W przyszłym tygodniu spółka powinna opublikować newsletter i powinni podać dokładne dane sprzedażowe Succubusa , co do reszty gier wydaje mi się że trailer Void Slayer zostanie opublikowany przy okazji MADNIGHT 2021. Co do wydania na konsole raczej bym nie liczył , firma Console Labs która zajmuje się portowaniem gry na konsole w ostatnim raporcie podała 1Q 2022
No to dobre pytanie. Widac ze dbaja o projekt sucubusa studio jednak chce go na maks zmonetyzowac. Dużo rzeczy sie dzieje co widac w komunikacji na steam i na DC. Liczę ze jak będą mieli juz zagwarantowane spore zyski to moze powieksza zespół. Dwa duzw nowe tytulu czekaja a ppwiem szczerze ze potencjal obu gier jest duży. Po sukcesie sucubusa bedzoe latwiej. To sa gry o specyficznej tematyce. Grono graczy nie jest moze ogromne ale pewne. Co do konsol to porty robi osobna firma a oni chyba sie lekko nie wyrabiają. Zakladam od razu ze na konsole to bedzie 1 q 2022. Ten projekt void jest fajnym niezakladanym bonusem ale jest troche niewiadomą. Ale gdyby nagle zaskoczyl to na prawde byla by super rzecz
Nie zdziwilbym się gdyby z konsolami chcieli zdarzyć przed wigilia. Co prawda klimat gry słabo się wpisuje w Boże Narodzenie, ale przecież to będzie walka o miejsce pod choinką. 4q wariant optymistyczny, ale realny według mnie. 1q wariant rozsądny.
Dla mnie warunkiem koniecznym jesy to aby porty były dobrze zrobione i przetestowane. Najgorsze co mozna zrobic to zbyt szybko wydac produkt z niepotrzebnymi błędami. Gdyby samo studio robilo porty to pewnie by zdazyli w tym kwartale ale oni sie tym nie zajmuja. Console labs ma duzo zamowien. Trudno zgadnąć czy sa wstanie zdążyć przed swietami. Ale jakby to mialo zawazyc na jakosci to niech bedzie po NY. Takze byc moze ten wariant z 4q jest realny ale nie wiem czy najlepszy.