• Pytanie do Krzy!!!!! Autor: ~skorpion1 [31.0.88.*]
    Jak widzisz dalej inwestycje w Ciecha??? Czy wchodziłbyś jeszcze w to bagienko???
  • Re: Pytanie do Krzy!!!!! Autor: ~Krzy [37.109.33.*]
    Oj tam bagienko, ludzie z funduszy też mają rodziny na utrzymaniu, a że zarabiają próbując odebrać jak najtaniej akcje innym ludziom... taka praca:) Z tego co wiem, nic się nie zmieniło od mojego ostatniego wpisu, poza 4 złotówkami do przodu, ale nie jest to hajs który z mojej perspektywy robi różnicę. Chcę zobaczyć na co będzie stać Ciech w połowie przyszłego roku, z rozpędzoną niemiecką warzelnią, nowymi cenami sody i zamkniętymi z końcem tego roku inwestycjami. Pewnie wiosną uspokoi się na rynku gazu i zostaną tylko te cudaczne prawa do emisji ale akurat ciech dużo robi w temacie od lat więc i tu jestem umiarkowanym optymistą. Mam jakies wyobrażenie na temat tego co dziś pokażą i byłoby miło jakby mnie pozytywnie zaskoczyli ale na pewno nie będzie to dla mnie miało kluczowego znaczenia. Poza tym nie polecam podejmowania decyzji inwestycyjnych na podstawie wpisów anonimowych cwaniaków z forum:)
  • Re: Pytanie do Krzy!!!!! Autor: ~skorpion1 [31.0.88.*]
    Dzięki Krzy za merytoryczny wpis. Ciech w ostatnim okresie też nie miał lekko. Problemy ze skarbówką, Rumunia. Ale pokazali że dali radę. I to jest najważniejsze. Poza tym inwestycje w Niemczech, w Zarch też przyniosą jakieś tam profity, może nie małe!!! Płacą też niezłe dywidendy. Spadł wskażnik zadłużenia. Cierpliwości. Rynek kiedyś tp doceni. Może prędzej, niż my to myślimy. Kiedyś bujałem się tak z Kernelem. Nikt tego nie chciał. Grały automaty. Zapół roku zarobiłem 100 proc. Po 24 zł nikt nie chciał. Doszedł do 55 zł, ale oddałem po 50 zł plus dywidenda. To było parę lat temu. Pozdrawiam!!!
[x]
CIECH -0,38% 53,00 2023-11-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.