Moim zdaniem to może wchodzić kapitał spekulacyjny. Obroty były za niskie i nie chieli czekać / ryzykować. Na krótko - to dobrze, na dłużej to nie wiem.. Nie do końća mnie cieszą wzrosty, bo myślałem, że dłuzej będzie można skubać w ok 10zł, a moze nawet ciut jeszcze spadnie., bo wzrosty w LT to raczej wydawały mi się najbardziej prawdopodobne.
Moim zdaniem espi ma jednak wymiar fundamentalny i wzrost kursu to odzwierciedla. Dla mnie jako inwestora long term istotnym jest że portowanie PS nie będzie wiązało się z kosztami operacyjnymi dla Spółki. Kwestia kosztów i ryzyko ewentualnej emisji to byl jeden z głównych obok mieszanego debiutu gry powodów dla którego nastąpiła taka mocna przecena BKD.
Jasne, ale moim zdaniem to byt bardziej pretekst. Kurs , aż się gotował, to było widać,. Poniżej 10zł momentalnie uaktywniał się popyt, a i sama podaż to były pojedyncze zrzutki panikarzy (albo dociśniętych finansowo) , po max 2,5 k akcji. Zobaczymy jak będzie sie zachowywał kurs po ogłoszeniu przez MMS o zwrocie kosztów. Również obstawiam wzrosty ( jak już wcześniej na tym forum)
...to ten zarząd, akurat bardzo o to dba. Prezes wyraźnie mówił, że mają już narzędzia, schematy u kolejne gry będą znacznie tańsze. No i godna pochwały jest rzetelnosć zarządu i głownych akcjonariuszy, fakt że traktują innych akcjonariuszy poważnie, np. lock-up jest naprawdę , a nie na niby. :))) To również budzi zaufanie, w tym mojej (nie)skromnej osoby.
bo spółka jest w porządku, gra jest dobra, tak duży spadek kursu jest przereagowaniem, tak się dzieje właśnie jak są oczekiwania sztucznie napompowane do granic absurdu, a tak właśnie się tutaj stało. Dlaczego uważam że sztucznie? Patrząc po ilości troli latających po tym forum przed premierą, widziałem to już na bananie mnóstwo razy, to standardowy schemat działania. A później nagonka w drugą strone żeby odebrać zrozpaczonym leszczom jak najwięcej akcji. Taki bananowy standardzik
Raczej bym się nie nastawiał na ciągłe wzrosty bez jakiegoś konkretnego paliwa. Ktos zbierał sobie. Może się powoli obsuwać teraz z powrotem w dół. Ale ruchy takie będą coraz częstsze i coraz bardziej nerwowe przed zwrotem. Jest coraz bliżej. Stawiam jeszcze że 2 tygodnie.
Nie nastawiam się na szybkie wzrosty bez powodu. Jednak ta sesja pokazała, że jest potencjał i jeżeli będą pozytywne inform,acje (co wydaje mi się dośc prawdopodobne) to najpewniej nei będie tak, że "będzie kiszenie i osuwanie do 3zł", jak głoszą niekórzy forumowi "prorocy"/ ;) Szczerze to nawet bym nie chciał szybkich wzrostów bo w miare dopływu środków w listopadzie/grudniu chętnie coś jeszcze bym dokupił poniżej 11zł/