Obecny inwestor ogłasza wezwanie po 12.50 zł maks i sprzedaję uporządkowaną i czystą spółkę po wypłacie dywidendy albo wykupie obligacji za minimum 20 zł tak to się prawdopodobnie odbędzie bo dlaczego ma premia trafić do Kowalskiego to niedorzeczne
Logiczne i bardzo prawdopodobne można przypuszczać że pierwsza część ziści się do końca tego roku dobrze i źle no cóż fundusz to nie fundacja umie liczyć pieniądze
Osobiście wolałbym żeby nie było żadnego wezwania dobieram akcji pod scenariusz dłuterminowy i jeśli tego wezwania nie będzie to obecny poziom wyceny jest okazją do zakupu
Dnia 2021-12-01 o godz. 16:06 ~Sowa napisał(a): > Osobiście wolałbym żeby nie było żadnego wezwania dobieram akcji pod scenariusz dłuterminowy i jeśli tego wezwania nie będzie to obecny poziom wyceny jest okazją do zakupu
Całkowicie się zgadzam, sądzę że spółka będzie wychodziła na plus. Jak na razie będąc tu z półtora roku nie żałuję. Wezwanie przy tych poziomach byłoby dla mnie niezbyt ciekawą informacją, którą pewnie puszczałbym koło uszu :-)
Można przypuszczać że jest nas więcej podobnie widzących sprawy ewentualnego wezwania jak przypuszczam akcje free float 37.41% są w większości w mocnych rękach ja mam 0.5% i będę zwiększał
Podzielam zdanie. Te śmieszne obroty wskazują na konsolidację akcjonariatu. Sam mam nie mało i nie zamierzam oddawać za friko. Natomiast scenariusz z wcześniejszym skupem obligacji a później wezwanie dotychczasowego właściciela z niższą ceną jest jak najbardziej prawdopodobne.