Prezes powiedziała, po co jest skup akcji. A przy okazji zgarną większą dywidendę. A zyski w Q4 mogę mieć spore, biorąc pod uwagę nowe produkty, a przy okazji rekordowo drogie euro.
Prezes może gadać jedno, a zrobić drugie także jeżeli sugerujesz się jakimiś wywiadami to gratuluję. Nie zdziwiło by mnie to , że tak jak łysy jestem sód lat z GPW na minusie.
Ogłaszam zrzutkę na słownik ortograficzny dla lera, pisze się hochsztapler to nie mogła być literówka tylko niedosłuch. Ale to chyba nie jest twój największy problem.
Dnia 2021-11-23 o godz. 18:46 ~mski2 napisał(a): > Prezes powiedziała, po co jest skup akcji. A przy okazji zgarną większą dywidendę. A zyski w Q4 mogę mieć spore, biorąc pod uwagę nowe produkty, a przy okazji rekordowo drogie euro.
Cytat z rp.pl Z jakiego powodu – jak można nieoficjalnie usłyszeć w środowiskach giełdowych – firma postanowiła dokonać wykupu własnych akcji? Przede wszystkim chcę zdementować plotki, iż wykup akcji to początek wyjścia Global Cosmed SA z GPW. Spółka zwołała nadzwyczajne walne zgromadzenie akcjonariuszy na 4 października, podczas którego jedną z uchwał poddanych pod głosowanie będzie skup akcji własnych. Zdaniem zarządu bieżąca cena akcji jest niedowartościowana i nie odzwierciedla potencjału rozwoju Grupy Kapitałowej. Jest to dobry moment na pozyskanie akcji, które będą mogły być umorzone, sprzedane lub zaoferowane w ramach programów motywacyjnych dla pracowników.
no niekoniecznie pod sciagniecie z rynku. podbicie wartosci posiadanych walorów przez zarzad,ewentualne umorzenie i podbicie c/z to tez korzysci dla inwestorów. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zarzady-polubily-skup-akcji-Moda-z-USA-na-buyback-na-GPW-8227639.html
Dnia 2021-11-24 o godz. 10:19 ~sped napisał(a): > Cytat z rp.pl > Z jakiego powodu – jak można nieoficjalnie usłyszeć w środowiskach giełdowych – firma postanowiła dokonać wykupu własnych akcji? > Przede wszystkim chcę zdementować plotki, iż wykup akcji to początek wyjścia Global Cosmed SA z GPW. Spółka zwołała nadzwyczajne walne zgromadzenie akcjonariuszy na 4 października, podczas którego jedną z uchwał poddanych pod głosowanie będzie skup akcji własnych. Zdaniem zarządu bieżąca cena akcji jest niedowartościowana i nie odzwierciedla potencjału rozwoju Grupy Kapitałowej. Jest to dobry moment na pozyskanie akcji, które będą mogły być umorzone, sprzedane lub zaoferowane w ramach programów motywacyjnych dla pracowników.
to co foratan, bierzesz jutro? :) nam tu trzeba graczy na długi termin, a nie pisdusiów na 5%. będzie rosło powoli z racji tego, że będziemy odwiedzać poziomami tych co zawiśli na hakach po covidowych podbitkach.
Dnia 2021-11-24 o godz. 21:43 ~łysy napisał(a): > to co foratan, bierzesz jutro? :) nam tu trzeba graczy na długi termin, a nie pisdusiów na 5%. będzie rosło powoli z racji tego, że będziemy odwiedzać poziomami tych co zawiśli na hakach po covidowych podbitkach.
mam od niedawna, codziennie dokupuję, ale muszę się zaznajomić ze spółką, bo za wiele nie wiem.