jest wymogiem prawnym zarząd ma obowiązek się wypowiedzieć . No i się wypowiedział dokładnie tak jak miał to zrobić i jak robią to zarządy które wybierane są przez samych wzywających. To tak jak jak bym miał się wypowiedzieć czy uważam że cena za którą kupuje nieruchomość jest godziwą czy przypadkiem za mało nie płacę. Ale cóż to wina ustawodawcy że nałożył tak bzdurny obowiązek. Każdy zainteresowany widział pewnie info o powiększeniu stanu posiadania i chyba wszyscy wiemy po co tu jesteśmy. Więc ta cisza nawet tu pasuje
To kompletnie nie ma znaczenia głupie by to było jak by miało mieć znaczenie to by była ekonomiczna patologia, zresztą logiczna też. Wycenia się na chwilę obecną . Najlepsza wycena była transakcja kupna w lecie. Trzeba jeszcze odjąć wartość dodana pakietu kontrolnego , oraz zmiany w branży przez ostatnie pół roku jak nn i gp będą chcieli nie wiadomo ile to po prostu będzie status quo . 19 euro to dobra cena nie wiem czy są w stanie tyle dać.
Na chwilę obecną to BEWI chce wycofać z rynku a bez NN nie da rady. Za chwilę NN I FRAM wprowadzą człowieka do RN. Cena wezwania jest śmieszna, to mniej niż pozyskała spółka w poprzedniej emisji i mniej niż zapłacili za tą niemiecka firmę. Nie wiem skąd ty wziąłeś te 19 euro, czy jesteś emisariuszem BEWI i przygotowujesz grunt pod negocjacje?
Bewi kupili każdą akcję za srednio 23 euro a każden głos za 16 euro. To jest wycena do której można się odnieść. Pakiety większościowe wycenia się na więcej niż pozostałe akcje . Dla mnie średnia pomiędzy 23 euro a 16 euro to cena która się należy jeśli mamy być proporcjonalni i adekwatnie do transakcji sprzed pół roku i tyle. Każdy może mieć inne zdanie NN z GP może mieć inne zdanie mogą oczywiście blokować plany a bewi może zrezygnować z planów wyjścia z giełdy. Ale co się będzie działo dalej raczej jest oczywiste. Na te 20 euro to będziemy czekać długo długo a po drodze różne ryzyka dojdą. A Ty ile byś chciał za swój udział ? Więcej niż dostali poprzedni właściciele ?
To chyba i tak mało istotne liczy się to czy się dogadają bo to będzie miało fundamentalny wpływ na dalszy scenariusz. Albo opcja podniesienie ceny ,sądzę że nn i fram żądają dość dużo mniej więcej jak pisałem wyżej ,albo status quo i owszem wsadza sobie członka rady nadzorczej ale można zapomnieć o szybkim dobrym wyjściu z inwestycji. Więc ja kibicuje porozumieniu .
Jest nowy komunikat . No i mniej więcej Nn i fram widzi to tak jak tu było napisane ,trzeba odnieść się do transakcji z lipca,widzieć sztuczność i rozpiętość pomiędzy ceną za akcję zwykle i imienne ,policzyć ile płacili średnio za akcję za głos dodać im premie za przejęcie i wychodzi cena.