• Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~Realnie [79.163.150.*]
    Teraz lepiej nie chwytać spadającego noża, bo nie widać próby obrony kursu na 20.
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: leser1 [46.134.114.*]
    Też mi się tak wydaje że nóż łapie rozpęd. Miałem dobrać przy 20 ale nie, trzeba czekać.
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~stero [91.199.250.*]
    Masz rację. Tym bardziej, że jak tylko pojawi się odpowiednia ilość po stronie kupującej to ktoś od razu sypie.
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~Dager67 [46.186.97.*]
    To co siędzieje na tej spółce przechodzi ludzkie pojęcie. jedna z lepszych firm na GPW i takie tyły
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~Zaciekawiony [94.172.196.*]
    Ja nie widze problemu. Skoro wszyscy uwazacie ta spolke za taka dobra to nic tylko sie cieszyc, ze mozna ja tanio kupic :)
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: kaszuba111 [83.24.126.*]
    No to czekamy a z sie kolejni wysypią , przy takich cenach robi sie atrakcyjnue, szczegolnie, ze gdzies pieniadze wycofane z technogii w USA trzeba bedzie wstawic. Teraz przy swietnym kursie złotówki (swietnym dla zakupów w PLN) to podójna okazja.
    Odbije razem ze zotem, juz niedlugo.
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~Investman [80.49.183.*]
    Ciężko powiedzieć co się dzieje ale wydaje mi się że Jakubas wcześniej czy później zdejmij tą spółkę z giełdy dla mnie to jest totalne nieporozumienie to spółka powinna być warta dwa razy tyle niż jest jej kurs aktualny no ale to jest Polska giełda
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~stero [91.199.250.*]
    Może na koniec dnia ktoś jeszcze obroni 20zł
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: mariuszs75 [5.172.233.*]
    Jak widać na koniec dnia obronił 20zł. Ja już dobrałem poniżej 20zł.
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: inwestujemypl [37.47.66.*]
    inwestujemypl https://invst.ly/wpqm1
    Inwestuję tylko w pojedyńcze spólki raz na póltora roku obecnie obawiajac się spadków naGPW stawiam na dywidendowe najwyżej ziostanę z 16% dywidendą w przyszłym roku oraz 12% w 2022 wiecej pod linkiem inwestujemypl
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~ToMike [194.181.129.*]
    Myślę podobnie. 19 to swego czasu był mega opór który naturalnie powinien byc teraz mocnym wsparciem. Fundamentalnie nic się w społce nie dzieje . Cenę 19,xx wykorzystałem do uzupełnienia waloru. Czas oczywiscie zweryfikuje czy miałem racje czy sie myliłem. pozdrawiam
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~Realnie [79.163.156.*]
    No niestety szeroki rynek nie daje większych szans na utrzymanie poziomu 20, oczywiście kiedyś tam spółka będzie warta i ponad 25, bo fundamenty są mocne, ale na razie jest jak jest.
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: inwestujemypl [37.47.66.*]
    Tarcza antyinflacyjna spowodowała że inflacja moze byc utrzymana w ryzach a inwestorzy w kursie banków wycenili juz nastepna podwyżke stóp żle tylko dla banków i one ciągna dzisiaj rynek dół Newag jak kazda inna firma bedie miał niższe koszty kredytu i na tym skorzysta Najbardziej skorzystaja developerzy bo rynek juz zdyskontował podwyżke na ich kursach spadkami a podwyżki moze nie być . Jesli sa dobrze oznaczone fale na Newagu to kurs nie moze spaść poniżej 1 fali wiec poniżej 19 zł gdyby sie tak stało to kurs zatrzyma czerwona linia trendu lnie ma co liczyc na 16 zł a max spadek 16 ,65 zł Mamy na wykresie fale A a obecna fala C to 1,618 fali A czyli dokładnie 16,35 ale kurs raczej dotrze do linai kanału czerwona linia trendu Dla kursu im gorzej tym lepei bo gdyby kurs tak spadł tdo 18.65 to ma szanse na ogromne wzrosty a jesli zatrzyma sie na 19 z to 5 fala która moze podnieść kurs od 50-70% pozdrawiam z Nowego Sacza
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    @ToMike
    Moim zdaniem, to co się dzisiaj dzieje to element gry pod wezwanie na wykup akcji. I nowym osobom na forum pragnę przypomnieć, ze dzisiejsze ceny zawdzięczamy transakcjom z marca 2021 po 26 zł a wejście w spadki transakcjom z lipca 2021 łamiącym szansę wejścia w trend wzrostowy.
    Wtedy nie istniały żadne powody do dławienia kursu poza redukowaniem się funduszy. Zrobiono to celowo, intencjonalnie. Gdyby nie zdarzenia sprzed pół roku, byśmy bronili poziomów około 23 zł, może 25 zł.
    A tak, mamy wyłącznie efekt "uzasadniany" naiwniakom analizą techniczną.

A tak w ogóle, jeśli uważacie, że coś jest nie tak - piszcie do KNF , zamiast na forum Bankiera.

• Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~jas20 [94.40.24.*]
    Ale na przymusowy wykup musi być 95 % akcji, a tu free float jest 15%.
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 - RACZEJ ZASIĘG PRZEKRĘTU Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Dnia 2021-11-30 o godz. 14:54 ~jas20 napisał(a):
    > Ale na przymusowy wykup musi być 95 % akcji, a tu free float jest 15%.

Nieprawda. Od początku obecności Newagu na GPW obserwuję tę spółkę. Moim zdaniem FF jest obecnie w pobliżu 5%
    Akcje są zbierane na słupy, każdy poniżej 5% lub do sfraternizowanych TFI i OFE, ale w sposób nie przekraczający progów wymagających wydania przez nich komunikatu w ESPI. Wystarczy, że pewnego dnia te fundusze dogadają się z GJ i mamy 95%

Jedno mogę obiecać.
    W tych okolicznościach każde wezwanie w cenie poniżej wartości godziwej to ryzyko karne dla stron w tym uczestniczących.
    I nie będzie tu bajania o AT, średniej z ostatnich 6 miesięcy, którą to średnią uzyskano wskutek manipulacji kursem akcji.
    Aha. Prześmiewcom uważającym, że komuś może być potrzebny lekarz, oświadczam, że komuś wkrótce może być potrzebny adwokat.
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: kaszuba111 [83.24.126.*]
    No pięknie ktoś w Black Friday skorzystał z oferty. ponad mln obrotu i to pryz takich cenach, piękna dywidenda z tych akcji przez lata będzie płacona. Szkoda, ze kupiłem wczesniej.

• Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~abc [213.199.196.*]
    Czekam na 14-15?
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~kot [185.34.77.*]
    to jeszcze poczekasz
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: greyss [89.229.188.*]
    Obyś się nie doczekał
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~dovado [5.173.74.*]
    Raczej sie juz nie doczeka bo obecna 4 fal nie może dotknąc 1 fali czerwona pozioma linia
    Co ciekawe rynek ukarał fałszywe wybicie góra takim samym fałszywym wybiciem dołem
    https://invst.ly/x24n8
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~fck [31.0.50.*]
    Bardzo ładnie narysowane i powiedziane. Brawo.
    Owo fałszywe wybicie dołem było klasyczna manipulacja kursem pod optymalizacje podatkowe. Tak to widzę.
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~Wujek_Sam [31.183.211.*]
    Dnia 2021-11-25 o godz. 13:01 ~Realnie napisał(a):
    > Teraz lepiej nie chwytać spadającego noża, bo nie widać próby obrony kursu na 20.

A takie psy wieszano na autorze tego zdania. Od dnia publikacji spadło już niemal 13% i niestety dalej spada. Pytaniem do forumowiczów nawiążę trochę do mojego poprzedniego wątku w którym pisałem dlaczego GPW spada i spadać będzie tak samo jak kurs NWG. To już wiecie dlaczego leci na łeb czy może dalej łudzicie się jakimiś bzdetami a duperele zaśmiecają wam prawdziwy obraz i sytuację spółek notowanych na GPW? Jakąś poważną refleksję w odniesieniu do tego co robi rząd ze spółkami i jaki ma to wpływ na notowania ktoś ma?
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~Nwg [5.173.9.*]
    Polityka ma okresowo pewne znaczenie, ale nie tak jak to przedstawiasz, pisząc o wszystkim i niczym. Sprawdź do kompletu jak zachowują się rynki wschodzące, co robi król dolar i napisz, jakim cudem i kiedy w przeszłości nasza giełda rosła w takich okolicznościach ? Nigdy.Cały region, a zwłaszcza region przyfrontowy leży z inflacja, deprecjacja walut itp. co robi rząd ze spółkami, ale którymi ? Wszystkie spółki chcesz omówić ???? Banki lecą na pysk i rząd je położył, ale..... które banki w Europie też nie leżą? Tam nie ma wakacji kredytowych i skąd zapaść na europejskich bankach ? PiS szpieguje u Rotschilda? Może gaming też leży z powodu rządu ???? Są spółki które są w hossie nawet z sektora energetycznego, mimo, że rząd tam też namieszał. Więc ciężko zrozumieć o co ci idzie. Może GPW wypuści jakąś pracę analityczna na 200 str bo na dyskusje na bankierze to się słabo nadaje.
    Brawo nadal drepczesz w miejscu i udajesz że coś wiesz. Ta tymczasem gówno wiesz, w dupie byłeś i... nadal nic nie rozumiesz. Nadal w odniesieniu do sytuacji spółek notowanych na GPW i newagu podchodzisz jakby to były dwie różne strefy. Głupiś się urodził i głupi umrzesz. Robi cię rząd w wała a ty i leszcze jak ty łykają każdą głupią propagandę i historie. Od kiedy ciołku masz wojnę? A od kiedy GPW leci wraz z NWG? Zauważyłeś i rozpoznałeś to? Czy może na siłę próbujesz pieprzyć jak TVP?
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~Nwg [5.173.14.*]
    5 linijek epitetów i pomyj na 3 pokolenia wstecz. Zaprawdę żyjesz pełnią życia, o ile nie jesteś bootem. Ew jest opcja, że w spodniach nie więcej niż 10cm i stąd tyle frustracji.
    Facet masz ego wyniosłe ponad najwyższy poziom chmur. Żyjesz w odrealnionym świecie. Gdzie popadnie i bezwstydnie walisz co chwila klocki nie zastanawiając się jak wygląda prawda. Masz problem gdy podsunie ci się argumenty ale i tak wolisz bzdetami zaśmiecać forum. Ponieważ nie rozumiesz prostego przekazu i nie potrafisz wyjść na przeciw zgłaszanym argumentom podeślę ci kolejny. Może oprócz swojego 8 cm zobaczysz że świat nie kończy się na tak niepoważnych bzdetach jakie wypisujesz.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Spolki-Skarbu-Panstwa-droga-PiS-u-do-milionow-8390570.html
    Ale żeby nie było, że umknęło ci i nie wiesz o czym pisałem. Miałeś już raz szansę na poważne odniesienie się do argumentów. Wolałeś jednak objechać i argumenty i mnie waląc na to klocka za klockiem. Jeśli nic ciekawego nie masz do powiedzenia lepiej milcz i nie zabieraj głosu próbując nieudolnie leczyć swoje kompleksy czy problemy.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Panstwo-i-Orlen-wycisna-akcjonariuszy-Energi-Nowe-przepisy-ulatwia-wywlaszczenie-z-akcji-8326990.html
    Dnia 2021-11-25 o godz. 13:01 ~Realnie napisał(a):
    > Teraz lepiej nie chwytać spadającego noża, bo nie widać próby obrony kursu na 20.

Nie tylko wtedy ( 2021-11-25 ) lepiej było nie chwytać spadającego noża. Taka opinia nadal ma swoje uzasadnienia.
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~spek [173.205.82.*]
    Zapraszam do grupy inwestycyjnej, link wklejam poniżej: https://discord.gg/tG5zz3VpGc

• Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~abc [213.199.196.*]
    A ja myślę 5 ?
  • Re: Technicznie zasięg spadku 14-16 Autor: ~Krzysztof [77.254.44.*]
    Jakaś firma porażka ani obrotów ani wyników ani żadnej reakcji na takie spadki zarządu. Zmiany strategii. Mnie dawno by wywalili z roboty.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.205.75.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
NEWAG -1,42% 83,60 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.