• Wzrost kursu. Autor: ~J-23 [46.205.195.*]
    No chyba nie chodzi o espi? Bo to ma znaczenie długoterminowe, a wrecz rzekłbym, że 18 miesięcy to nawet dość długo..

Prawdopodobnie to oderagowanie. Kurs był smiesznie niski , a odbiło nawet P2C. Albo wkrótce będzie nowe espi. :)
  • Re: Wzrost kursu. Autor: ~Legolas [46.204.18.*]
    Musiało w końcu odreagować. Tu bez infa dawno powinno odbić na 15zł.Info bardzo dobre będzie kolejna kasa dla spółki. Czekamy na kolejne infa.
  • Re: Wzrost kursu. Autor: ~J-23 [46.205.195.*]
    Moim zdaniem to może wchodzić kapitał spekulacyjny. Obroty były za niskie i nie chieli czekać / ryzykować. Na krótko - to dobrze, na dłużej to nie wiem..
    Nie do końća mnie cieszą wzrosty, bo myślałem, że dłuzej będzie można skubać w ok 10zł, a moze nawet ciut jeszcze spadnie., bo wzrosty w LT to raczej wydawały mi się najbardziej prawdopodobne.
  • Re: Wzrost kursu. Autor: ~Legolas [46.204.18.*]
    Tu nawet patrząc na wykres będąc technikiem to aż się wzrosty proszą.
  • Re: Wzrost kursu. Autor: ~bb [216.222.214.*]
    Moim zdaniem espi ma jednak wymiar fundamentalny i wzrost kursu to odzwierciedla.
    Dla mnie jako inwestora long term istotnym jest że portowanie PS nie będzie wiązało się z kosztami operacyjnymi dla Spółki. Kwestia kosztów i ryzyko ewentualnej emisji to byl jeden z głównych obok mieszanego debiutu gry powodów dla którego nastąpiła taka mocna przecena BKD.
  • Re: Wzrost kursu. Autor: ~J-23 [46.205.195.*]
    Jasne, ale moim zdaniem to byt bardziej pretekst. Kurs , aż się gotował, to było widać,. Poniżej 10zł momentalnie uaktywniał się popyt, a i sama podaż to były pojedyncze zrzutki panikarzy (albo dociśniętych finansowo) , po max 2,5 k akcji.
    Zobaczymy jak będzie sie zachowywał kurs po ogłoszeniu przez MMS o zwrocie kosztów. Również obstawiam wzrosty ( jak już wcześniej na tym forum)
  • Co do kosztów.... Autor: ~J-23 [46.205.195.*]
    ...to ten zarząd, akurat bardzo o to dba. Prezes wyraźnie mówił, że mają już narzędzia, schematy u kolejne gry będą znacznie tańsze. No i godna pochwały jest rzetelnosć zarządu i głownych akcjonariuszy, fakt że traktują innych akcjonariuszy poważnie, np. lock-up jest naprawdę , a nie na niby. :))) To również budzi zaufanie, w tym mojej (nie)skromnej osoby.
  • Re: Co do kosztów.... Autor: ~moh [213.134.172.*]
    bo spółka jest w porządku, gra jest dobra, tak duży spadek kursu jest przereagowaniem, tak się dzieje właśnie jak są oczekiwania sztucznie napompowane do granic absurdu, a tak właśnie się tutaj stało. Dlaczego uważam że sztucznie? Patrząc po ilości troli latających po tym forum przed premierą, widziałem to już na bananie mnóstwo razy, to standardowy schemat działania. A później nagonka w drugą strone żeby odebrać zrozpaczonym leszczom jak najwięcej akcji. Taki bananowy standardzik
  • Re: Wzrost kursu. Autor: ~Jerry [89.67.171.*]
    Raczej bym się nie nastawiał na ciągłe wzrosty bez jakiegoś konkretnego paliwa. Ktos zbierał sobie. Może się powoli obsuwać teraz z powrotem w dół. Ale ruchy takie będą coraz częstsze i coraz bardziej nerwowe przed zwrotem. Jest coraz bliżej. Stawiam jeszcze że 2 tygodnie.
  • Re: Wzrost kursu. Autor: ~J-23 [46.205.202.*]
    Nie nastawiam się na szybkie wzrosty bez powodu. Jednak ta sesja pokazała, że jest potencjał i jeżeli będą pozytywne inform,acje (co wydaje mi się dośc prawdopodobne) to najpewniej nei będie tak, że "będzie kiszenie i osuwanie do 3zł", jak głoszą niekórzy forumowi "prorocy"/ ;) Szczerze to nawet bym nie chciał szybkich wzrostów bo w miare dopływu środków w listopadzie/grudniu chętnie coś jeszcze bym dokupił poniżej 11zł/
[x]
BKDGAMES 5,79% 1,65 2025-09-29 16:35:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.