raport petarda, teraz główne pytanie czy kurs w ogóle to zauważy XD w samym Q3 mieli zysk netto wyższy niż w Q1 + Q2 + Q3 ubiegłego roku bo z wyceną Sfery już dawno powinniśmy być w innym miejscu, a z jakiegoś powodu świat o tej spółeczce zapomniał i nie jesteśmy...
Dnia 2021-11-16 o godz. 00:15 ~śżc napisał(a): > raport petarda, teraz główne pytanie czy kurs w ogóle to zauważy XD > w samym Q3 mieli zysk netto wyższy niż w Q1 + Q2 + Q3 ubiegłego roku > bo z wyceną Sfery już dawno powinniśmy być w innym miejscu, a z jakiegoś powodu świat o tej spółeczce zapomniał i nie jesteśmy...
HAHAhhhhaaaaaa Ktoś , kto się obkupił na poziomach jak ja 1,00 - 1,10 może tylko żałować , że nie kupił jeszcze więcej
Dnia 2021-11-16 o godz. 09:52 ~J-23 napisał(a): > Dnia 2021-11-16 o godz. 00:15 ~śżc napisał(a): > > raport petarda, teraz główne pytanie czy kurs w ogóle to zauważy XD > > w samym Q3 mieli zysk netto wyższy niż w Q1 + Q2 + Q3 ubiegłego roku > > bo z wyceną Sfery już dawno powinniśmy być w innym miejscu, a z jakiegoś powodu świat o tej spółeczce zapomniał i nie jesteśmy... > > HAHAhhhhaaaaaa > Ktoś , kto się obkupił na poziomach jak ja 1,00 - 1,10 może tylko żałować , że nie kupił jeszcze więcej
No i jak tam scett? Zarobiłeś już tym swoim mega pakietem na wycieczkę do Lichenia? Buhahaha!!! :-D
A co jest nie tak z wycieczka do Lichenia? Za tania? Za droga? To, ze ty tam będąc śpisz w szałasie nie znaczy, ze inni postępują podobnie. Przyjdź za pół roku tutaj pogadamy o kursie
Dnia 2021-11-18 o godz. 12:43 ~Gaguxx napisał(a): > A co jest nie tak z wycieczka do Lichenia? Za tania? Za droga? To, ze ty tam będąc śpisz w szałasie nie znaczy, ze inni postępują podobnie. Przyjdź za pół roku tutaj pogadamy o kursie
Nie wchodzę z tobą w dyskusję, bo nie wiesz, o czym piszesz :-).
Dnia 2021-11-18 o godz. 13:11 cmpunk napisał(a): > Dnia 2021-11-18 o godz. 12:43 ~Gaguxx napisał(a): > > A co jest nie tak z wycieczka do Lichenia? Za tania? Za droga? To, ze ty tam będąc śpisz w szałasie nie znaczy, ze inni postępują podobnie. Przyjdź za pół roku tutaj pogadamy o kursie > > Nie wchodzę z tobą w dyskusję, bo nie wiesz, o czym piszesz :-).
cempuś wczoraj po południu tu nie wchodziłem i dziś dopiero tu zajrzałem , bo jakoś jestem (nie)dziwnie spokojny o tę spółkę i nie to co twój snw (dla niewtajemniczonych cmpunk siedzi tam tj. na sanwilu od 15 lat jak kura na jajkach), ale jak widać i tu i tam (snw) jesteś tylko zwykłym PROSTAKIEM .
Sądzę, że 3,7, a nawet 4,6 - renie może kosztować jeden papier jak się zakończy projekt, tj. ~ IH2022. Podstawa: Wartość majątku, skala realnego biznesu, lokalny monopol i dobra spółka pod dalsze przejęcia firm ze śląska i małopolski. Za ~ 5 lat po kilku akwizycjach kapitalizacja 250.000.000 PLN i rynek główny lub inwestor branżowy.
spółka BARDZO powiększyła sieć, patrząc na mapkę na ich stronie będzie na oko 10x taka jak dotychczas (ale nie wiem czy to 10x więcej potencjalnych abonentów), do tego poprawili marże 2-4x w krótkim czasie, abonamenty mają drogie, do tego wycena obecnie jest niedoszacowana, dlatego nie widzę powodów, żeby przy właściwej wycenie za te 3-5 lat była 20x wyższa kapitalizacja, a przy nadal niedoszacowanej wycenie co najmniej te 10x wyższa
Nie żartuj! Jakie 250 mln. Niech to będzie w cenie księgowej jak zakończą projekt tj. Ile? 70 mln a może więcej. Na dziś daje to prawie okolice 9 zlociszy? Tylko dodruk może powstrzymać odpal
pytanie po co by mieli drukować jak kwartał w kwartał jest zysk na czysto + mają pożyczkę na przyłączenia na korzystnym oprocentowaniu 0,25%. chyba jedynie żeby wykukać drobnych, albo gdyby mieli jakieś nowe tematy inwestycyjne na horyzoncie, ale to też mogłoby być pozytywną informacją