• A my spokojnie, powolutku do celu ... Autor: ~CarlosRoca [89.78.142.*]
    Jaki spokój się zrobił ... 

Kurs stabilnie trzyma się poziomu z debiutu ... 

Akcji w obrocie bardzo mało albo brak ... 

A już niedługo wyniki badań fazy bezpieczeństwa TAS dla kandydata na lek na zwyrodnieniowe zapalenie stawów u psów - BCX-CM-J i rozpoczęcie "pełną parą"badań klinicznych dla tego leku.

Jak myślicie czy po uzyskaniu pozytywnych wyników badań klinicznych duże firmy weterynaryjne będą zainteresowane zakupem licencji na każdy lek osobno czy jednak dopuszczacie możliwość wykonania wezwanie i zakupu całej spółki na raz? 

Niski FF i koncentracja akcji w rękach dużych inwestorów daje przecież teoretycznie taką opcję ...
  • Re: A my spokojnie, powolutku do celu ... Autor: ~Pono2000 [82.113.121.*]
    Jedna transakcja wartość koło 100 zł za akcje. Wycofanie biznesu z giełdy.
  • Re: A my spokojnie, powolutku do celu ... Autor: ~CarlosRoca [89.78.142.*]
    Myślisz, że za ~80 mUSD poszła by cała spółka z wszystkimi lekami, patentami, know-how i linią produkcyjną w standardzie GMP? ... ciekawa teoria ... 

Osobiście zakładałby jednak, że w przypadku zbycia całej spółki cena byłaby ciut wyższa niż cena jak za sam jeden lek weterynaryjny ... w końcu rozwijają ich więcej ... i do tego przygotowaną produkcję do wejścia na rynek ...
  • Re: A my spokojnie, powolutku do celu ... Autor: ~Pono2000 [46.223.142.*]
    Myślę ze tak przykład scope pokazuje ze czasem warto coś sprzedać i zbudować coś od nowego. Mam nadzieję ze ty masz racje. W tej cennie to jest na razie jedna z najlepszych spółek na GPW. Co do Scope mam nadzieję ze zaraz dostaniemy syte dywidendy które będę mógł tu wpakować.... oczywiście ze jest to spółka dla cierpliwych ale wind i bujanie nie potrzebuje dwa do przodu jeden do tyłu ale do celu. Pozdrawiam
  • Re: A my spokojnie, powolutku do celu ... Autor: ~Jigga [46.151.137.*]
    Biomed też był pewien pozytywnych wyników badań klinicznych...

A ty tutaj wyraźnie zakładasz już ich sukces. Chyba się pospieszyłeś?
  • Re: A my spokojnie, powolutku do celu ... Autor: ~Aaa [37.47.237.*]
    Jak się kupuje spółkę to z założeniem, że osiągnie sukces, to chyba logiczne :).
  • Re: A my spokojnie, powolutku do celu ... Autor: ~pono2000 [46.223.143.*]
    Naszczescie na biomed w ogóle nie inwestowałem, nawet na krótko biotech dla zwiarząt a biotech dla ludzi , jest wielka róźnica w badanich klinicznych dla tego tu widzę sukces. A jezeli inwestuje coś na longa to nawet przy cennie 20 zł nie bede redukował pozycji a pewnie zacznę kupować akcje. Tak jak na OAT czy Scpfl czy kiedyś cd projekt , czy nawet datawalk. Wiadomo ze będa gorsze i lepsze dni, ale ostatnie 5 dni nawet przy dolujacym rynku nikt nie wychylił się by coś sprzedać a kurs idzie po woli do góry. Pozdrawiam cierpliwych porozmawiamy za rok może dwa.
    Jak się skończą lockupy dużych, a do tej pory nie będzie żadnej komercjalizacji to kurs może się mocno posypać?
  • Re: A my spokojnie, powolutku do celu ... Autor: ~CarlosRoca [83.26.220.*]
    Pytanie co wtedy jak jednak będzie komercjalizacja przed tym terminem ? :) :) :)

Albo co jeżeli okaże się, że duzi inwestorzy jednak wchodzili też na długi termin widząc potencjał firmy? I co wtedy? :) :) :)

Wtedy Twój cały misterny plan ….
  • Re: A my spokojnie, powolutku do celu ... Autor: ~Pono2000 [46.223.143.*]
    Zgadzam się z Carlosem tu jest za mało akcji , kto skupi to z rynku ... raczej nie ulica. Ja planuje zwiększyć pozycje max do 1500 sztuk. powyżej cenny 40 zł lub poniżej 30 zł. Jak przekroczy 40 zł ulica się zleci i będą się zabijać o akcje. Duzi grają raczej na długo.... to często ulica powoduje panikę. Akcjonariat jest co raz bardziej świadomy. A nie ma tu wiodącego głównego akcjonariusza. 4 ma powyzej 10% a poniżej 20 %. 2 koło 5 % . Nie wiadomo czy ktoś jeszcze nie skupuje powolutku z rynku akcji. Pozdrawiam
    Pamiętajmy, że duzi mają tutaj bardzo dużo zysku. Nie pogardzą nim, jak tylko będą mogli sprzedać.
  • Re: A my spokojnie, powolutku do celu ... Autor: ~Pono2000 [46.223.143.*]
    Jako że rozmowa jest na jak na Bankier na dużym poziomie, Poczekajmy dwa lata i zobaczymy kto miał racje. Życze sukcesów.
    Pytanie do was czy w grudniu przebijemy 40 zł ?
  • Re: A my spokojnie, powolutku do celu ... Autor: ~szczur4 [94.254.186.*]
    ostatnio zainteresowałem się BCX i widzę, że Carlos tutaj siedzi, Carlos gdzie jeszcze jesteś oprócz SCPFL?
  • Re: A my spokojnie, powolutku do celu ... Autor: ~CarlosRoca [89.78.142.*]
    Nie będę na otwartych forach tego ujawniać. Zaraz zleci się na tych spółkach stado dzieciaków i zaczną tam robić kolejny chlew … nie jest mi to do niczego potrzebne :)
[x]
BIOCELTIX 0,94% 96,90 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.