• Początkujący Autor: ~lethos [46.76.227.*]
    Witam. Zamierzam zacząć przygodę z kryptowalutami. I mam pytanie do osób, które już jakiś czas bawią się w temacie. Mianowicie chodzi o to na jakiej giełdzie mam zacząć inwestycje. Dużo opinii pozytywnych ma Binance. Czytałem też o BiteBay ale zauważyłem, że zostało to zamienione na jakieś Zonda. Odnośnie tego Binance to opinie na plus. Jednak mam wątpliwości wkraczając na tak dużą giełdę, gdyż tak jak mówiłem jestem początkujący i nie mam osoby, która mogłaby mi pomóc kiedy tej pomocy bym potrzebował. Dlatego piszę tutaj na forum. Kolejna sprawa - z jakim kapitałem można już zaczynać zabawę. Głównie chodzi mi o to, czy muszę mieć te 10 tysięcy złotych żeby zacząć grę? Czy mogę zaczynać z mniejszym kapitałem. Tak jak mówiłem jestem początkujący i chciałbym spróbować, ale nie chciałbym inwestować od samego początku dziesiątek tysięcy. Czekam na odpowiedź, porady a także jakieś poradniki na YT oraz pomocne strony internetowe. Dziękuję z góry i pozdrawiam.
  • Re: Początkujący Autor: ~wiemto [95.49.27.*]
    Na Bitbay masz poradnik. Przeczytaj i do roboty. Nic trudnego.
  • Re: Początkujący Autor: ~somnambulik [83.26.162.*]
    Możesz też powstrzymać się od inwestycji w kryptowaluty i zaoszczędzić pieniądze i nerwy, no chyba że masz szklaną kulę i wiesz co (i kiedy) się wydarzy. Jest wiele rynków mniej niebezpiecznych niż kryptowaluty, choć oczywiście również potencjalnie mniej lukratywnych. Zasada (jak zapewne wiesz) jest prosta - im większy (potencjalny) zysk, tym większe ryzyko.
  • Re: Początkujący Autor: ~marcin [86.84.213.*]
    Gdy jednak będziesz chciał wymienić swoje krypto to z czystym sumieniem mogę polecić ci https://www.tothemoon.com.pl/ . Jak dla mnie jest to najlepszy kantor, w którym ceny są naprawdę konkurencyjne
  • Re: Początkujący Autor: geraldotremblay [196.245.161.*]
    Możesz sprawdzić portale internetowe i fora kryptograficzne, takie jak bitcointalk.
  • Re: Początkujący Autor: xanthopsia [162.158.102.*]
    Możesz obejrzeć filmy na Youtube, aby uzyskać ogólne pojęcie o tym, jak działa handel i jakich strategii możesz użyć. Istnieją fora i inne strony internetowe, na których można znaleźć wiele informacji na podobny temat, takie jak Bitcointalk i Reddit.
  • Re: Początkujący Autor: xanthopsia [172.70.90.*]
    W kryptowalutach możesz zacząć od dowolnej kwoty kapitału. Nie ma dolnego limitu inwestycji w krypto
  • Re: Początkujący Autor: ~Pawełek [80.48.158.*]
    Siema! Zerknij sobie na Projekt Cannumi ;) Możesz też zobaczysz na YT na kanał All Time Hight Mopsa, tam bez problemu nawet jako początkujący zdobędziesz na te tematy wiedzę.
  • Re: Początkujący Autor: ameliadawson [93.119.107.*]
    Możesz zdecydować o dowolnej kwocie, którą możesz zaryzykować. Nie musisz się martwić o to, co robią inni.
  • Re: Początkujący Autor: lelisaryan [122.173.31.*]
    Handel musi odbywać się za kwotę, którą możesz stracić. Jeśli wykracza to poza twój apetyt na ryzyko, nie jest tego warte.
  • Re: Początkujący Autor: ~Kabra45 [89.234.250.*]
    Jeśli chodzi o giełdę Binance jest jedną z lepszych giełd, dużo instrumentów, dużo par krypto. Jeśli chcesz się zapoznać z rynkiem krypto, to polecam na binance elastyczne oszczędzanie coś ala lokaty, tylko że inne oprocentowania. Opcja bezpieczna spływ środków z inwestycji codziennie w zależności na jaki okres wrzucisz pieniądze, jes też możliwość wrzucenia pieniędzy w terminowki z wyższym apy(rrso) przykładowo na 120 dni. Pozdrawiam
  • Re: Początkujący Autor: poppycock [122.173.31.*]
    Witam, to świetne forum, na którym można podzielić się swoimi obawami! wskazówka, która może pomóc ci dobrze rozpocząć przygodę; bądź cierpliwy, czytaj i poznaj rynek, zanim zaczniesz inwestować. Eksperci zawsze mówią o byciu o krok przed rynkiem, choć wydaje się to niemożliwe, tak naprawdę nie jest. Wiedza pomoże Ci podjąć właściwe decyzje.
  • Re: Początkujący Autor: dilemma [122.173.27.*]
    To mądra decyzja, aby nie ryzykować więcej niż to, co możesz stracić. Najpierw poznaj i zrozum rynek, a dopiero potem ruszaj do przodu. Nie handluj pieniędzmi, których będziesz potrzebować w najbliższej przyszłości i nigdy nie handluj swoimi oszczędnościami życia
  • Re: Początkujący Autor: josiebray [82.118.230.*]
    Dobrą rzeczą na rynku kryptowalut jest to, że możesz handlować kwotą, z którą czujesz się komfortowo. Nie musisz podejmować ryzyka, z którym nie czujesz się komfortowo.
  • Re: Początkujący Autor: rhondafleming [122.173.27.*]
    Możesz zacząć inwestować w kryptowaluty z wybraną przez siebie kwotą. Ale pamiętaj, aby wybrać giełdę z niską opłatą transakcyjną. Handlowałem kryptowalutami za pomocą capital wallet, a ich opłata transakcyjna wynosi 0,5 USD za transakcję, a szybkość przetwarzania jest szybka.
  • Re: Początkujący Autor: ~Koral [80.48.158.*]
    Dołącz sobie na discord projektu Cannumi masz tam kanały dla początkujących odnośnie krypto i NFT, co prawda po angielsku ale co za problem sobie przetłumaczyć :)

Tu masz link do ich kanału https://discord.gg/eQuAypvA5Y
  • Re: Początkujący Autor: brunokocurmocisila [178.235.146.*]
    Cześć
    Jakieś strony znacie które fajnie wprowadzają w świat KRYPTO? BLOGI - wymieniarki itp.
  • Re: Początkujący Autor: tunic [122.173.30.*]
    Początkujący muszą zrozumieć wskaźnik techniczny i przećwiczyć zarządzanie ryzykiem. Możesz wziąć udział w różnych kursach online.
  • Re: Początkujący Autor: shabang [122.173.30.*]
    Dobrym pomysłem jest rozpoczęcie od platformy demonstracyjnej forex. Proponuję zacząć od małych rzeczy i z czasem zwiększać inwestycję.
  • Re: Początkujący Autor: junket [122.173.24.*]
    Zainwestuj za kwotę, którą lubisz, najpierw spróbuj to zaplanować, może trochę potrwać, zanim zrozumiesz, jak działa rynek, próbuj dalej i rozwijaj swoje umiejętności. Przeprowadź własne badania, aby wiedzieć, co działa dla Twojego planu, a co nie.
  • Re: Początkujący Autor: holocryptic [122.173.24.*]
    Handluj tylko pieniędzmi, na których stratę możesz sobie pozwolić i stosuj rygorystyczne zarządzanie ryzykiem, aby złagodzić ryzyko związane z
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.220.131.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Początkujący Autor: physiography [196.245.161.*]
    Chodzi o naukę. Im więcej dowiesz się o rynku, tym lepiej go rozumiesz. Korzystając z zarządzania ryzykiem i kontroli emocjonalnej, trader może odnieść sukces na rynku forex.
  • Re: Początkujący Autor: r_blk [193.24.32.*]
    Hej, miałbym dla Ciebie propozycje, którą według mnie warto rozważyć na samym początku przygody z krypto. Odezwiesz się do mnie droga mailowa na rbk.safepal@gmail.com, abym mógł Cię wprowadzić w temat?
  • Re: Początkujący Autor: gramor [122.173.26.*]
    W krypto kupujesz i trzymasz kryptowaluty. Teraz jest najlepszy czas na inwestowanie w kryptowaluty, ale upewnij się, że Twoje inwestycje są bezpieczne w portfelu kryptowalut. Oto kilka opcji, które możesz rozważyć, capital wallet, coinbase, electrum, exodus i crypto.com.
  • Re: Początkujący Autor: jarrettncolon [122.173.25.*]
    Nigdy nie wykraczaj poza swój apetyt na ryzyko. Rynek cały czas robi nagłe zwroty i jeśli nie będziesz cały czas na nie przygotowany, stracisz więcej, niż chcesz.
  • Re: Początkujący Autor: chersonese [176.222.34.*]
    Dnia 2022-09-05 o godz. 10:08 jarrettncolon napisał(a):
    > Nigdy nie wykraczaj poza swój apetyt na ryzyko. Rynek cały czas robi nagłe zwroty i jeśli nie będziesz cały czas na nie przygotowany, stracisz więcej, niż chcesz.

W pełni się zgadzam! Wiele osób inwestuje więcej, niż mogą sobie pozwolić na stratę. Należy zrozumieć, że inwestowanie w kryptowaluty może być bardzo ryzykowne ze względu na ich zmienność i nieprzewidywalne zachowanie. A nie jest mądrze inwestować pieniądze, które można stracić.
  • Re: Początkujący Autor: autotomy [176.222.34.*]
    Bądź ostrożny podczas inwestowania i zachowuj należytą staranność przy wyborze kryptowalut. Możesz sprawdzić Green Cryptos, takie jak Algorand lub Solana.
  • Re: Początkujący Autor: ~Bartek [77.65.117.*]
    Moim zdaniem jak masz kasę to zainwestuj w złoto a nie w kryotoiwaluty które mogą w każdy dzień upaść. Złoto możesz kupić w Mennicy Skarbowej. Polecam
  • Re: Początkujący Autor: knubble [122.173.27.*]
    Możesz zacząć od mniej niż 10 000 zł. To zależy od Twoich wymagań i budżetu. Jeśli chodzi o portfele kryptograficzne, nie trzymaj się tylko jednego portfela, ale rozłóż swoje inwestycje na różne, aby być po bezpiecznej stronie. Na przykład używam capitalwallet
     i zengo dla moich inwestycji kryptograficznych. 

• Re: Początkujący Autor: tojakamil234 [109.196.62.*]
    Przy okazji portfeli, czy przy większych inwestycjach warto polegać na cold wallet? Z góry dziękuję