• Byłem naprawdę przekonany Autor: ~Zupazbita [83.24.207.*]
    O silnych wzrostach na agt, ale kilka ostatnich sesji uświadamia mi że tu nic dobrego mnie nie czeka. Aż żal patrzeć na notowania, po osiągnięciu maxa wracamy do punktu wyjścia, a agt jest niestety niemalże codziennie liderem spadków wśród ukrainek.
  • Re: Byłem naprawdę przekonany Autor: ~Wader [87.147.172.*]
    Nie dramatyzuj ..myślę że początek roku przyniesie duże wzrosty
  • Re: Byłem naprawdę przekonany Autor: ~Zupazbita [83.24.211.*]
    Widzę co się dzieje, nie dramatyzuje, agroton jest najbardziej ociężały z ukrainek, już wrócił do ceny z przed 30% wystrzału, a taki milkiland który od lat nie zarabia jest cały czas przy szczycie..... co jest nie tak z tym agt?
  • wątpienie - stan przedostatni Autor: ~Vlad [89.70.103.*]
    - spada przy relatywnie małym obrocie
    - skoro ci nie pasuje, zmień na MLK albo na coś innego - przejdziemy do stanu rezygnacji
    To nie jest koniec ruchu w górę, korygujemy wybicie, wychodzą grający szybko i niecierpliwi

- cena surowców systematycznie w górę
  • Re: wątpienie - stan przedostatni Autor: ~Acro [213.134.178.*]
    Cała sytuacja na ukrainiez która jest też po prostu śmieszna. Ma też swój udział
  • Re: wątpienie - stan przedostatni Autor: ~Zupazbita [83.24.211.*]
    Chętnie bym dziś wyszedł....niestety mam tego zbyt dużo...więcej niż dzisiejszy obrót..... jak Ci ruscy wejdą na Ukrainę lub co gorzej do Polski to choćby surowce były jeszcze o 1000% wyżej to i tak kicha
  • Re: wątpienie - stan przedostatni Autor: ~Bingo [5.184.253.*]
    Jak ruscy wjdą do Polski to będziesz miał inne zmartwienie.....
  • Re: wątpienie - stan przedostatni Autor: ~Vlad [89.70.103.*]
    jak masz tak dużo, to przecież nie musisz wychodzić w 100% -:)) dzisiaj z pewnością zmieściłbyś 20%. Chyba, że chcesz narracją jeszcze obniżyć, i stoisz po drugiej stronie -:)) karnetu..., ale - to nasze pisanie na forum ma niewielkie znaczenie.
    Powodzenia - patrz w dłuższym horyzoncie
  • Re: Byłem naprawdę nieświadomy? Autor: ~Vlad [89.70.103.*]
    czytaj:
    https://stooq.com/n/?f=1453372

..." Światowe ceny pszenicy w dalszym ciągu idą w górę: cena kontraktów terminowych na pszenicę konsumpcyjną na giełdzie w Paryżu osiągnęła kolejny rekord nieco poniżej 300 EUR za tonę, natomiast ceny w Chicago plasują się w okolicach najwyższego poziomu od 2012 r. Niskie zbiory w Ameryce Północnej, w połączeniu ze spadkiem eksportu z Rosji, będącej największym światowym eksporterem, przyczyniły się do wzrostu popytu na pszenicę europejską, a biorąc pod uwagę perspektywę kolejnego potencjalnie trudnego dla rolnictwa roku 2022 ze względu na powrót zjawiska La Ninã i wyższe koszty nawozów, niektórzy z największych importerów zaczęli już zwiększać tempo skupu.Do ostatniego wzrostu przyczynił się wspomniany powyżej odczyt inflacji, dalsza korekta w dół globalnych zapasów przez amerykański Departament Rolnictwa, a przede wszystkim obawy o możliwe dalsze spowolnienie eksportu z Rosji. Przewidywania dotyczące solidnych zbiorów w Australii i Argentynie stanowiłyby zaledwie niewielką ulgę w sytuacji, gdyby Rosja - ze względu na utrzymujące się wysokie ceny - zadecydowała o zatrzymaniu większej części plonów, aby ograniczyć wzrost krajowych cen."
[x]
AGROTON -1,16% 5,10 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.