• Akwizycje - info Autor: greg0r [77.249.15.*]
    Info sprzed godziny:

https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/40999288,mo-bruk-prowadzi-rozmowy-w-sprawie-akwizycji-z-kilkoma-podmiotami

Działający w branży przetwarzania odpadów Mo-Bruk prowadzi rozmowy dotyczące akwizycji z kilkoma podmiotami - poinformował wiceprezes Wiktor Mokrzycki podczas GPW Innovation Day. W jego ocenie, zawarcie umowy transakcyjnej jest realne w 2022 r.

Bardzo dobra spółka, jestem zadowolony jako akcjonariusz, choć szkoda, że tak mało akcji mam.
  • Re: Akwizycje - info Autor: pol44 [91.221.89.*]
    Ciekawe jak jakieś przejęcie odbije się na dywidendzie za 2021r. Ja trzymam głównie papier pod dywidendę i liczę , że bedzie wyższa niż w poprzednim roku.
  • Re: Akwizycje - info Autor: ~Blee [188.47.115.*]
    W artukule jest napisane jak to sie ma do dywidendy. Odpowiedz - nijak , przejecie ma byc z innych srodkow niz srodki dywidendowe. Dywidenda - podkresla wice prezez - za rok 2021 (rekordowy !!) Bedzie wyplacona. I ma byc to dywidenda DO 100% zysku. Gdyby nie te ostatnie strachy na lachy odnosnie potencjalnych wielomilionowych kar - mielibysmy pewnie juz w kursie 410-430. A tak bedzie pewnie kiszenie az za kilka miesiecy uniewazni te kary
  • Re: Akwizycje czyli bajki dla inwestorów Autor: ~Bolo [31.0.75.*]
    Jeśli cały zysk pójdzie na dywidendę to akwizycji znaczących nie będzie bo nie dostaną tyle długu. Ponadto to nie jest kwestia umorzenia kary tylko ile i kiedy zapłacą. Jeśli przegrają w SKO to audytor zmusi ich do rezerwy na kary i wyniku na dywidendę nie zobaczymy. A o akwizycjach opowiadają bajki od czasu zeszłorocznej oferty publicznej. Radzę zejść na ziemię bo będzie rozczarowanie.
  • Re: Akwizycje - info Autor: ~Czaj [176.58.21.*]
    Było info, że dywidenda do 100 proc, przejęcia będą wspierane długiem
  • Re: Akwizycje - info Autor: tomaslfc14 [5.173.5.*]
    Dnia 2021-12-01 o godz. 18:10 greg0r napisał(a):
    > Bardzo dobra spółka, jestem zadowolony jako akcjonariusz, choć szkoda, że tak mało akcji mam.

No to skoro jest taka bardzo dobra, to dlaczego nie dokupisz? Przecież wiary Ci nie brak. :)
    Według mnie spółka w długim terminie da fajnie zarobić, jedna z najpewniejszych inwestycji w moim portfelu. Żałuję tylko, że nie dobierałem więcej akcji gdy spadło w okolice 300 zł, zbyt ostrożny byłem.
    No ale, jak to mówi klasyk: "analiza wsteczna zawsze skuteczna".
    Mimo to, w chwili obecnej mamy fajną promocję i jeśli się utrzyma do mojej wypłaty, to po 10 grudnia tankuję kolejne akcje. :)

• Re: Akwizycje - info Autor: greg0r [77.249.15.*]
    Oj kupuję, kupuję, nie chcę jednak tak dużej części kasy w jednej spółce.
  • Re: Akwizycje - info Autor: ~ds [89.64.65.*]
    Analizując słowa wiceprezesa z czatu z potencjalnych celów akwizycyjnych wykreśliłbym "na razie" Krynicki recykling. Myślę, że orbicie zainteresowań spółki znajduje się Geotrans i Ekoexport. Obydwa podmioty z sektora. prowadzą działalność na południu Polski i ich działalność rozszerzyłaby portfolio oferowanych usług przez Mo-bruk. Macie jakieś swoje potencjalne cele akwizycyjne ?
[x]
MOBRUK 1,03% 342,00 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.