Zarząd skupuje akcje, pewnie chcą zdjąć spółkę z GPW. Czy wam się naprawdę wydaje że będą od was kupować później po 6-7 zł? Nie, do tego czasu już będą mieli tyle akcji, że wam zrobią short squeeze. I tyle. Spółka perspektywiczna, a owszem. Ale nie dla was, z wami właściciele tym tortem dzielić się nie będą.
scenariusz moze byc taki skupia akcje a nastepnie dogadaja sie z funduszem i odstapia czesc akcji oczywiscie za odpowiedniaa cene i tak bedzie kto nie odda teraz to zarobi ladne piniadze
Tylko nie wiem po co mieliby zdejmować spółkę i tak zrobią co chcą przecież są właścicielami, jakby nie było bycie na GPW dodaje prestiżu a jakby tak można było by się pochwalić 1mld kapitalizacji to prezes byłby dumny , a to tylko 12 zł akcją.
Elo akcjonariusze! I co, kto miał rację? Podobno miałem już nie móc kupić poniżej 5, a tu bardzo szybko wróciliśmy na te poziomy. Ale ja nie kupuję, nie zamierzam tracić. Mówiłem że jak zarząd przestanie skupować, to skończy się popyt. I kto teraz od was kupi akcje?
Kto teraz od was kupi akcje ..to dobre pytanie...przeciez nawer jak dobije do tych 7 to zacznie się sprzedaż..tylko komu? Wtedy już wszyscy będą chcieli sprzedać!
jinx a kto to są "wszyscy"? bo część z tych "wszystkich" oddaje w okolicach 5pln. mieli zlecenia sprzedaży poustawiane na 5,40 ale teraz chętnie oddadzą po 5,20 bo strach zajrzał w oczy. hehe. nie będzie łatwo, będzie bujało ale najważniejsze, że duża część skupionych akcji nie wróci na rynek. do grudnia 2023 przynajmniej. i kto z obecnych posiadaczy akcji doczeka do tych 7pln czy do końca skupu?
No i jak tam naganiacze? Cały rynek dziś mocno do góry, a GLC na czerwono. Powtórzę jeszcze raz to co pisałem wczesniej, a z czego się śmialiście: kurs rósł, bo zarząd kupował. Zarząd przestał, nikt inny tego nie chce.
To ładnie pokazuję, że ulica ma gdzieś Glc i tego nie chce tak jak ktoś tu pisał ewidentnie chcą zrobić bayu bayu już nawet pół roku temu o tym pisałem.
Cześć śmieszki! Jak tam wasza perła? Odkąd wyśmiewaliście moje prognozy, że to poleci na pysk, a nie na 6-7 PLN, spadło o 20%. Może na poziomie 3 PLN zastanowię się nad zakupem ;) może.....