• Pytanie co teraz PBG? Autor: ~Venom [89.64.34.*]
    Raczej rozstają się z RFK bo pousuwali "Grupa PBG" z jego logo(pisałem to wcześniej). Pytanie jaki scenariusz tutaj piszą? Czy będzie jakiś zwrot akcji i tak jak spadaliśmy tak szybko zaczniemy rosnąć? Robi się gorąco na obu papierach.
  • Re: Pytanie co teraz PBG? Autor: ~Janusz [82.47.214.*]
    Na jednym ? Zgadnij na którym?
  • Re: Pytanie co teraz PBG? Autor: ~Venom [89.64.34.*]
    Na RFK też jestem drogi kolego. A co do tego papieru to czysta spekulacja ale zakładam że coś tutaj się jeszcze wydarzy. Pożyjemy zobaczymy
  • Re: Pytanie co teraz PBG? Autor: ~Otto [89.79.127.*]
    Rząd postanowił zrobić z Rafako lidera przebudowy polskiego rynku energetycznego, a PBG ma ponad 30% akcji Rafako. No faktycznie bankrut. Wystarczy zdjąć logo, a na zgromadzeniu akcjonariuszy PGB i tak wciąż rządzi, ... więc.
  • Re: Pytanie co teraz PBG? Autor: ~Psyho [89.239.127.*]
    ja tam nie widzę tworzenia lidera z Rafako. Raczej małe koło ratunkowe, aby dokończyli Jaworzno i oddali wszelkie patenty do niego - po to żeby można było odciąć Tauronowi balast w postaci spółki z Jaworzna. Dla mnie to przedłużenie agonii Rafako (PBG już dawno powinno mieć krzyżyk), ale także mini szansa dla Rafako aby znaleźć jednak sponsora i zacząć zarabiać i spłacać długi. Mimo wszystko trzymam kciuki.
  • Re: Pytanie co teraz PBG? Autor: ~W83 [46.204.22.*]
    Wydarzy się....mamy dwa scenariusze - polityczny czyli dobry, ekonomiczny czyli zły.
    Papier ktoś kupuje...kurs mimo straszaka kopiuj wklej z przed roku w prasie puszczony przed środą i (trzeba być obiektywnym) słabego raportu nie leci na 3,2,1...zawieszenie/upadek!

Jeśli da się wrzucić 2 mld TVP, to czym że jest 100-200-300 baniek długu pbg.....sprzedaż RFK/kasa ze stadionu(zakładam, że ostatnia transza honorarium będzie duża) /wygrane kilka procesów i nagle PBG jest na plusie....jak się PiS państwo dogada z UE i kasa z funduszy covidowych wpłynie na konta NBP, to wtedy nie takie sztrucle ożyją.

Poza w/w puki widzę, że sanacją rządzi Zimmerman Filipiak Restrukturyzacja S.A. to jestem dziwnie spokojny, że PBG (mowa tylko o brandzie, nie o wydmuszce którą firma się stała) coś jeszcze zagra...a jak ktoś ma nadal bóle to niech czyta:

http://zimmermanfilipiak.pl/prawo-restrukturyzacyjne/postepowanie-sanacyjne.html

Jakiś to byłby fail wizerunkowy dla ZFR oraz państwa PiS, gdyby taki rodzyn przestał istnieć....wybory prawie za "rok".....

Papier 50/50 - ryzyk, fizyk, dupa zbita, albo Karaiby! Nie graj, jeśli nie masz twardej d....
  • Re: Pytanie co teraz PBG? Autor: ~Spekulant [95.108.63.*]
    Ot i wszystko w temacie :)
  • Re: Pytanie co teraz PBG? Autor: ~zygfryd [31.60.239.*]
    Dnia 2021-12-02 o godz. 00:44 ~W83 napisał(a):
    > Wydarzy się....mamy dwa scenariusze - polityczny czyli dobry, ekonomiczny czyli zły.
    > Papier ktoś kupuje...kurs mimo straszaka kopiuj wklej z przed roku w prasie puszczony przed środą i (trzeba być obiektywnym) słabego raportu nie leci na 3,2,1...zawieszenie/upadek!
    >
    > Jeśli da się wrzucić 2 mld TVP, to czym że jest 100-200-300 baniek długu pbg.....sprzedaż RFK/kasa ze stadionu(zakładam, że ostatnia transza honorarium będzie duża) /wygrane kilka procesów i nagle PBG jest na plusie....jak się PiS państwo dogada z UE i kasa z funduszy covidowych wpłynie na konta NBP, to wtedy nie takie sztrucle ożyją.
    >
    > Poza w/w puki widzę, że sanacją rządzi Zimmerman Filipiak Restrukturyzacja S.A. to jestem dziwnie spokojny, że PBG (mowa tylko o brandzie, nie o wydmuszce którą firma się stała) coś jeszcze zagra...a jak ktoś ma nadal bóle to niech czyta:
    >
    > http://zimmermanfilipiak.pl/prawo-restrukturyzacyjne/postepowanie-sanacyjne.html
    >
    > Jakiś to byłby fail wizerunkowy dla ZFR oraz państwa PiS, gdyby taki rodzyn przestał istnieć....wybory prawie za "rok".....
    >
    > Papier 50/50 - ryzyk, fizyk, dupa zbita, albo Karaiby! Nie graj, jeśli nie masz twardej d....

twardą dupę powiadasz? ano , jest nas tu paru , jeszcze się zębami trzymamy he he he
  • Re: Pytanie co teraz PBG? Autor: ~zygfryd [31.60.239.*]
    moja twarda dupa wytrzyma i ten pozorowany atak na 2 grosze , tym razem nie przegapię okazji i nieźle uśrednię
  • Re: Pytanie co teraz PBG? Autor: ~Psyho [89.239.127.*]
    Średni obrót na środowych notowaniach to niecałe 60tyś zł to w normalnej sytuacji daje 12 tys na dzienną sesję.... padaka.
  • Re: Pytanie co teraz PBG? Autor: ~oses [188.117.144.*]
    przelicznik bez sensu, jak wejdzie na notowania dzienne to nie będzie średnio 60/5 to tak nie działa
[x]
PBG -2,33% 0,02 2024-09-25 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.