Zobaczcie ze nie ma wielu chętnych na sprzedaż do poziomu 5.4. Tak naprawdę to mieliśmy dwa pakiety które ktoś puścił PKC aby wywołać panikę. I mu się udało. W arrkuszu widać kilka duzych zleceń po lewej stronie na poziomie 4,5 co cieszy bardzo. Obroty spore to również cieszy, spadki mnie nie martwią. Ktoś skupuje to i ja się dołączyłem. Dziwne bo nigdy nie miałem satysfakcji z tego że akcję które mam aktualnie spadają. Nie liczę jak nie którzy na wynik dwucyfrowy w perspektywie najbliżych miesięcy, ale 7zł raczej bardziej niż pewne a to prawie 50% od obecnego poziomu cen.
Trzeba mieć na uwadze, że nie ma tu dużych graczy, funduszy i kursem bujało, buja i będzie bujać. Jak ktoś wyrzuca pkcem pakiet musi się liczyć z tym, że sprzeda znacznie niżej niż ostatnia transakcja. Nie ma powodu do paniki, spółka się rozwija. Zagranica i fundusze sypiące na dużych spółkach tu nie będą wywalać, bo ich po prostu na papierze nie ma. Jak ktoś nie grał na papierze o takich małych obrotach może go to drażnić. Ja nawet nie obserwuję sesji, nie bawi mnie czekanie na zmianę kursu przez pół godziny.
Ktoś stara się trzymać kurs nisko jak to możliwe … po co? Każe tu rozumie. Zgadzam się z Łysym, Można po prostu korzystać i dokupować po kawałku… wydaje mi się że długo nie utrzymają tego kursu.