Będzie to wydarzenie bez wpływu na kurs. Moim zdaniem wartość nabycia nowej emisji będzie wynosiła 8 zł Jednak jak mylę się i cena będzie powyżej 9 zł, to będzie to super info.
To "może" jest mało prawdopodobne. Nie spodziewałbym się objęcia 402.000 akcji z emisji przez nowego inwestora, a raczej przez obecnych dużych akcjonariuszy. A jak będzie to w nadchodzącym tygodniu przekonamy się.
Realnie, wcale nie musi zostać wyemitowana taka liczba akcji. To jest maksymalna ich liczba, nowa emisja może ostatecznie zakończyć się na mniejszej ich liczbie.
Zwróćcie uwagę na to, że teraz jest kurs powyżej 8 zł ale co z tego skoro raczej niełatwo byłoby kupić w tej cenie większą ilość akcji. Chodzi mi o to, że nawet nieco wyższa cena niż obecny kurs mogłaby być korzystna dla kogoś kto chce wejść w spółkę bo może kupić większą ilość od razu.
Poprostu, kiepsko naganiasz.
Zeszły tydzień był ewidentnie podażowy, zresztą jak cały listopad.
Bez problemu można było kupić poniżej 8 zł, a ty naganiasz, że niełatwo było kupić powyżej 8 zł.
Głosowanie co do emisji akcji tylko i wyłącznie upoważnia (daje możliwość) Zarząd do ewentualnej emisji po cenie nie mniejszej niż 8 zł. Do emisji może dojść ale też nie musi, to Zarząd zadecyduje czy ona się odbędzie i po jakiej ostatecznie cenie. Prawdopodobnie jeżeli się zdecydowali na taki ruch to jakiś inwestor może już być gotowy aby objąć akcje, ale możliwe też że dopiero będą szukać i analizować najlepsze oferty.. Po ile to się okaże. Kluczowe dla nas inwestorów jest to, że nie oddają akcji po jakiś śmieciowych wartościach. Dla mnie jak wielokrotnie pisałem i tak jest kluczowy dalszy rozwój tak dotychczasowej działalności w e-zdrowie jak i nowej strategii, w szczególności kompetencji w blockchain i cyberbezpieczeństwie. Jestem na tej spółce od dawna, nie jestem spekulantem i planuje tutaj jeszcze długo zabawić.
Emisja może wynieść 402.000 akcji i propozycję jej objęcia Spółka może skierować do 149 podmiotów, co daje średnią ok 2.700 akcji na podmiot.
O czym ty w takim razie naganiasz poprostu?
Pisz o konkretach poprostu, a stwatrzasz wrażenie mega okazji, z której sam nie korzystasz.
Tylko nie wciskają, że jesteś zapakowany pod korek niżej, bo jesteś na tym forum od ok tygodnia.
Ogólnie to oboje pieprzycie od jakiegoś czasu jak potluczeni. Spółka ma potencjał ale jak ktoś chciał szybko zarobić i dużo to już to w tym roku było. Cierpliwość przyniesie zyski tutaj na pewno biorąc pod uwagę fakt że mają sporo umów na kolejne lata