Witam jestem tu nowy. Obserwuje spółkę ostatnie miesiące cena i wskaźniki bardzo atrakcyjne! Spółka ewidentnie niedowartościowaną. Mam pytanie czy wzrost cen energii i gazu a takze inflacja w surowcach i towarach nie zje zysków Sanwilu??? Patrz 1 Q 2021 spadek przychodów o 50% a zysk ledwo 958 tys zl??? Czy 3Q może być na minusie??
Dnia 2021-11-24 o godz. 09:48 ~analityk napisał(a): > Witam jestem tu nowy. Obserwuje spółkę ostatnie miesiące cena i wskaźniki bardzo atrakcyjne! Spółka ewidentnie niedowartościowaną. Mam pytanie czy wzrost cen energii i gazu a takze inflacja w surowcach i towarach nie zje zysków Sanwilu??? Patrz 1 Q 2021 spadek przychodów o 50% a zysk ledwo 958 tys zl??? Czy 3Q może być na minusie??
Cześć. generalnie poruszyłeś kwestię, z która w mniejszym bądź większym stopniu będą borykać się wszystkie firmy na naszym rynku. Trzeba poczekać na raport - bo teraz ciężko powiedzieć jaki wpływ na przychody może miec choćby wzrost cen energii, który w takich przypadkach i tak przerzucany jest na klienta końcowego.
Dnia 2021-11-24 o godz. 11:02 cmpunk napisał(a): > Dokładnie. Jeśli podrożały składniki i energia, to podrożeje też produkt finalny. Rękawiczki już drożeją.
O, Ooooo Forum BANKIERA snw wzbogaciło się o nowego ANALITYKA, to świetnie wróży na przyszłość !!! ,..... Jak widać prawdziwi fachowcy nawet ci , którym prognozy z przed roku, pól roku , czy kilku miesięcy "trochę" o marne ok. 30% się rozjechały, zabierają tu głos i jaki to jest głos wywarzony i merytoryczny,.... a nasz etatowy detektyw-demaskator (cempek) od razu zwietrzył GRUBĄ PROWOKACJĘ
Rzadko kto przecież wie , że jak drożeją surowce i nośniki energii , to producenci przerzucają to ,..... na końcowego odbiorcę, ale czy ten końcowy odbiorca zapłaci i będzie chciał kupić te droższe produkty finalne z snw ? Wytwory myśli (wynalazki z snw) szt. bakteriobójcza skóra i ostatni HIT tj. nanorurki nie są "raczej" produktem PIERWSZEJ potrzeby , a przynajmniej do tej pory nie słychać i nie widać żeby ktoś się o nie 'zabijał' .
Tak, po trochę tajemniczym zniknięciu z forum wolny+/-, ja do tej pory nie mogę się z tym pogodzić, przecież wszystko mu wychodziło z tym co prognozował ,.. . wytworzyła się tu na forum pustka, bo pogłbione analizy innych fachowców od lubelskiego holdingu, to przecież nie to.
Ale na szczęście forum podobnie jak rynek nie znosi próżni , i mamy kolejnego szpeca od analizy.