Nie wiem jak Wy, ale ja jestem zaskoczony, że to znów 1,2zł. Tylko. Jeśli prezes sensownie nie skomentuje czemu taka zagrywka to lipton. Może obietnica drugiej transzy w dużo wyższym procencie? Oby.
Spodziewałem się 1,5 zł ale i tak jest OK.
Polityka dywidendowa jest znana, co będzie mniej teraz na Święta to będzie więcej na wakacje :)
Suma i tak będzie taka sama
Powiem szczerze, że po uzyskiwanych wynikach i wzroście wyceny TIM-u spodziewałem się ciut więcej, ale może Prezes wychodzi z złożenia, że większa powinna być dywidenda wypłacona w połowie 2022 roku ;-) https://www.stockwatch.pl/forum/images/emoticons/eusa_dance.gif
Jeszcze się na Prezesie nie zawiodłem - więc i teraz pełna wiara że prowadzi firmę w optymalnym kierunku. W końcu sam ma największy pakiet akcji, więc jestem pewny że działa w kierunku długoterminowego wzrostu wartości.
Dywidenda wypłacana już kolejny rok z rzędu i to się liczy. Prezes powiedział że będą spółką dywidendową. Wzrośnie jak 3LP już samodzielnie będzie generował zyski i dzielił się ze swoim wiekszościowym akcjonariuszem.
He, he brałem papier jakoś po 10 zł półtora roku temu. W życiu się nie spodziewałem takich dywidend. Trudno, żeby kręcić nosem na 1,2 zyla skoro to zaliczka.
Oczywiście każdy może sprzedać swoje akcję zavile tam chce, nawet i za 20 zł i w danym dniu ruszyć kursem. Natomiast TIM ma akcjonariat raczej świadomy i nie sądzę aby ktoś chciał akcję za bezcen oddawać. Wyniki super, 3LP w drodze na giełdę, zaliczka na dywidendę jest (ewenement wśród spółek giełdowych), polityka dywidendowa jasna, więc ostateczna dywidenda będzie wprost wynikała z rekordowych wyników - czyli mniejsza zaliczka teraz to większą dopłata w przyszłym roku.
Więc ogólnie kurs w dłuższym terminie do tych 62 zł z rekomendacji będzie zmierzał i żadne puste gadanie tego nie zmieni
Kolejny popis sprytu i bystrości Prezesa. Macie na gwiazdkę zaliczkę, ale nie opuszczajcie pokładu, bo w czerwcu dostaniecie konkretną pajdę (co wynika wprost z polityki dywidendowej). A nie,decydowanych zapraszamy na pokład, też się załapiecie.