A mi sie wydaje ze robie sobie strate. Sprzedaje to co ma sam sobie po nizszej cenie. Dzieki czemu cieka z podatku stan akcji bedzie mial ten sam. Idac tym tropem realizacje zysku bedzie robil dopiero w przyszlym roku :)
Kolego złoty - on tu od roku robi sobie stratę :D wyciskając takich jak exol, inwestor i innych z 1000 akcji, które mieli Nie ma tu powodów do optymalizacji
OK. Mozliwe... Obserwujac to co sie dzieje tak sobie to wytlumaczylem. Jedno jest pewne brak logiki a nawet granie na dokrecanie sruby az do granic "przyzwoitosci ". Jedno jest pewne na gieldzie nic nie trwa wiecznie..... Choc moze trwac bardzo dlugo:) Zycze cierpliwosci !!
Widać od paru dni, że zmienił się arkusz. Wczoraj były jakieś krzaki na 2,788 i podnoszą się obroty. Nie zaryzykuję jeszcze stwierdzenia, że mamy drugiego grubszego na horyzoncie, chociaż byłaby to dobra wiadomość. Pamiętam taką walkę na PDZ jak jeden blokował pakietami po 100k, a drugi mu zdjął w kilka minut z pół miliona akcji :) Pewien jestem za to, że prędzej czy później sytuacja się wyjaśni. Pozdrawiam LT
Zależy jaki masz horyzont. Ja jestem zdania, że prawdziwe zyski i właściwy kurs będzie dopiero po 2024 r. Obecną sytuację uważam za anomalię, która może się skończyć za rok albo za 3 miesiące na przykład.
Witaj @inwestorlongterm. Moim zdaniem to ta sama ekipa, mielą własne akcje. Kilka dni temu zrobili przeładowanie arkusza. Coś się zbliża, ale nie wiem czy wiązać to z wygaśnięciem cen pakietów czy po prostu jesteśmy już pod ścianą i kończy się akumulacja? Przydało by się odpalić to razem z jakimś dobrym info, ale tego było już tyle, że w zasadzie brakuje tylko twitta od Muska :P
Dzisiaj były przerzucane akcje z rąk do rąk z umówionymi miedzy sobą stronami w cenie generalnie 2,77-2,78. Te pakiety były od razu skupowane. Obrót został wygenerowany bardzo duży, a cena akcji praktycznie się nie zmieniła. W jakim celu było to robione trudno dociec. Zawsze jednak to jakaś nowość na naszych akcjach, bo w takich ilościach sobie takich ruchów nie przypominam.
Nie miałyby to większego sensu chyba, że ktoś inny chce sprzedać akcje dla exola niż ten co je z rynku zebrał - chociażby po to, żeby ukryć, że przez tyle czasu zniżał kurs. Inna opcja jest taka, że ktoś kupuje a "grupa trzymająca władzę"
Dla mnie to jest realizacja straty aby uciec od podatku wygenerowanego od zysku na innych akcjach.Ktoś opylił akcje akcje samemu sobie.Strata zaksięgowana a na ewentualne zyski trzeba będzie czekać do następnego roku.Tak to widzę.
Gram na silny wzrost, wchodzę teraz wiec podawajcie wszystko co macie. Wyniki lepsze perspektywy lepsze wycena niższa ! Nie mam wątpliwości ze ktoś zaniża kurs albo potrzebuje kasę na święta