Jest długi weekend więc może gdzieś pojechali. Zobaczymy czy zniknęli. Najbardziej naganiała Marysia 4 lata temu jak kurs spadał z 30gr na 2. Pamiętam jeszcze jakiegos Grubego byka ale też zniknął. Spokojny ze Spekulantem najdłużej się trzymali. Jeszcze jakiegos Biznesa pamiętam ale też zaginął po drodze...
Jestem jestem mam swój honor i mówiłem aqwertowi że czas rozliczy kto miał rację ..... do Poli niedzwiedź żyje nie dzieli się jego skóry ....
Sytuacji i pomysłów może być jeszcze wiele .... wystarczy rozliczyć po sprzedaży Rafako wierzycieli stwierdzić że więcej się nie spłaci bo nie ma z czego wtedy bilans wyzerować a pbg wykorzystać jako wehikuł do wejścia na GPW lub np nowe biznesy Pani Małgorzaty wprowadzić aportem do spółki jak kiedyś zrobił że skotanem karkosik ...
Więc z ocenami kto miał rację jeszcze bym poczekał ....
Tym bardziej że nawet nie znamy ceny sprzedaży Rafako ....
W odróżnieniu do replik i naganiaczy mam spory pakiet pbg więc jednak zawsze mi zależało na wyjściu PBG na prostą ... Cały czas uważam że akcje były zbierane za życia prezesa .. po jego śmierci grube ryby mają problem .... więc zobaczymy jak gra się zakończy .... widzę że aqwert juz się wie ale kiedyś też wiedział że na dniach zawiesza notowania i że banki sprzedają .....więc może i tym razem będzie się mylił :D
I ostatnia rzecz cały czas trwa badanie Rafako .... sam termin przejęcia do mają przyszłego roku oj jeszcze wiele może się wydarzyć .... Aqwert pewnie ma jeszcze akcje więc wierzy że spółka przetrwa inaczej sprzedałby chociaż aby mieć poduszkę podatkowa na najbliższe parę lat :)
Gdyby prezes żył to być może już w 2020 by rate balonowa spłacili tak jak było w ukladzie zapisane. Też mam pakiet tych akcji i liczę że coś z tego jeszcze będzie. Nie wiem czy dużo czy mało ale przy założeniu że spółka wyjdzie na prostą to może być niezla kasa. No risk no fun jak to mawiają... Aqwert tutaj bez powodu też nie siedzi tyle czasu wg mnie
Oczywiście ... Nikt tu dla hobby nie siedzi. ...na stooq PBG w ulubionych ma ponad 1700 osób .... Myślę że zagląda tu codziennie naprawdę dużo osób ..... Fenomen ....
Pytacie gdzie Spokojny...? Ciągle w tym samym miejscu. Spokojnie czeka na rozwój wydarzeń. Akcji nie sprzedałem. Faktem jest natomiast, że od pewnego czasu już nie dokupuję. Mam spory pakiet, być może nawet nie jesteście w stanie pomyśleć jaki to pakiet. W mojej ocenie PBG będzie jeszcze grane. Zostaję na pokładzie. I proszę, nie podniecajcie się tym, gdzie jest Spokojny, czy ma akcje, bo je mam i nie sprzedam, dopóki prawdziwa gra na PBG nie dojdzie do skutku. W odróżnieniu od wielu mam akcje ponad 4 lata, nie handluję nimi i cierpliwie czekam. Spokojny ma też sporo Rafako i tam również cierpliwie, spokojnie czeka na rozwój wydarzeń.
Ja czekam krócej, ale nareszcie widać już koniec :)
Dzisiaj zapytam ducha Puszczy co będzie dalej :)
Ile autobusów się rozbije w środę? Ilu wyskoczy z tych jadących dalej?
Dokupić jeszcze coś w środę?
Hm...
Coś tam jeszcze ma wolnego że środków, miałem kupić coś innego a tu taka zagwostka... Trzeba się naj..c aby podjąć decyzję być może jedna z ważniejszych w życiu lub stracić :)
Lubie te momenty niepewności... uwielbiam to... Ciekawe co na ten temat myśli Krosno? :) Mustafa juz odleciał w marzeniach o 1 zł.
Eeee tam nie odleciałem. Nie bądź w gorącej wodzie kąpany i nie dawaj od razu wyroku. Tu jeszcze może być fajna gra ...właśnie to jest to ten moment wyczekiwany. Teraz może wydarzyć się wiele ciekawego. Skoro ma iść do piachu to miliardy fikcyjnego długu i tak przepadną chyba logiczne. Ufo im tego nie spłaci przecież. A miał być zawarty nowy układ. Nikt nic nie informuje? Cisza ? To na Rafako jest info o pakiecie a tu nie? A co z układem. A deweloperka na Ukrainie a co z odszkodowaniem ze skarbu państwa? Myślę że to jeszcze trochę potrwa....
Przecież jest jeszcze deweloperka na Ukrainie są jeszcze sprawy w sądzie o odszkodowanie od skarbu państwa za drogi do tego jeszcze nim dojdzie do sprzedaży to będzie przynajmniej 7 sesji jak nie więcej .na papierze siedzą banki i do tej pory nic nie sprzedali teraz tko już pokazuje +10% spokojnie ....tu jeszcze może być ciekawie. Ale każdy robi po swojemu każdy ma swój plan