juz jest systematyczny odbior nawet z ukrytego..przy tej perspektywnie dla gazu i inwestycji to przez 5 lat o robote martwic sie nie musza ..oze moze lekko dodac do wynikow..papier realnie warty 5-6zl akcji w ff malo...kiedys ursnie tylko musza wory napelnic :)
Wystrzałów 30 40 % dziennie pewnie tu nie będzie ale branża z przyszłością zwłaszcza w momencie poważnego zainteresowania wodorem A raczej jego domieszką do gazu
Roboty będzie sporo
jak w poniedziałek nie będzie typowego pump and dump po tym info, to wchodzę. Jeśli będzie sypanie w drugiej połowie dnia - zupełnie odpuszczam tę spółkę.
Jak będzie bronił się dołek 3,44 to raczej będzie już po "ptokach". Tu nie chodzi o obronę poziomów, ale o linie trendu wzrostowego. Jak kurs pójdzie na 3.44, to linia zostanie złamana i owszem, opory się będą tworzyły, ale akurat ten jest zbyt blisko, żeby długo wytrzymał. Kurs był w gigantycznym trójkącie i w połowie listopada nastąpiło wybicie dołem (miałem kilka akcji, ale wyrzuciłem po wyraźnym przełamaniu oporu, jeszcze przed spadkiem). Kurs tak naprawdę już złamał jedną, kilkuletnią linie wzrostową, ta chyba jest ostatnia. Na razie wygląda to całkiem ok, ale jak przełamie ostatnią linię oporu to wyrzucę bez sentymentu.
patrzac na długoterminową linię trendu to została ona juz wyraznie przebita na poczatku listopada, dzisiaj dotkneło cen dołka z zeszłego roku, zobaczymy-na razie aktywacji popytu nie widac, nastepne symboliczne wsparcie na równym poziomie (4 zł), choć wyglada na to, ze ktos wiekszy od wielu miesiecy się skraca i specjalnie nie przejmuje się ceną
Jeżeli ktoś większy się skraca to wie że w najbliższej perspektywie lepiej nie będzie i kupi sobie taniej za rok a tak między prawdą a prawdą to na czym mieli zarobić ? Kontrakty z 2020 2021 nagły wzrost cen wszystkiego , płac, paliwa, stali firma usługowa przy kontraktach ryczałtowych musi być w plecy w takiej sytuacji piTERN no cóz pograżyły ich umowy z 1Q 2021 które realizowali z opó.źnieniem ze względu na żimę i snieg na dachach