• rzeczowa analiza spółki Autor: ~janusz1121 [185.157.14.*]
    Moje przemyślenia o spółce po jej analizie:
    Firma ma świetne perspektywy. W Krakowie największy problem deweloperów do brak dostępności gruntów inwestycyjnych a Instal ma w posiadaniu bardzo dużo atrakcyjnych gruntów pod budowę gdzie toczą się już prace projektowe choćby cała Golikówka czy tereny przy Mierzei Wiślanej gdzie mają powstawać osiedla mieszkaniowe i centra biurowe. Najbliższe 10 lat zapowiadają się znakomicie dla tej firmy ze względu na to że ma gdzie budować i ma środki finansowe na budowę. Super wygląda też dywersyfikacja działalności: zarówno deweloperka która w ostatnich latach przynosi spore zyski ale także produkcja przemysłowa , działalność w sektorze budownictwa specjalistycznego. Spółka także regularnie wypłaca dywidendę co nie jest częste w dzisiejszych czasach.

Tu długofalowo powinny być tylko znaczne wzrosty osobiście nie rozumiem skąd tak niska obecna wycena na gpw tej spółki ....
  • Re: rzeczowa analiza spółki Autor: ~PadlinaGPW [37.47.151.*]
    No właśnie dziwna wycena Instalkrk na bananie GPW... 60 złotych na dzień dzisiejszy to tanio. Biorąc powyższą analizę pod uwagę to koło 100 złotych rozsądnie powinno chodzić... Budimex sprzedał mieszkaniówkę samą dużo drożej.
  • Re: rzeczowa analiza spółki Autor: ~jazz [188.146.164.*]
    Wycena, wycena... są różne ryzyka w otoczeniu. Stopy procentowe, kasa z Unii, pandemia, sytuacja na granicy... dużo spółek podaje niezłe wyniki za 3 kw. i zero reakcji. Taki czas, trzeba czekać. Ja posprzedawałem dużo portfela. Na wiosnę zacznie się gra pod dywidendę.
  • Re: rzeczowa analiza spółki Autor: ~PolMur [5.184.193.*]
    Murapol chciał się sprzedać pewnie z 10 razy drożej niż wycena Instalka...?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.205.75.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [45.85.11.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: rzeczowa analiza spółki Autor: ~gornewidly [37.120.203.*]

Na Constance robi się ciekawie, zalecam wrzucić do obserwowanych
[x]
INSTALKRK -0,53% 37,30 2025-09-15 15:39:14
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać