Mysle ze skup jeszcze nie ruszyl, kazdy zakup na koniec sesji spolki raportuja - zobaczcie jak bylo ostatnio na Blooberze - kazdego dnia espi.
To organiczny popyt, podaz mysle ze dalej od Value Fiz ktorzy sypia. Wchodzili dawno wiec moga byc juz zarobieni i tak. Powoli do przodu, zobaczcie gdzie bylismy 6 czy 12 miesiecy temu.
widać ewidentnie grę ANIMATORA na utrzymanie kursu na możliwie najniższym poziomie; wystarczy uważna obserwacja ilości akcji i momentów, w których składane są takie zlecenia; to bardzo dobrze; pojawi się moment w którym ujawni się nowy właściciel 5% pakietu (lub nawet dwóch); może obecnie trwa przygotowanie do taniego "zbierania" - w tym przez Spółkę? tak to widzę, nie wiem czy dobrze? Jednak w żadnym przypadku Spółka ta nie jest "badziewiem"!
nie wiem, czy ktokolwiek (poza jednym wielkim "FANEM" VIN jeszcze tutaj zagląda, ale mam wrażenie, że chyba już dopełniły się "formalności" do wzrostów - wymagane przez AT
Zobacz ze ogólnie jest marazm na rynku. Ta spółka mało puszcza komunikatów, np. Kruk puszcza ESPI przy zakupach pakietów, VIN stosuję politykę skupiania się na raportach okresowych - tam pokazane są zakupy i wszystkie istotne zmiany. Wiec ludzie czekają na raporty a kurs mniej lata między nimi.
Tutaj podaż daje ewidentnie Value FIZ, który ogranicza wzrosty. Jak się wysypią lub podniosą zlecenia sprzedaży wyżej to kurs ruszy. Zobacz ile kurs krązył koło 6zł, później 6.6zł aż w końcu puszczał i szedł stopień wyżej. Kluczowe zeby tych ruchów nie przeoczyć, ie mieć akcje przed a nie po.