Mam nadzieje ze jutro wyskoczy. Dziś była lekka korekta. Ta spółka jest mega niedowartościowana i kurs musi iść w górę. Liczę na przesuniecie kapitału z WIG20 na mniejsze spółki takie jak Alumetal, a wtedy kosmos!!!
Tak sie zastanawiam ale to może być super sytuacja bo Włosi chyba podjęli decyzję o lokalizacji właśnie z powodu dostępności i konkurencyjności surowca do produkcji felg z Alumetalu. Chyba już są odbiorcą bo mają zakład w Czechach ale ten nowy w Kielcach to może być gruby volumen. "Strzelam" ale 10-15% produkcji czyli ok 30 tyś ton , co przekłada się na ok 2,5 tyś mcznie , nie wydaje mi się przesadzone na takiej wielkości zakład. pzdr
Ja jestem cały czas zdumiony. Mam tego bardzo dużo bo chcę mieć przy takich poziomach ceny. Przecież tutaj jest jeszcze za raptem pół roku dywidenda ok 10 % możliwa. Na IV kw zapowiedzieli rdr też spoko wyniki no i cóż znaczy to że w I kw2022 nie bedzie już takiego wyniku ? Ja widzę że ten biznes jest rozbudowywany w ten sposób ,że powtarzalne wyniki na poziomie ok 120 mln rocznie są bardzo realne. Problem leży w kondycji rynku jako całości. Nawet przy cenie 55 zł nie wpływają żadne praktycznie zlecenia kupna. Lament tutaj nic nie pomoże .To jest giełda i potrzeba prawdziwego popytu . Wtedy kurs ruszy. Tu już nie chodzi o parę złotych . Ta spółka może kosztować 100zł i więcej jeżeli stanie się chociaż trochę popularna. pzdr