Przy tak dobrych wynikach wzrosty są nieuniknione. Czy od dzisiaj, czy za tydzień jedziemy na min.45 - 50 zł za akcje. Eurotel zadziwia wynikami. Jest już tak dobrze jak w rekordowym roku ubiegłym. A wszyscy pamiętamy jak covid19 rok temu pomógł spółce. Spokojne czekaj ,wzrosty są tutaj gwarantowane.
Chcialbym podzielic sie pewnym przemysleniem.
Ogladalem liste transakcji spolki z kolejnych dni. Co ciekawe stosunkowo niewielkie transakcje 200-500 akcji dosc mocno wplywaja na kurs Eurotela. Jesli tak to ktos z dosc niewielkim kapitalem moze w prosty sposob zmanipulowac kursem spolki.
Wniosek jaki mi sie nasuwa jest taki chwilowa zmiana kursu jest dosc zludna i wcale nie oznacza jakiegos szerszego tredu.
Na przyklad, ktos kto ma z 10.000 akcji postanowi sprzedac czesc, zeby powiedzmy miec troche gotowki na swieta. Przciec jak sprzeda z 5000 na powiedzmy 5 sesjach to kurs zleco do 25zl.
Poprawcie mnie jesli sie myle, ale wydaje mi sie ze Eurotel to mala i dosc "plytka spolka".
Oczywiscie, nie dyskutuje czy to dobra czy zla inwestycja, bo po pierwsze, nie znam sie, a po drugie nie potrafie przewidywac przyszlosci.
Pozdrawiam
Eurotel to solidna spółka. Tutaj masę osób inwestuje długoterminowo licząc na dywidendę. Stąd tak mały obrót. Ponadto sporo osób siedzi na kursie powyżej 50zl, wiec nie sprzedają. Jak tylko rok sie zamknie i spólka ogłosi wyniki to sie zacznie. Tak to jest tutaj. Na pewno nie stracisz kapitału tak jak na większości spólek na GPW