SURFLAND kontra One More Level 1. Całkiem niedawno One More Level poszybowało na 21,60 zł za akcję, co dawało kapitalizację ok. 1,2 mld zł. 2. VR ma wg mnie podobny potencjał jak nie wyższy i to realny. Poza grami działalność wydawnicza, aplikacje b2b, szkolenia w VR reality i kto tam wie co jeszcze ? Patrząc w przyszłość ma to sens. 3. Cena z dziś x 20..x 30 ... ???? Czemu by nie ? I tak kupujemy przyszłość. 4. Akcjonariat. Wyjątkowo !!! silny. Każdemu zależy na dobrych wynikach. 5. FF. Czy drobni mają akcje ? Nie sądzę. Nikt z ulicy nie kupował Surflanda jak można było, bo przecież to był zwykły gniot z co najwyżej leniwym wzrostem. A tu patrz. Matul, który zarobił kilkadziesiąt milionów pln na swojej poprzedniej firmie po jej sprzedaży. Następnie bierze na pokład ABS ASI, Centurion ASI, Ciszewskiego i Górskiego. Co z tego może wyjść? Nie mam pojęcia, ale można pod to zgrać. 6. Pandemia sprzyja. 7. Trend na innowacje na GPW i na świecie sprzyja.
Dajcie znać co sądzicie. Argumenty bez naganiania na K czy S. Niech każdy sam podejmie decyzje.
Jeśli zakładasz, że akcji na rynku jest niewiele lub mało to pewnie masz rację. Natomiast nie myślę, aby Ciszewski i jego wspólnicy mieli właśnie teraz kasę na zebranie akcji SSK. Nie wiem też czy w taki właśnie wariant nie będą grali akurat teraz? Może pomimo spadków na Columbusie znajdą hajsiwo na wzrosty, bo spółka ma zjajefajnego głównego udziałowca. VR może polecieć bardzo, bardzo WYsoko, tak samo jak Inbook po ogłoszeniu. Można pod to zagrać bo jest możliwe przy małym ff, że 2 miliardy to nie problem. Pamiętasz wydawcę gazety parkiet ? Ktoś wierzy w kurs 26,10 zł. Czas pokaże. Rynek zdecyduje.
Scenariusz na spore wzrosty jak najbardziej prawdopodobny. Wg. mnie będzie to powoli do góry, a szał się zacznie jak ogłoszą pracę nad jakimś większym projektem. Póki co widać na ich stronie że podpisali umowę z pico vr - "Podpisaliśmy umowę z PICO VR, chińskim producentem i właścicielem platformy sprzedażowej kierującej gry na rynek chiński. Kontrakt dotyczy wydania na Pico VR naszych dwóch tytułów „Horror Bar VR” oraz „Bartender VR Simulator” Wiele obiecujemy sobie po tej współpracy w szczególności po tym jak Pico VR zostało kupione przez chińskiego giganta firmę ByteDance między innymi właściciela Tik-Tok" Prezes dba o wypuszczenie dobrego produktu - zdobywają za to nagrody międzynarodowe. Akcji rzeczywiście jest mało. Można sprawdzić w KRS-ie że Matul z Ciszewskim mają większość - reszta to znikome procenty, Z kursem zrobią co chcą - kilka set tyś i arkusz będzie czysty- chyba że, kurs specjalnie zaniżony żeby wycisnąć ulicę i zlecenia po prawej są też ustawione przez animatora - wtedy zrobią to jeszcze łatwiej.
Małe podsumowanie: - Pan January Ciszewski : Po zmianie udziału posiadam 7 086 599 akcji Spółki stanowiących 21,57% udziału w jej kapitale zakładowym i uprawniających do wykonywania 7 086 599 głosów, co stanowi 21,57% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Spółki. https://www.bankier.pl/wiadomosc/SURFLAND-SYSTEMY-KOMPUTEROWE-S-A-Zawiadomienie-akcjonariusza-w-sprawie-zmiany-udzialu-w-glosach-8228435.html - Pan Sławomir Matul : Po Rejestracji Połączenia posiadam bezpośrednio 15 450 928 akcji Emitenta, stanowiących 47,04% w kapitale zakładowym Emitenta, uprawniających do wykonywania z nich 15 450 928 głosów, co stanowi 47,04% głosów na walnym zgromadzeniu Emitenta. https://www.bankier.pl/wiadomosc/SURFLAND-SYSTEMY-KOMPUTEROWE-S-A-Zawiadomienie-akcjonariusza-w-sprawie-zmiany-udzialu-w-glosach-8228643.html - Pan Artur Górski : Po wskazanej transakcji posiadam 974.728 akcji spółki VR Factory Games S.A. stanowiących 2,97% udziału w jej kapitale zakładowym i uprawniających do wykonywania 974.728 głosów, co stanowi 2,97% ogólnej liczby głosów. https://www.bankier.pl/wiadomosc/SURFLAND-SYSTEMY-KOMPUTEROWE-S-A-Zawiadomienie-akcjonariusza-w-sprawie-zmiany-udzialu-w-glosach-8227749.html - ABS Investment ASI SA : Po zmianie udziału posiadamy 645.000akcji stanowiących 1,96% kapitału zakładowego Spółki i uprawniających do wykonywania 645.000głosów, co stanowi 1,96%ogólnej liczby głosów . https://biznes.pap.pl/pl/news/search/info/40890884,vr-factory-games-sa-(22-2021)-zawiadomienie-akcjonariusza-w-sprawie-zmiany-udzialu-w-glosach. - Centurion Finance ASI S.A.: Po rejestracji Centurion Finance ASI S.A. posiada 272 866 sztuk akcji Spółki, co stanowi 0,83% udziału w kapitale zakładowym Spółki. Akcje te uprawniają do wykonywania 272 866 głosów, co stanowi 0,83 % głosów w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki.https://www.bankier.pl/wiadomosc/SURFLAND-SYSTEMY-KOMPUTEROWE-S-A- Zawiadomienie-akcjonariusza-w-sprawie-zmiany-udzialu-w-glosach-8228299.html
Szacuneczek. January Ciszewski dobił więc do Sławomira Matula w takim razie wcześniej, już na etapie sp. z o.o. w Wawie. Chwali się. Czyli teraz szansa odjazdu z kursem na północ rośnie z każdą chwilą. Widzę to tak. Kurs urośnie ileś tam razy. January sprzeda akcje VR do JRH. JRH zrobi z nich użytek wśród swoich inwestorów. Tym sposobem każdy coś zarobi. JRH bez podatku. Pierwsza podaż na 7 zł. Brzmi nieźle. Później już jest tylko 26 zł za akcję. Karnet dziurawy jak ser szwajcarski. Czekam czy te 26 pln za papier dotknie w tym roku. Byłby szok, ale mnie ze spółkami Ciszewskiego nic już nie zdziwi.
Dnia 2021-11-23 o godz. 16:25 ~911 napisał(a): > Szacuneczek. January Ciszewski dobił więc do Sławomira Matula w takim razie wcześniej, już na etapie sp. z o.o. w Wawie. Chwali się. Czyli teraz szansa odjazdu z kursem na północ rośnie z każdą chwilą. Widzę to tak. Kurs urośnie ileś tam razy. January sprzeda akcje VR do JRH. JRH zrobi z nich użytek wśród swoich inwestorów. Tym sposobem każdy coś zarobi. JRH bez podatku. Pierwsza podaż na 7 zł. Brzmi nieźle. Później już jest tylko 26 zł za akcję. Karnet dziurawy jak ser szwajcarski. Czekam czy te 26 pln za papier dotknie w tym roku. Byłby szok, ale mnie ze spółkami Ciszewskiego nic już nie zdziwi.
Dnia 2021-11-21 o godz. 16:23 ~Hmmm napisał(a): > Jeśli zakładasz, że akcji na rynku jest niewiele lub mało to pewnie masz rację. Natomiast nie myślę, aby Ciszewski i jego wspólnicy mieli właśnie teraz kasę na zebranie akcji SSK. Nie wiem też czy w taki właśnie wariant nie będą grali akurat teraz? Może pomimo spadków na Columbusie znajdą hajsiwo na wzrosty, bo spółka ma zjajefajnego głównego udziałowca. VR może polecieć bardzo, bardzo WYsoko, tak samo jak Inbook po ogłoszeniu. Można pod to zagrać bo jest możliwe przy małym ff, że 2 miliardy to nie problem. Pamiętasz wydawcę gazety parkiet ? Ktoś wierzy w kurs 26,10 zł. Czas pokaże. Rynek zdecyduje.
Ilość akcji na rynku nie ma żadnego znaczenia, jeśli core biznes ma ręce i nogi. To, że będą akcje w ff to dobrze. Może ktoś sensowny pojawi się na 5% jak spółka pokaże wyniki.
Nie znam tego typa Ciszewskiego. Może to geniusz estrady, ale prędzej spalony na rynku karierowicz, szukający poklasku. Na nieruchomościach nie potrafił zarabiać, to wziął się za handel miejscami na giełdzie. Na razie poza nim nikt chyba nie zarobił. Typowe pump and dump. Jeśli się mylę to z góry przepraszam, ale żadna z jego firm nie widzę aby płaciła dywidendę. Śledząc tego typu zachowania, wnioski są jasne. Ten typ raczej nie pomoże tej spółce. Jeśli nawet akcje są w silnych rękach to wyjazd z ceną akcji do 26 złotych nie ma sensu.
Na takich pseudo guru bym nie liczył na waszym miejscu. Pamiętacie może ile to Patrowicz nie miał zrobić biznesów, dla akcjonariuszy? A ile ropy miało być w Kazachstanie? Ktoś jeszcze kojarzy czego to "dziennikarz" Falenta nie miał przejąć przez Hawe dla dobra wspólnego? IDM miał chyba być większy od KGHM`u.
Objawieni z tyłka guru, raczej zawsze kończą mnie lub podobnie źle. Ciszewski ani nie jest inny, ani nie jest nawet odrobinę wiarygodny, a cały kapitał jest z powietrza. Lektura SF spółki JRH z roku 2016 - 2018 daje obraz, że gdzieś w tym okresie pojawił się kapitał z powietrza i guru nagle zabłysło po przejęciach miejsc na NC. Z kolei w finansach ABS`u; no szału nie ma. Raz parę milionów straty, raz jak ceny akcji odbiją papierowy zysk. Centurion, to jakaś abstrakcja patrząc po kapitałach i historii. Człowiek znikąd. Aktywa milion, czy dwa. Ciekawe czy są coś warte. Nikt nie robi stres testów. Duże "poczucie humoru". Szkoda, że takie typy z pod ciemnej gwiazdy psują rynek kapitałowy.
Matul ma dobre CV i jak sobie nie zepsuje reputacji współpracą z szemranymi inwestorami to jest szansa, że z tego projektu będzie coś pożytecznego dla ludzi. Wtedy i kurs wyjedzie na północ.
Całe szczęście, że jest od kogo odbierać papier. Nie wierzę, że wspomniana "EKIPA" nie zasypie rynku jak tyko jej akcje wejdą na ciągłe. Te pseudo fundusze mają kilka % akcji, więc jest nadzieja dla spółki.
Panie Prezesie. Poza rozwojem firmy sugeruję poszukać inwestora; funduszu, który odkupi akcje od ferajny co Pana na NC wprowadziła. Miał Pan 100% firmy, a teraz ma Pan 200% więcej problemów. Po co to Panu było? Nie można było z Pana historią zrobić debiutu? Nie dostał Pan, żadnych nowych środków do spółki, a stracił Pan ponad 50% udziałów.
Dnia 2021-11-23 o godz. 09:14 ~Kaktus napisał(a): > Prędzej mi kaktus wyrośnie jak ktoś zarobi na VR w Polsce. Nie nie California !
Raport PFR. W Polsce jest ponad 470 producentów gier. Technologia VR i AR to przyszłość. Wyprzedzamy Japonię ilościowo. Czy tej spółce się uda? Czekam na prognozy i plany zarządu. Carbon studio pokazało, że można zrobić na VR niezły interes.
Dnia 2021-11-21 o godz. 14:05 ~SKO napisał(a): > SURFLAND kontra One More Level > 1. Całkiem niedawno One More Level poszybowało na 21,60 zł za akcję, co dawało kapitalizację ok. 1,2 mld zł. > 2. VR ma wg mnie podobny potencjał jak nie wyższy i to realny. Poza grami działalność wydawnicza, aplikacje b2b, szkolenia w VR reality i kto tam wie co jeszcze ? Patrząc w przyszłość ma to sens. > 3. Cena z dziś x 20..x 30 ... ???? Czemu by nie ? I tak kupujemy przyszłość. > 4. Akcjonariat. Wyjątkowo !!! silny. Każdemu zależy na dobrych wynikach. > 5. FF. Czy drobni mają akcje ? Nie sądzę. Nikt z ulicy nie kupował Surflanda jak można było, bo przecież to był zwykły gniot z co najwyżej leniwym wzrostem. A tu patrz. Matul, który zarobił kilkadziesiąt milionów pln na swojej poprzedniej firmie po jej sprzedaży. Następnie bierze na pokład ABS ASI, Centurion ASI, Ciszewskiego i Górskiego. Co z tego może wyjść? Nie mam pojęcia, ale można pod to zgrać. > 6. Pandemia sprzyja. > 7. Trend na innowacje na GPW i na świecie sprzyja. > > Dajcie znać co sądzicie. Argumenty bez naganiania na K czy S. Niech każdy sam podejmie decyzje.
Zarówno 500 mln kapitalizacji jak i 1 miliard kapitalizacji jest prawie nierealne. Jest też możliwe.
~ja-Dzięki za bardzo ciekawe INFO ...!!! CYTAT : ~ja [194.36.205.*] 2021-11-21 16:59 Scenariusz na spore wzrosty jak najbardziej prawdopodobny. Wg. mnie będzie to powoli do góry, a szał się zacznie jak ogłoszą pracę nad jakimś większym projektem. Póki co widać na ich stronie że podpisali umowę z pico vr - "Podpisaliśmy umowę z PICO VR, chińskim producentem i właścicielem platformy sprzedażowej kierującej gry na rynek chiński. Kontrakt dotyczy wydania na Pico VR naszych dwóch tytułów „Horror Bar VR” oraz „Bartender VR Simulator” Wiele obiecujemy sobie po tej współpracy w szczególności po tym jak Pico VR zostało kupione przez chińskiego giganta firmę ByteDance między innymi właściciela Tik-Tok" Prezes dba o wypuszczenie dobrego produktu - zdobywają za to nagrody międzynarodowe. Akcji rzeczywiście jest mało. Można sprawdzić w KRS-ie że Matul z Ciszewskim mają większość - reszta to znikome procenty, Z kursem zrobią co chcą - kilka set tyś i arkusz będzie czysty- chyba że, kurs specjalnie zaniżony żeby wycisnąć ulicę i zlecenia po prawej są też ustawione przez animatora - wtedy zrobią to jeszcze łatwiej.
Dnia 2021-11-25 o godz. 07:43 ~LOP napisał(a): > ~ja-Dzięki za bardzo ciekawe INFO ...!!! > CYTAT : > ~ja [194.36.205.*] 2021-11-21 16:59 > Scenariusz na spore wzrosty jak najbardziej prawdopodobny. Wg. mnie będzie to powoli do góry, a szał się zacznie jak ogłoszą pracę nad jakimś większym projektem. Póki co widać na ich stronie że podpisali umowę z pico vr - "Podpisaliśmy umowę z PICO VR, chińskim producentem i właścicielem platformy sprzedażowej kierującej gry na rynek chiński. Kontrakt dotyczy wydania na Pico VR naszych dwóch tytułów „Horror Bar VR” oraz „Bartender VR Simulator” Wiele obiecujemy sobie po tej współpracy w szczególności po tym jak Pico VR zostało kupione przez chińskiego giganta firmę ByteDance między innymi właściciela Tik-Tok" Prezes dba o wypuszczenie dobrego produktu - zdobywają za to nagrody międzynarodowe. Akcji rzeczywiście jest mało. Można sprawdzić w KRS-ie że Matul z Ciszewskim mają większość - reszta to znikome procenty, Z kursem zrobią co chcą - kilka set tyś i arkusz będzie czysty- chyba że, kurs specjalnie zaniżony żeby wycisnąć ulicę i zlecenia po prawej są też ustawione przez animatora - wtedy zrobią to jeszcze łatwiej.
Pico VR może zrobić rewolucję w rachunku wyników spółki. Czekam jednak na oficjalny raport i na prognozy. To, że ferajna skupi kolejny % akcji z rynku niczego nie zmieni w zakresie perspektyw spółki. Rynek, po sukcesie Carbon studio chce wyników, prognoz, planów na jakie produkty spółka pana Matula postawi lub ma zamiar postawić.
P.S. Ciszewski na razie będzie ratował Columbusa. Jak nie uzbiera 500 mln zł dla tego podmiotu, będzie źle z nim i będzie źle dla całego sektora OZE w Polsce.
Dnia 2021-11-24 o godz. 13:14 ~craig napisał(a): > Dokładnie. Gość ma w głowie poukładane ..https://www.rp.pl/biznes/art2133151-rzeczobiznesie-slawomir-matul-wirtualna-rzeczywistosc-to-nie-tylko-bajer
Zgadza się. Matul ma dobre CV. Wadą jest ferajna w akcjonariacie. Czekam na prognozy.
Dnia 2021-11-24 o godz. 13:14 ~craig napisał(a): > Dokładnie. Gość ma w głowie poukładane ..https://www.rp.pl/biznes/art2133151-rzeczobiznesie-slawomir-matul-wirtualna-rzeczywistosc-to-nie-tylko-bajer
Ma ciekawy pomysł, ale teraz czas na listę produktów, aplikacji, konkretnych problemów do rozwiązania.
Dnia 2021-11-21 o godz. 14:05 ~SKO napisał(a): > SURFLAND kontra One More Level > 1. Całkiem niedawno One More Level poszybowało na 21,60 zł za akcję, co dawało kapitalizację ok. 1,2 mld zł. > 2. VR ma wg mnie podobny potencjał jak nie wyższy i to realny. Poza grami działalność wydawnicza, aplikacje b2b, szkolenia w VR reality i kto tam wie co jeszcze ? Patrząc w przyszłość ma to sens. > 3. Cena z dziś x 20..x 30 ... ???? Czemu by nie ? I tak kupujemy przyszłość. > 4. Akcjonariat. Wyjątkowo !!! silny. Każdemu zależy na dobrych wynikach. > 5. FF. Czy drobni mają akcje ? Nie sądzę. Nikt z ulicy nie kupował Surflanda jak można było, bo przecież to był zwykły gniot z co najwyżej leniwym wzrostem. A tu patrz. Matul, który zarobił kilkadziesiąt milionów pln na swojej poprzedniej firmie po jej sprzedaży. Następnie bierze na pokład ABS ASI, Centurion ASI, Ciszewskiego i Górskiego. Co z tego może wyjść? Nie mam pojęcia, ale można pod to zgrać. > 6. Pandemia sprzyja. > 7. Trend na innowacje na GPW i na świecie sprzyja. > > Dajcie znać co sądzicie. Argumenty bez naganiania na K czy S. Niech każdy sam podejmie decyzje.
Czekam, aż spółka pokaże listę produktów na które zechce postawić. Wtedy będzie można szacować potencjał. Panie Prezesie. Prosimy jako inwestorzy o jasne prognozy. Gry, aplikacje, szkolenia, etc.
W ramach projektu badawczo-rozwojowego dofinansowanego przez NCBiR kwotą 3,2 mln zł, Skillmmersion rozwija SaaS’ową VR-learningową platformę szkoleniowo-testową przygotowaną w oparciu o technologię wirtualnej rzeczywistości (VR) z wykorzystaniem analityki bazującej na sztucznej inteligencji (AI).
Do tej pory Skillmmersion wdrożyło swoje rozwiązania między innymi w pięciu krajach w firmie Skanska oraz w Sodexo. W obu przypadkach Skillmmersion otrzymała referencje wysoko oceniające zarówno efektywność wdrożonych rozwiązań, jakość jak i niezawodność.
Podoba Mi się - drugi punkt ze scenariusza autora : 2. VR ma wg mnie podobny potencjał jak nie wyższy i to realny. Poza grami działalność wydawnicza, aplikacje b2b, szkolenia w VR reality i kto tam wie co jeszcze ? Patrząc w przyszłość ma to sens.
CYTAT : ~ja [194.36.205.*] 2021-11-21 16:59 Scenariusz na spore wzrosty jak najbardziej prawdopodobny. Wg. mnie będzie to powoli do góry, a szał się zacznie jak ogłoszą pracę nad jakimś większym projektem. Póki co widać na ich stronie że podpisali umowę z pico vr - "Podpisaliśmy umowę z PICO VR, chińskim producentem i właścicielem platformy sprzedażowej kierującej gry na rynek chiński. Kontrakt dotyczy wydania na Pico VR naszych dwóch tytułów „Horror Bar VR” oraz „Bartender VR Simulator” Wiele obiecujemy sobie po tej współpracy w szczególności po tym jak Pico VR zostało kupione przez chińskiego giganta firmę ByteDance między innymi właściciela Tik-Tok"
PYTANIE Czemu nie było tego infa w espi ??? Tylko wtedy jeszcze było przed połączeniem i nie było obowiązku komunikować się z rynkiem ...
Jak tam naganiacze na spadki ??? Pisałem GRAFEN - już 33 % !!! W marcu zakończone zostały testy drogowe półosi pokrytych nasza farbą w koncernie BMW. Finalny produkt uzyskał aprobatę klienta, co oznacza rozpoczęcie seryjnych dostaw nowej generacji półosi z wykorzystaniem innowacyjnej farby antykorozyjnej domieszkowanej grafenem od Advanced Graphene Products”– podsumował Piotr Kiljańczyk, Prezes Zarządu Nanosphere sp. z o.o.