• To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: zly_wujek [88.156.210.*]
    Kolejna fala COVID a my mamy nowe maszyny aby zalać rynki mydełkami :)
    Ale to nie ważne - ważny jest stały rozwój:
    - nowe rynki i kontrakty
    - nowe produkty: kosmetyki bio, płyny do dezynfekcji + nowa kategoria
    - firma po licznych procesach optymalizacyjnych - w Q3 zysk + obniżenie długu o 10mln PLN!!!
    - polityka dywidendowa
    - aktualnie trwający skup akcji własnych (tu też firma zarobi bo mieli skupić 3mln akcji po 7zł i zaplanowali 21mln rezerwy a kupują dużo taniej bo mamy graczy jakich mamy)
    - ODSZKODOWANIE za źle zmontowaną mieszalnię => 23.000.000 plus odsetki jest w trakcie

Coś chcecie dodać???
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~łysy [178.212.155.*]
    to ja dodam, że dzisiaj okazja do tanich zakupów. w końcu black friday na rynkach ;)
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~misiu [176.221.120.*]
    a jednak oddaja takie akcje za marne grosze brak wyobraznt ja biore
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~agnieszka [5.174.18.*]
    Nie wszystko napisane
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~Sss [77.255.176.*]
    Dodać można tylko tyle że ci którzy sprzedają rozumem nie grzeszą.
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~nikt [78.31.93.*]
    Dnia 2021-11-26 o godz. 11:25 ~Sss napisał(a):
    > Dodać można tylko tyle że ci którzy sprzedają rozumem nie grzeszą.

nie mnie oceniać tego typu wywody, ale nauczony doświadczeniem wiem, że podobnie jak nigdy nie jest tak drogo by nie mogło być drożej, to podobnie nigdy nie jest tak tanio, by nie mogło być taniej.
    zapamiętaj, iż każdy z inwestorów ma:
    - inny próg wejścia
    - inny próg wyjścia

a co za tym idzie dla jednych będzie 5% wystarczającym zarobkiem (i nigdy bym się nie odważył kogoś takiego nazwać "głupcem"), a dla kogoś innego cel jaki sobie postawi to 50% zysku (to czy tyle zarobi już jest zależne nie od jego "chciejstwa", a od wielu czynników na których odczytywaniu się zna - lepiej lub gorzej- i od jego wiedzy).

Sam sprzedałem cześć pakietu w cenie 5.30 -5.40 zdajac sobie sprawę z tego, że może to być marny zysk (ok 20%), ale też mając świadomość (popartą praktyką), iż nie jest wykluczone, iż odkupię taniej np. za 5.15 lub niżej (niby niewiele, ale zawsze coś).

Jedni czekaja na swoje 50% (i nie mowie, ze sie nie doczekaja) przez x czasu. Inni te 50 % zrobią 5x szybciej.

p.s. Lwia cześć pakietu wciaż czeka na swoje magiczne wzrosty:)
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~ler [5.173.150.*]
    Agnieszko jak twój atak na 6, a nie już aktualnie na 7 PLN? Ty lepiej za książkę kucharska się weź, a nie GPW. Reszta od kilkunastu miesięcy wypisuje to sam, a teksty o odszkodowaniu to już jest złoty klasyk hehehe jak widać żyjecie marzeniami, a nie rozumem. Łysy za co ty kupisz akcję jak ty umiczyles na górce za 11 i teraz liczysz na to , że będziesz mógł sprzedać na zero
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~Sss [77.255.176.*]
    nikt oj i ty nazywasz się inwestorem, gratuluję. Gdyby nie janusze którzy sprzedają z zyskiem na lody to inaczej by bananowa wyglądała. Natomiast czy uda ci się odkupić po 5,15 wątpię czy znajdziesz takich jak ty, no ale cóż tak jak pisałem na wstępie gdyby nie tacy to byłoby zupełnie inaczej.
    Jaka giełda tacy inwestorzy w większości. Dobrze, że mam na chleb i akcje mogą spokojnie leżeć i czekać, lub dokupuję patrząc i śpiąc spokojnie.
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~Nikt [45.151.216.*]
    Co tam sss? Chciałbyś jeszce coś dodać? Wątpisz iż kupie poniżej 5.15 powiadasz? No cóż- głupio by było cytować samego siebie z posty wyżej, wiec napisze tak - Pareto się kłania 80 % na giełdzie traci, a 20 % zarabia - mam nadzieje, ze nie tu na forum, ale w głębi duszy przyznasz sobie, po której stronie jestes. Nadmierna pewność zawsze gubi tych, którzy jej nadużywają. Ty sie tu produkujesz dzień w dzień i zaklinacz kurs i być może kiedyś doczekasz fajnej stopy zwrotu, a Ci którzy sprzedawali po 5,4 już zdążyli odkupić (11%). I tylko powtórzę - nigdy nie jest tak drogo by nie mogło być drożej, ale w druga stronę to tez działa. Wielu $ życzę. Bez odbioru.
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~ZW [88.156.210.*]
    Up
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: zly_wujek [88.156.210.*]
    a tu takie info dla TROLLI co piszą o schodzeniu z giełdy - giełda to prestiż i dobra rekomendacja dla GLC:

/Deutsch version unten/
    Global Cosmed S.A. dołączył do grona członów Stowarzyszenia Emitentów Giełdowych! To bardzo dobra informacja zarówno dla akcjonariuszy, dla których ważna jest wiarygodność emitentów i najwyższej jakości komunikacja, jak i dla naszych pracowników. Uzyskaliśmy dostęp do wiedzy i doradztwa w zakresie regulacji rynku giełdowego i ważnego partnera w rozwoju naszych działań np.: w obszarze raportowania niefinansowego. 

Istniejąca od 1993 roku organizacja działa na zasadach dobrowolności, obecnie skupia około 250 spółek notowanych na warszawskiej giełdzie reprezentując ponad 90%kapitalizacji emitentów krajowych.  

Dziękujemy za zaufanie i liczymy na owocną współpracę!

Die Gesellschaft Global Cosmed S.A. wurde in die Mitgliedergruppe der polnischen Vereinigung der börsennotierten Unternehmen aufgenommen. Dies ist eine hervorragende Nachricht für die Aktionäre, für die die Glaubwürdigkeit der Emittenten und eine qualitativ hochwertige Berichterstattung wichtig sind, sowie für unsere Mitarbeiter. Wir haben dadurch einen Zugang zu Wissen und Beratung in Bezug auf die Börsenvorschriften und einen wichtigen Partner bei der Entwicklung unserer Aktivitäten, z. B. im Bereich der nichtfinanziellen Berichterstattung gewonnen.
    Die 1993 gegründete Organisation arbeitet auf freiwilliger Basis und vereint derzeit rund 250 an der Warschauer Börse notierte Unternehmen, die über 90 % der Kapitalisierung inländischer Emittenten ausmachen.
    Wir danken Ihnen für Ihr Vertrauen und freuen uns auf eine fruchtbare Zusammenarbeit.
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~Obiektywnie [178.42.254.*]
    Janusze i tak sprzedadzą , bo mikołaj, bo kiełbasę na święta trzeba , a zarząd skupuje aby za rok może dwa sprzedać fundowi x4 i tyle w temacie.
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~agnieszka [5.174.18.*]
    Szybciej szykują się na opuszczenie giełdy tak jak to zrobił colian niedawno
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~ler [91.215.44.*]
    Nawet jak chcą uciekać z GPW to muszą akcje od nas odkupić i to nie po cenie obecnego kursu także i tak się opłaca kupować, ba nie po to ludzie związani z zarządem kupowali by stracić na wyjściu
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~Obiektywnie [178.42.254.*]
    Nie wierzę, że opuszczą giełdę, mają zakłady też w Niemczech , giełda to prestiż, skupia ile będą mogli i po zwiększeniu zysku i kursu akcji , wszystko powyżej 51% opchną instytucjom .
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~ler [91.215.44.*]
    Dokładnie na czym przytulą ładne kokosy.
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~blablabla [188.47.115.*]
    Kurde fajka - jaka logika kierowala osobą która sprzedala dzisiaj 12 tys akcji PKC - tylko po to zeby zanizyc kurs na jakies hmmm.... 15 minut? Nieudolna proba wywolania paniki?
    Może sprzedał by mieć hajs na naszą GLC.
    Nie chcą brać teraz po 5,30 zł to będą brać po 6 zł. Polak nigdy nie przestanie mnie zadziwiać brakiem logicznego rozumowania.
    Spoko nie chcecie brać teraz będziecie płacić więcej. To pewne !
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~Nikt [45.151.216.*]
    No chyba, ze po 4,80
    Sss - jak tam te Twoje „poniżej 5,15 nie kupisz”? Takis był pewny, oj taki pewny.
    Czasem warto nie być pazernym, ale to Ty jesteś inwestorem, a nikt przecież nie może wiedzieć wiedzieć więcej.
    Naganiać można zawsze, ale wyjść z honorem już trudniej.
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~ler [94.254.167.*]
    Hasła typu odszkodowania itp już od 3 lat widzę są tu odgrzewane
    Nie mam takiego problemu. Miałeś rację, a głupota Polaczków nie przestanie mnie zadziwiać, dobrze, że jutro jadę wygrzać stare kości i zobaczymy od przyszłego roku jak będzie. Według mnie nie powinno spaść no ale banan to nie giełda i dobrze, że nawet na dzień dzisiejszy mam spory plus i nie zamierzam sprzedawać bo póki co na chleb jest więc niech leżą jeszcze ponad r
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~Nikt [78.31.89.*]
    Cieszę się, ześ przynajmniej nie zapadł się pod ziemie.
    Giełda (czy to nasz „banan” czy tez każda inna ) rządzi się niestety dla większości swoimi prawami - dlatego tez tak wielu na niej nie zarabia (powinienem napisać wprost - traci ). Żeby nieliczni mogli zarobić Ci liczni musza stracić.
    Co do kursu - niestety, ale w krótkim horyzoncie było niemal pewne, ze spadnie. Co do long term - jestem umiarkowanym optymistą. Pojawiający się głównie za sprawa skupu popyt będzie chyba pierwszym z sygnałów zwrotu i ponownego podwyższenia kursu. Zwrotu typu covid już nie będą miały wpływu dlatego tylko long albo zarabianie na spadkach/wzrostach po 10%
    Sorry ale drobne mnie nie interesują na chleb mam i spokojnie mogę czekać. Na bananie robi się problem bo za 100 zł ludzie matki sprzedają. Na dzień dzisiejszy mam więcej niż te 10% i to sporo ale spokojnie mogą leżeć mam swoje założenia i ewentualnie dokupuję max do średniej 4,0 a i tu zapas spory. Natomiast co do zarobku to nie zgadzam się z tobą ponieważ wystarczy być cierpliwym pod warunkiem, że ma się w portfelu normalne spółki nie wydmuszki które raz czy dwa razy w roku startują bo tam też wpada ale w życiu nie zainwestowałbym tam kilku stów, a tutaj bez problemu. zobaczymy w 2023 takie mam założenie i mam nadzieję na spory zarobek graniczący z pewnością i nie te 10% tylko na grubo ponad 100% a może .....
    Co do covid to nie ta spółka to że pseudo portal bankster zrobił z niej covidowe to jedno ale jak ktoś inwestuje kasę to powinien poświęcić trochę czasu na zapoznanie się i analizę czy warto, a nie tracić lub cieszyć się że zarobił na lody.
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~nikt [78.31.89.*]
    Ty jednak nie rozumiesz:P
    To zapytam - to ile masz zarobku i gdzie sie kończy Twoje załozenie - przy jakim kursie?
    jeśli od x do y zarobisz 100% załóżmy za 3 lata (o ile zarobisz bo niestety ani Ty ani ja nie wiemy, gdzie będzie kurs) i to Ci będzie dawać radość to ja to szanuje, ale nie wmówisz mi, ze jeśli ja będę sie poruszać na ruchach spadkowych i wzrostowych i te 100% zarobie ,w dajmy na to w rok to ja zarobię na lody, a Ty na Lamborgini.
    Każdy z nas zarobi tyle samo (zakladając ten sam wklad), ale niestety na zadanym okresie to % Ty zarobisz mniej.
    Ile z tych zarobionych "wirtualnych" pieniędzy straciłes od 5.40 do obecnego kursu?
    Zresztą - nie ma co dyskutować. Twoje pieniądze:)

Przypomnę tylko, że kupując od choćby teraz i osiągając Twoj poziom wyjścia zarobi się więcej niż wtedy, kiedy mówiłeś, że już się nie da kupić poniżej 5.15, a gdzie jest kurs każdy widzi. Jak Cie słuchał to jest już nieżle na minusie (albo jego wirtualny pieniądz nieźle stracił).

Pozdrawiam i szanuje jednak podejście - każdy ma inna strategię. Mnie tam jedynie chodzi o to, że nie ma co mamić ludzi postami typu - "nie chcecie po x będziecie placic duzo więcej" bo jak na razie to jednak strategia jest odwrotna i można kupić taniej.
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~ArchX [46.134.181.*]
    Na nominalny zysk składają się procent ale i ilość akcji :-)
    Jeśli w dobrym momencie wejdziesz w
    dużo to jest to.
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~nikt [78.31.89.*]
    Dnia 2021-12-20 o godz. 15:54 ~ArchX napisał(a):
    > Na nominalny zysk składają się procent ale i ilość akcji :-)
    > > Jeśli w dobrym momencie wejdziesz w
    > > dużo to jest to.

dlatego tez napisalem "(zakladając ten sam wklad)"

Dnia 2021-12-20 o godz. 15:54 ~ArchX napisał(a):
    > Na nominalny zysk składają się procent ale i ilość akcji :-)
    > > Jeśli w dobrym momencie wejdziesz w
    > > dużo to jest to.

dlatego tez nipisalem: "zakladając ten sam wklad"
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~Sss [77.254.118.*]
    Poczytaj co pisałem dokupuję do średniej 4,0 więc jak osiągnę ten pułap to poczekam na rozwój sytuacji więc ty nie rozumiesz i wypisujesz bzdury wyrwane z kontekstu.
    Prawdą jest że nikt z nas nie wie jak będzie ale cały 2022 myślę, że będzie lipa i można spokojnie ładować pod korek i czekać na 2023 r. a jak będzie okaże się.
    Proponuję czytać ze zrozumieniem i między wierszami bo mało kto tutaj pisze prawdę, natomiast 90% pisze takie bzdury, że czasami trzeba się dostosować.
    Robię swoje i nie mam zamiaru tracić czasu na sprzedaże z kilku procentowym zyskiem bo jak pisałem na chleb mam i śmiać mi się chce z groszołapów którzy w efekcie końcowym albo zarobią na lody lub popłyną taka właśnie jest giełda na całym świecie
  • Re: To wiadomo pod co te nowe linie produkcyjne - idziemy po grube ZYSKI Autor: ~Witold [91.215.44.*]
    Wcześniej pisałeś o 5,2 i dzida teraz, że 22 będzie Lipton i dopiero 23 będzie ok chłopie kto Ci w te baje uwierzy ?
    Na gkc widzę, że już 2 lata wypisujesz więc jeszcze rok będziesz by za rok napisać 24 będzie ok taki z ciebie inwestor co może raz na 5 lat coś wyjmie
[x]
DMGROUP 0,00% 3,09 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.