• Peak graczy Autor: ~RoB [37.8.240.*]
    Przebilismy już poziomy z weekendu, nie są wysokie więc nie ma co się jarać. Czekamy na jutro i weekend. Polecam obczaić komentarze na TT. Sporo powtarza się deklaracja o reinstalacji gry.
  • Re: Peak graczy Autor: ~RoB [37.8.240.*]
    Mocno widzę wytrzepali akcjonariat bo nawet na bankierze cisza hehe kiedy obstawiacie debiut płatnego dlc? Wakacje przyszłe wydają się realne sądzę.
  • Re: Peak graczy Autor: ~Panaudytor [37.249.37.*]
    Sztywniutko od stycznia i nie sprzedana ani jedna akcja. Wiszę na 65, ale być albo nie być dla mnie tutaj był ostatni raport, a był całkiem dobry, więc nie planuje wychodzić przynajmniej do 2025, chyba, że jakiś kataklizm się wydarzy. Racja z tym, że już mało kto został albo przestali się odzywać Ci co brali w styczniu - marcu.
  • Re: Peak graczy Autor: ~CzteryK [5.173.106.*]
    Stawiam 01.04.21 rok po premierze. Ciekaw jestem co będą pokazywać od 30. To w sumie mnie najbardziej interesuje.
    Podczas meczyku przelecę portale zobaczę jak społeczność reaguje
    2022 oczywiście
    Ja już sprawdziłem razem z komentarzami na YT i stream rami, jest b. Dobrze. Peak rośnie, sprzedaż również. Uruchomili dziś promke na steam dodatkowo pod kątem jutrzejszego dodatku
  • Re: Peak graczy Autor: ~Ciekawy [193.24.207.*]
    Mnie tu i tak nikt nie lubi za złośliwe i prowokacyjne komentarze, trzymam i będę trzymał, najsmieszniejsze że chce to chyba trzymać do emerytury, usrednilem z 63 bodajże na 53 i wisze, nie sprzedam, podoba mi się firma i tyle...ale tragedia w tym roku, wisze na Onde po IPO i uśrednieniu, na allegro, kupiłem na poziomie IPO i pcf, wszystkie IPO mi nie weszły, ale nie pekne...
  • Re: Peak graczy Autor: ~gość [87.207.22.*]
    Zmiany bardzo dobre - timing trochę ciężki bo akurat Halo Infinite free-to-play multiplayer startuje dzisiaj, a poza tym jeszcze Battlefiled 2042 jest ogrywany (który jest miażdżony recenzjami graczy). Martwiący był news z Take-Two, że potrafili zakopać projekt, w który włożyli 53mln USD - i chyba jedyne ryzyko, które widzę na teraz to właśnie wypowiedzenie, któregoś z kontraktów przez wydawcę. Promka na -67% to w tym momencie też dobry ruch zwłaszcza, ze gra jest w Game Passie zarówno na Xbox jak i PC. Odbudowanie bazy graczy pewnie jest teraz kluczowe bo pewnie rozliczenie za GamePass moze uwzględniać czas spędzony przez graczy w grze. Dla mnie to jest super inwestycja long-term, rosnące przychody, opcja na tantiemy, potencjalne przejęcie przez kogoś większego w przyszłości. Ryzyka raczej niskie, mają dużo gotówki, dodatni cashflow, w razie wypowiedzenia umowy przez, któregoś z wydawców , przerzucą się w większym stopniu na własne IP.
    Ja w allegro zaraz wchodzę pod rajd świętego Mikołaja ale mógłby jeszcze 5%-10% spaść
    Na long czy spekula ?
    https://steamcommunity.com/app/680420#scrollTop=0
    Tutaj linki dla zainteresowanych
    https://steamdb.info/app/680420/
    Paul Tassi w nowym artykule w Forbes napisał że rozmawiał bezpośrednio z pcf i przyszloroczny dodatek jest nie jednym który planuje wydać w ciągu najbliższych lat.
  • Re: Peak graczy Autor: ~Franz [93.105.176.*]
    Tutaj link do artykułu, tłumaczenie Google jest całkiem spoko, wszystko zrozumiałe

https://www.forbes.com/sites/paultassi/2021/11/15/outriders-new-horizon-reveal-new-expeditions-no-timers-and-transmog/?sh=1e5446a12162
  • Re: Peak graczy Autor: ~Juz [46.134.106.*]
    Będzie dzisiaj z 5tys?
  • Re: Peak graczy Autor: ~RoB [95.48.148.*]
    szczerze powiedziawszy dla mnie 5k to minimum dzisiaj a 10k w weekend.
    O jakiś wysoki peak może być ciężko. Tak jak pisałem, jest Halo Infinite za darmo, jest Battlefield 2042... no i Outriders jest na GamePass PC - i nawet część graczy, którzy mają kopie na Steamie może się logować przez aplikację Xbox bo zbiera w niej osiągnięcia. Natomiast to, że im się udało choć na chwilę wrócić do top10 global bestsellrów na Steamie (będąc w GamePass PC) to jest mega sukces. Kilku dużych streamerów zapowiedziało, że pewnie zobaczą dzisiaj co i jak - ale bardziej czekają na dodatek.
    liczysz na BE w tym roku czy bliżej wydania dodatku w przyszłym roku ?
  • Re: Peak graczy Autor: ~Ytr [83.4.123.*]
    Wtrącę się ale raczej w okolicach dlc. Za new horizon pewnie też parę ładnych baniek im wpadło.
    tak naprawde tylko nowe mapy można zaliczyć jako coś ekstra, reszta może by liczona jeszcze jako wsparcie gry za które mieli zaplacone wczesniej więc tu nie spodziewałbym czegoś wielkiego. Ja bardziej patrze na sprzedaż od wczoraj i top10 w globalu. Zobaczymy czy razem ze swiateczna promocja uda im sie osiagnac BE choć produkcja płatnego pełnoprawnego DLC tylko oddala ten próg
    Z tego co pamiętam to wsparcie i DLC to osobna umowa niż produkcja gry - więc nie powinno to mieć wpływu na osiągnięcie BE z głównego tytułu. Ale wiadomo, że nic nie wiadomo :) Ja bym się spodziewał osiągnięcia BE jeszcze w tym roku, natomiast info dopiero początkiem przyszłego. Ale może zrobią prezent na święta :)
  • Re: Peak graczy Autor: ~Juz [83.4.123.*]
    Oj...uważasz że wynagrodzenie dodatkowe za "obsługę " gry I dodatki nie wchodza w skład kosztów związanych z gra? I nie ma to nic wspólnego z BE? Wydaje mi się że jest całkowicie inaczej...
    Nie napisałem, że tak uważam - napisałem, że nie wiem. Ale jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację, że niekoniecznie musi to być dodatkowy koszt wrzucany w koszty podstawowego projektu. Zwłaszcza DLC, które jest de facto osobny projektem i może być regulowane osobną umową i osobnym sposobem rozliczania. Jeżeli widziałeś umowy i wiesz na pewno jak obie spółki się rozliczają to gratuluję, bo sugerowałoby to, że jesteś albo w zarządzie PCF albo SE.
    Peak 3200 a kumulacja będzie koło 20~21, jest szansa na 5k na steam, i drugi dzień z rzędu dobrze się sprzedaje. Oby tak do końca tygodnia
    I 5k pękło
  • Re: Peak graczy Autor: ~CzteryK [5.173.105.*]
    Aż z ciekawości sprawdzę.
    Jak pogram z 2 godziny dziś może jutro napiszę uczciwie co sądzę .
    Już 6,5 tys., pierwsza 100 gier pod względem liczby graczy. Naprawdę niezły wynik biorąc pod uwagę ilość nowych tytułów jakie są dostępne.
    A więc tak. Przywitał mnie oczopląs ... Czułość maksymalna. Zmieniłem to wiadomo jednak zaskoczenie było. Thiago nareszcie ma sens. Reset zawartości i możesz uzbierać komplet brakujący za odłamki.
    Z błędów niestety dalej w obozie nie mam swojego wozu ... Oraz nie wiem jeszcze dlaczego ale nie zatrzymuje mi się postać w miejscu. Tzn wraz z puszczeniem analoga postać idzie sama w tym kierunku który obrałem . Trochę irytujące.
    Co do rozgrywki to już sporo temu była przyjemna i bez większych błędów .
    System Skórek super rozwiązany. Przypominający ten z destiny jednak bez kosztów. Jeśli chodzi o zwiększenie loota myślę że w dodatku będzie tyle nowości że większość z obecnych już nie będzie potrzebna także pozwalają brakiem licznika na zebranie brakujących elementów. Co do nowych lokacji nie mam zdania bo nie miałem dostępnych do wyboru.
    Co do sterowania masz na TT jak rozwiązać problem. Nie tylko Ty to miałeś i w sumie to był największy problem wczorajszego debiutu. Wystarczy w ustawieniach pada ustawić ustawienia początkowe.
    Podziękował.
  • Re: Peak graczy Autor: ~Leszcz [89.64.74.*]
    Peak przekroczył 8000 graczy
    Elegancko, teraz pik na 10k
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.4.118.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Dziś 10~11k a po weekendzie pewnie już gaszenie
    Szkoda, nie mam duzej wiedzy żeby to ocenić (liczbę graczy i gaszenie) liczę za wyniki za 3 kw będzie koło 10 mln, coś wyżej oceniam fajnie, poniżej 5 niestety stało, ale naprawdę źle byłoby ze strata, coś dziwnego dzieje się z naszym wigiem przy okazji, może sentyment na gaming wróci
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.4.129.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Kapitał zagraniczny odpływa z gpw ale ze względu na mocnego dolara część gaimingu odbija. Nie spodziewałbym się wybicia pcf powyżej 50 w tym roku i pewnie do wiosny aż ogłoszą coś więcej nt. DLC. Teraz ostatni okres na zbieranie w okolicach 40, może niżej kto wie. Za ten rok spodziewaj się 40mln zysku +/-5mln. Gaszenie peaku będzie że względu na kończącą się promke w przyszłym tyg czyli spadająca sprzedaż i napływ nowych graczy. Kolejne wybicie pewnie w okolicy świat ale tam konkurencja już większą więc będzie ciężej przebić obecne peaky. To co jest ważne to rosnące oceny na steam. New Horizon się dobrze przyjął a to daje nadzieję na dobrą sprzedaż DLC (przy sukcesie nie jedynego-Paul Tassi o tym mówił po rozmowie z deweloperami pcf)
  • Re: Peak graczy Autor: ~Expert [217.72.76.*]
    Przed New Horizon było 67% ostatnich pozytywnych ocen. W tym momencie jest 66%. To się nazywa dobre przyjęcie? Patrząc na te dane New Horozon nic nie zmienil, a nawet pogorszył ostatnie oceny.
    A ty jeszcze tu? Myślałem, że na 11bit hehe https://mobile.twitter.com/pawelsugalski/status/1461995644936146949 . No ale co tam Sugi wie skoro Expert jest z nami
    https://m.bankier.pl/forum/temat/10774277 i powiedz mi, cena dalej jest atrakcyjna?
    Cena jest atrakcyjna na longa. Ale cena 11 bit według mnie jest atrakcyjniejsza w średnim terminie. Gdybym nie zrobił konkretnej analizy 11 bit, to bym tutaj zainwestował.
    Ja podaje Ci tylko fakty, które przeczą Twojej teorii, na tym polega dyskusja.
    Piszesz, że nie zainwestowałeś ja ci przywołuje link że to zrobiłeś albo kłamałeś wtedy albo teraz. Kręcisz się w zeznaniach. A co do ocen zapodałem Ci zdanie innych co myślą podobnie do mnie. No ale nie mają nicku Expert więc pewnie się nie znają.
    Ale na forum 11bit też po Tobie jadą więc ci odpuszczę chociaż tutaj już
    Dzięki, ale nie przejmuje się trolami na tym forum. Już miałem spory pakiet wykupiony po 40 zł PCF, ale go sprzedałem jak była sztuczna podbitka. 15% zarobku w jakiś tydzień mi pasowal. Też pisałem o tym na tym forum także poszukaj moich innych wpisów. Teraz wszedłem w 11 bit i już jestem na 13% plusie. Tylko że 11 bit zamierzam trzymać dłużej, bo może szybko odjechać.
    To nie pierwszy raz gdy inwestuje w PCF, kupiłem trochę akcji w IPO i zarobiłem. Później kupiłem pakiet akcji przed premierą Outriders i zarobiłem jakieś 6%. Ani razu tutaj nie straciłem. Ty możesz się pochwalić takim wynikiem? Czy jedynie żyjesz marzeniami?
    Nie, wydaje mi się że przez moment była 62, teraz wzrosło na 67, powyżej 70 byłoby fajnie, bardzo fajnie się Ciebie Rob czyta, cóż ja widzę na 53, więc szału nie ma i nie należę do osób które od razu z 40 zarobią ale też naprawdę chce być tu bardzo długoterminowo...bardzo
[x]
PCFGROUP -0,29% 3,40 2025-12-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.