• pytanie do J23 Autor: ~arti [213.134.172.*]
    ile jeszcze twoim zdaniem będzie się bujać w przedziale 10,8 do 11,8 żeby ruszyło do góry
    ile papiera musi się przemielić
    co myślisz o tym NFT w grach

pozdrawiam

• Re: pytanie do J23 Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    Witam.

Obserwowałem wczorajsze notowania spólki. Rano, zaraz po otwarciu, był krótki zjazd i transakcje po 10,30 z hakiem, potem szybko wróciło ponad 11, przed czatem z prezesem ktoś pozdejmował "batoniki" z okolic 11,30 na w sumie ponad 10k sztuk. Portem jednak nagle "moc " się wyczerpała i oklapło, a na koniec spadło..

Ciezko powiedzieć czy to był przypadek ,, czy ktoś umiejętnie zbierał (i zbiera), a jesłi zbiera to czy pozowli na dalsze spadki. Problem ze spółka jest taki, że od momentu debiutu , były bardzo wysokie obroty an spadkach. A więc sporo osób kupowało po 14-15, 13, 11-12 , przy czym wiele z nich kupowało krótkoterminowo, licząc na odbicie i szybki zysk. Cżęść z nich pewnie juz sprzedała łykając stratę, ale częśc pewnie jeszcze nie i będą czekać na jakiekolwiek odbicie, że odblokowac kasę. Więc to będzie blokowac wzrosty. .Myslę, że aby mieć wiekszą pewność, że nie wsykoczy nam jakiś zonk w dól z powodu paniki, to jeszcze potrzeba z kilkunastu sesji i stablizacja kursu na bardzo niskich obrotach jak na MMS (który nawiasem mówiąc, moim zdnaiem, jest dość ciekawy, a jeśłi poda info o zwrocie kosztów, to będzie jeszcze ciekawszy)

Sprzedać gry jakoś idzie, dziś, na ten moment jes,t wg tego co policzyłem na steampowered na 86 miejscu (moze jeszcze wzrośnie) , wczoraj chyba max 76. Jeszcze przedwczoraj było to nawet max59, wiec spada. Jak z każdym tytułem , z czasem będzie spadać. . Od tego, na jakim poziomie zatrtzy,a się sprzedaż, będziie zależec czas zwrotu z inwestycji i przychody spólki. Sporo fajnych rzeczy dowiedzieliśmy sie też wczoraj od Prezesa, m.in o tym, że kolejne gry będa wraźnie tańsze, bo mają już zakupione narzędzia i stworzone rozwiązania

Reasumując, jeżeli to jakas ekipa nie skupuje akcji i nie planuje ruchu w górę , na krtóry ma przygotowaną wiekszą gotówkę., , to marazm może jeszcze potrwać. Nie mozna tez wykluczyć żadnego scenariusza, spadek poniżej 10zł też jest możliwy, ale przy 9zł to ja na pewno kupiłbym, jakiś pakiecik. Zresztą, jeśli spadłoby bardzo blisko 10zł też bym sie poważnie zastanowił. Ale to tylko moje przemyślenia i moje prywatne zdanie, każdy powinien decydować sam. Róznie może być, mogę się mylić, to tylko giełda.

NTFy? Fajna sprawa. Gdyby stworzyła się wokól Prisona zaaangażowana społeczność, na co jak wiemy spólka stawia, gdyby powstał multiplayer, to jak najbardziej dałoby sie wypuszczać jakieś unikalne gadżety do gry, a może jakichś unikalnych wieźniów (np więźniów - prawdziwe postaci historyczne)? Może nawet podeślę im ten podeślę ten myk. :)
    NTF to bardzo dobry pomysł pod który, jeśli nabierze realnych kształtów, mozna sobie wyobrazić grę na papier.

Spółka jest młoda, ale IMO ma bardzo dobry i odpowiedzialny zarząd i zaangażowany zespół.

Kurs został napompowany do absurdalnych rozmiarów, co zreszta nie tylo ja (sporo przed debiutem) zauważało - posty usera `tak`:

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-bkd-z-kazdej-sztuki-kilka-razy-wiecej-niz-drago,50216425.html

.... ale na to już była robota spekulantów. Zaczęło się jak zwykle i skończyło jak zwykle. Nie zmienia to faktu, że potencjaił w spólce jest, co widziałem już od początku jej debiutu na NC, a obecna cena to już zupęłnie inna bajka , realia i możlliwości niż 30-33zł..
  • Re: pytanie do J23 Autor: ~arti [213.134.172.*]
    dzięki
  • Re: pytanie do J23 Autor: ~Baca [83.28.224.*]
    Dobre ... debiut był chyba po 13 zeta i brali garściami a teraz kurs poniżej ..... co jest tutaj grane , kto tak wali papierem , a może nie mają look upów ,, coś jest nie tak !!
  • Re: pytanie do J23 Autor: ~arti [213.134.172.*]
    jedynie gestford nie mniał lockapa

zastanawia mnie czy to nie jest tak że fundusz wyciągnął kurs sprzedał dużą część powyżej 25 zeta zostawił niedużą część i po nieudanej premierze tylko na dołkach popychał kurs niżej i niewielkim kosztem zbił kurs wykorzystując strach i niechęć do zakupów
    teraz mając gotówkę odkupuje taniej
    za chwilę prawdopodobnie info o zwrocie kosztów gry jak policzyłem to sprzedali do obecnej chwili ok 32 k gry przed nami weekend i będzie większa sprzedaż
  • Re: pytanie do J23 Autor: ~Baks100 [89.19.67.*]
    J-23 jest jeszcze opcja z realizowaniu straty ( w sensie sprzedazy i odkupu ). wiadomo ze ten rok na gieldzie byl bardzo udany dla wszystkich a gdy jest teraz mozliwosc jakies straty zrealizowania to jest teraz na to moment. plynnosc bardzo slaba wiec troche to trwa. sam juz na tym poziomie przymierzam sie do tego. zbyt wczesnie tu weszlem (13 zl) i jedyny plus spadku kursu ( zakladam ze bede tu min koniec 1 kw2022) to zrealizowac strate aby mniej podatku zaplacic
  • Re: pytanie do J23 Autor: ~jan [80.141.249.*]
    Świetna robota J23.Dzięki Tobie zostanę na dłużej.
  • Masz rację Baks Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    Część osób jak najbardziej może tak kalkulować.
[x]
BKDGAMES 2,56% 1,60 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.