• Cisza przed burzą ... Autor: ~EAH [85.221.158.*]
    Od przyszłego tygodnia Eah zacznie skupować, co myślicie? trzyd, premier, Venus :) udanego weekendu Esoticzki
  • Re: Cisza przed burzą ... Autor: ~Joanna_Krupa [78.8.17.*]
    Podali że w IV kw. chcą utrzymać 64% marży brutto ze sprzedaży podczas gdy takie CCC ma 49%. Dodatkowo zarobią jeszcze ok 2,5 mln one off ze sprzedaży własnych akcji do pana Warzechy. Myślę że zrobią z 7 mln netto. Po sprzedaży uwolnią dodatkowo 6,5 mln gotówki. Co powiecie na 5 zł dywidendy?
  • Re: Cisza przed burzą ... Autor: ~Stanisław [188.146.32.*]
    Ja myślę że nawet więcej z tym one offem. Zauważcie że, wyniki się pojawiły od kiedy Dictador przestał być podmiotem dominującym. Sprzedali to jakoś bokiem na Cyprze i nawet wezwania nie ogłosili. Na ale to polska gielda. ..
  • Re: Cisza przed burzą ... Autor: ~z_Venus [91.227.156.*]
    W odpowiedzi na zadane pytanie przez założyciela wątku odpowiadam: Tak,będą brali.
    Zakupu dokonali w piątek na początku sesji 1376 szt po 65zł . Ta metoda zakupu świadczy o tym ,że cenią akcje wysoko.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/ESOTIQ-HENDERSON-Nabycie-akcji-wlasnych-8232750.html
  • Re: Cisza przed burzą ... Autor: ~joanna-krupa [78.8.17.*]
    Tu bedzie 100 zl
  • Re: Cisza przed burzą ... Autor: ~Siwy [46.134.122.*]
    Też myślę że 100 to cel na 2024.
    Za tydzień się zacznie
  • Re: Cisza przed burzą ... Autor: ~Roki [78.8.17.*]
    A ja dalem doopy i sprzedalem czesc dzisiaj na otwaciu. Jestem jakies 3tys w plecy. Chociaz z drugiej strony 14 tys do przodu. Widac papier mocny pewnie znowu kupili swoje akcje.
  • Re: Cisza przed burzą ... Autor: ~EAH [85.221.158.*]
    Grzmi
  • Re: Cisza przed burzą ... Autor: trzyd [77.114.118.*]
    Takie zachowanie się kursu przy relatywnie małych obrotach świadczy jedynie o fakcie, że duża większość akcji znalazła się w funduszach i u dużych graczy.
    Praktycznie nikt nie chce sprzedać akcji. Ostatnia 20% korekta zrobiła swoje. Ci, którzy nie potrafią ocenić fundamentów - sprzedali. Ci, którzy potrafią ocenić fundamenty lub czytać prognozy - wiedzą, że kolejne kwartały będą jeszcze lepsze + dywidenda za 2021r.

Nie ma co wypisywać jaki kurs tu będzie za miesiąc/rok. Wszystko zależy od wyników, a te przekraczają nawet optymistyczne założenia.

Zacytuje ostatnie informacje z Esotiq, które coś mówią o wynikach w IV kwartale:
    Rekordowe wyniki są na pewno powodem do satysfakcji, nie osiadamy jednak na laurach gdyż otoczenie biznesowe jest dość trudne. Będziemy nadal stawiać na sprawdzone rozwiązania i kontynuować naszą strategię, jedynie lekko ją modyfikując pod kątem zmieniających się czynników makroekonomicznych. Tradycyjnie przed sezonem jesienno-zimowym i w związku z nowymi otwarciami sklepów oraz ogólnym wzrostem sprzedażyzwiększyliśmy poziom zapasów o ponad 10 mln zł(k/k). Osłabienie złotego również będzie miało w najbliższym kwartale pozytywny wpływ na nasze wyniki, jednak dłuższe utrzymywanie się wysokiego kursu dolara może mieć przełożenie na niższe marże w przyszłym roku - powiedział Adam Skrzypek, Prezes Zarządu.

Kto chce sprzedać w takim otoczeniu ... ok niech sprzeda.

[x]
ESOTIQ 0,00% 37,20 2025-11-07 16:35:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.