• Żniwa w 4Q 21 Autor: ~Czapajew [37.225.25.*]
    Zgodnie z raportem 3q 21, w ostatnim kwartale br. Zostaną oddane do użytkowania 3 projekty (miasto Moje IV, Ursus Centralny IIa, Panoramika VI) na w sumie ok. 500 mieszkań. Przychody z tego tytułu powinny sięgnąć 250 mln zł! Przy średniej tegorocznej marży netto na poziomie ok. 15% zaksięgują prawdopodobnie 35-40 mln PLN zysku netto co powiększy kapitały własne spółki o 10%. Wartość księgowa jednej akcji wyniesie wtedy ~ 2,75. Do tej ceny będą musieli się odnieść przy wycenach biegłego jeśli będą coś chcieli skręcić przy wycofaniu z publicznego obrotu :)
  • Re: Żniwa w 4Q 21 Autor: ~erazm [83.28.228.*]
    Oni nie chcą wycofać z obrotu tylko zrobić przymusowy wykup, to duża różnica.
    Poza tym ja myślę, że marża będzie wyższa niż 15%. Cóż to jest 15% dzisiaj dla deweloperów?
  • Re: Żniwa w 4Q 21 Autor: ~erazm [83.28.228.*]
    zobacz to:
    https://www.parkiet.com/Nieruchomosci/312069960-Marze-wciaz-opieraja-sie-kosztom.html

"Dziesięciu deweloperów mieszkaniowych z rynku kapitałowego, o dużej skali działalności, w ciągu trzech kwartałów br. wypracowało średnio 25,8 proc. marży brutto ze sprzedaży, o 1,3 pkt proc. więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku i o 1,9 pkt proc. mniej niż dwa lata wcześniej. Grupa porównawcza utrzymuje więc rentowność, a wyniki poszczególnych firm są tradycyjnie mocno zróżnicowane."

15% by oznaczało, że są w ogonie rentowności.

• Re: Żniwa w 4Q 21 Autor: ~Czapajew [89.76.208.*]
    Założyłem konserwatywnie poziom tegorocznej marży: „.. Marża brutto ze sprzedaży lokali mieszkalnych za okres dziewięciu miesięcy zakończonych dnia 30 września 2021 roku wyniosła 18,0% wobec 23,4% w okresie dziewięciu miesięcy zakończonym dnia 30 września 2020 roku.”. I konserwatywnie pominąłem zyski z zakończonego ale jeszcze nie w pełni przekazanego projektu Tullip Wilanów w którym mają 50% udziałów. Jakieś drobne 10-15 mln netto
  • Re: Żniwa w 4Q 21 Autor: ~Aran [146.70.107.*]

APEL! Piszę to pod każdym postem, musicie o tym wiedzieć. Na spółce Comeco co jakiś czas robią podbitki żeby upychać papier.Niedawno doszło do takiej podbitki i upchneli dużo teraz już kurs spadł do bazy dużo ludzi straciło. W przyszłym roku może dojść do większej podbitki,ponieważ pojawił się akcjonariusz, na dzień dzisiejszy ma ponad 60% do wysypania.Mój apel to nie kupujcie tegotworu szkoda pieniędzy na takie bezwartościowe akcje. Ntcapital jest przykładem a hurtimex to samo zrobią za jakiś czas, będą generować miliony obrotów aludzie będą się nabierać.Na forum Comeco nikt nie słuchał wszyscy popłynęli:(
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.249.132.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [45.87.212.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Żniwa w 4Q 21 Autor: ~Marek [45.87.212.*]

Uwaga na spółkę STEMCELLS!!!
[x]
RONSON -0,81% 2,46 2022-02-11 13:19:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać