Po 3 kwartałach, bez tantiem, spółka handluje się na ten rok 26x zyski... nie wiem kiedy rynek się zorientuje, że z gier to jedna z najtańszych spólek. Odliczając gotówkę, 22.6x zyski po 3 kwartałach.
RoB, wielokrotnie o tym pisałem, przez to, że zwiększyli zespół marża produkcyjna nie ucieka im na outsourcing. Spółka to zresztą pokazywała za 1Q i 2Q.
Prognoza Trigona na cały 2021 rok to 47.6lmn zł... a pewnie mieli jedną z wyższych prognoz na rynku. Więc zarówno Trigon, Santander jak i Pekao powinni zrewidować prognozy w górę.
W ostatnim kwartale sporo może pójść kasy na premie itd. ale nawet jakby doszło 6 mln i dobiko do 50 mln to fajny wynik, spółka ma kapitalizację powyżej miliarda, to taki CD projekt 20 miliardów, powinien wykręcać Miliard zysku, rok temu mu się udało ale w.rym roku nie, przy czym sam CD projekt kibicuje, jednak realnie powinien iść na 120 i zacząć się znowu wspinac w górę
Cdr to ewenement. Lepiej się porównać do średniej niż do największej odchylki. Jest dobrze i się zgadzam że rewizje muszą pójść w górę i Pekao się przestrzelilo ale też mnie te wyniki zaskoczyły. Jest szansa na 60mln na koniec roku i dywidendę z jakieś 40gr na akcje hehe Gość ja zakładałem dużo większe koszty też że względu na rozbudowe zespołów ale tylko się cieszyć z takiego obrotu spraw. W raporcie jest też fajny zapis że SE przyjęło tydzień temu opcje przyjęcia 2 razy po 90k warrantów na akcje o wartości po 50zl.
Dokładnie bo był temat poruszany tych warrantów. Oraz od maja mamy pre produkcję self-publishing .
Tlen po news horizon teraz znów więc mogą sobie gnieść ile chcą ( wolał bym nie) czekam na jutrzejsze szczegóły co do Dlc .
Wynik wyższy od konsensusu o 119%. Jeśli teraz nie zacznie rosnąć, to nie wiem kiedy.
Zastanawiam się, czy wpływ na taki wynik mogły mieć te nieszczęsne tantiemy od Square Enix, ale gdyby je otrzymali, to przecież musieliby poinformować o tym w ESPI.
Jedyne do czego mozna się przyczepić to cashflow na zero w 3Q. Ale być może mieli jakieś przesunięcia w płatnościach za przejęcia bo cashflow inwestycyjny był -14mln z czego wydatki na nabycie wartości niematerialnych i prawnych 6.4mln i wydatki netto na nabycie jednostek zależnych to 7.4mln. Poza tym dobry raport. Wciąż 150mln zł gotówki na rachunku.
Trzeba się dokładnie przyjrzeć porównując z poprzednim co i gdzie księgowane. Natomiast z wnioskami ( pewnie będzie ktoś szybciej) wrócę za tydzień bo znowu nie da się patrzeć co tu się wypisuje... Inflacja...ehh...