"W ciągu ostatniego tygodnia w e-sklepach opartych o platformę IdoSell sprzedaż była o 120 mln (o 25 proc.) większa niż w pozostałych tygodniach listopada 2021 roku. Również liczba transakcji w tych sklepach zwiększyła się o 25 proc."
Logicznie rozkładając, sprzedaż w tygodniach poprzedzających ostatni tydzień listopada to okolo 480mln zł, w ostatnim tygodniu wzrosła o 120 mln zl(25%) do 600 mln zł.
Kolejna informacja, dzięki której spółka powinna wystrzelić w kosmos, ale niestety fakty i racjonalne argumenty nie mają żadnego znaczenia na tej bananowej giełdzie. Liczą się plotki i spekulacje ....:(
Do czasu. Kiedyś kupiłem CCC po 50 zł. Nie chciał rosnąć ani spadać przez wiele tygodni. To się wkurzyłem i wywaliłem. Kilka dni później kurs ruszył ostro na północ. Podobną sytuacją miałem na MBR zarobiłem 50 % myślałem, że nie urośnie. Wywaliłem a za kilka dni pionowa ściana. Jakiś małolat ze Szwecji chwalił się na Twitterze że kupił spory pakiet. Były jeszcze inne firmy które sprzedałem o wiele za tanio bo nie rosły. Teraz mam kilka firm w portfelu, ale MCI wydaje się bajecznie tania. A na dodatek ich największe aktywo dynamicznie rośnie.(50%?) rocznie. Myślę, że to kwestia czasu, że jakiś fund lub inwestor zagraniczny z grubszym portfelem się zainteresuje.