• Wyniki opublikowane.......................... Autor: ~pan [46.232.212.*]
    JW
  • Re: Wyniki opublikowane.......................... Autor: ~pan [46.232.212.*]
    I jak oceniacie wyniki?
    Dobre czy złe?
  • Re: Wyniki opublikowane.......................... Autor: ~Kim [5.173.138.*]
    Bardzo młodzieżowe dla mnie to tam bomba.
  • Re: Wyniki opublikowane.......................... Autor: ~Grzegorz [88.199.123.*]
    slabiutko..., minus w piątek
  • Re: Wyniki opublikowane.......................... Autor: ~greg [188.147.102.*]
    1zł w piątek
  • Re: Wyniki opublikowane.......................... Autor: ~Drops [5.173.138.*]
    0.59 w poniedziałek
    Na moje rozumowanie wyniki za 3 kwartał są dobre bo:

Z raportu za 1 kwartał:
    W pierwszym kwartale 2021 roku Grupa zrealizowała łączny przychód na poziomie skonsolidowanym w wysokości 4.484 tyś. zł przy łącznym poziomie kosztów na poziomie 4.249 tyś zł osiągając na koniec kwartału br. zysk netto w wysokości 235 tyś zł.

Z raportu za 2 kwartał:
    W drugim kwartale 2021 roku Grupa zrealizowała łączny przychód na poziomie skonsolidowanym w wysokości 2 247 582,87 przy łącznym poziomie kosztów na poziomie 4 079 744,97 zł osiągając na koniec kwartału br. stratę netto w wysokości 1.251.585,74 zł.

Z raportu za 3 kwartał:
    W okresie od 01.01.2021 do 30.09.2021 Grupa zrealizowała łączny przychód na poziomie skonsolidowanym w wysokości 15.077.580,94 zł przy łącznym poziomie kosztów na poziomie 18.675.127,65 zł osiągając stratę netto w wysokości 439.258,89 zł.

Czyli skoro po 2 kwartale była strata netto 1.251.585,74 zł a za 3 kwartały jest strata netto 439.258,89 to w samym 3 kwartale musiał być zysk netto w wysokości: 1.251.585,74 - 439258,89 = 812.326,85 zł

Czyli wychodzi na to że 2 kwartał był słaby ale 3 kwartał jest już OK z zyskiem netto 812.326,85 zł
    Czyli wychodzi na to że jest dobrze.

Kolejna rzecz:
    1 kwartał:
    Na poziomie jednostkowym spółka Modern Commerce S.A. osiągnęła stratę netto w wysokości 52 tyś zł.

2 kwartał:
    Na poziomie jednostkowym spółka Modern Commerce S.A. osiągnęła stratę netto w wysokości 176.921,08 zł.

3kwartał:
    Na poziomie jednostkowym spółka Modern Commerce S.A. osiągnęła stratę netto w wysokości 75.521,36 zł.

Czyli 3 kwartał dużo lepszy od 2 kwartału.

Kolejna rzecz:
    Wartość firmy:
    1 kwartał - 9 870 008,19
    2 kwartał - 14 001 927,12
    3 kwartał - 71 696 499,89

Wartość firmy zwiększyła się w porównaniu z końcem 2 kwartału o 5,12 razy.

Kolejna rzecz:
    Zatrudnienie w Grupie Modern Commerce:
    1 kwartał - 34 pracowników
    2 kwartał - 36 pracowników
    3 kwartał - 236 pracowników

W 3 kwartale doszło 200 pracowników.

Firma się rozrasta.
    Dobrze rokuje na przyszłość.
    Analizując powyższe liczby jest dobrze i nic złego się nie dzieje.

3 kwartał 2021 dużo lepszy od 2 kwartału 2021.

A kolejne kwartały zapowiadają się coraz lepiej
    Moim zdaniem firma z przyszłością...................

• Re: Wyniki opublikowane.......................... Autor: ~greg [46.204.0.*]
    0,60gr w piątek
  • Re: Wyniki opublikowane.......................... Autor: ~ger [89.70.103.*]
    jak porównujesz wartość firmy z różnych okresów to jakoś wesoło mi się robi ...:)))
    zrób to choć dzieląc na ilość akcji, ale ... i tak bez sensu, bo wycena wartości marki "moliera2" może zmieniać rzeczywistość tak mocno, że cała analiza może wziąć w łeb. Trzeba zobaczyć jak moliera2 performował w stosunku do tego co prezentowali przed przejęciem. Nie sprawdzałem i nie wiem, czy to możliwe.
    inną sprawą jest spojrzenie na wynik MC przed przejęciem (ratunkowym?) spółka tonęła, czy tak po prostu biznes się kręcił?

Raport mówi o kondycji tego projektu, który niestety wyprzedza naszą polską rzeczywistość
    Jak otworzy się na plusie, to ... czas wiać. Niektórzy insiderzy sprzedawali ostatnio i coś mi się wydaje, że mieli nosa.

Kolego ~ger prawdy nie zakrzyczysz.
    Liczby nie kłamią.
    Ja sobie tego nie wymyśliłem.
    To są fakty podane w kolejnych raportach przez firmę.
    Porównując liczby z 3 kolejnych raportów kwartalnych 2021 roku wychodzi to co wyżej przedstawiłem.

Dopiero zestawienie liczb z 3 kwartałów obok siebie daje dobry obraz jak wygląda sytuacja.
    Analizując sam raport za 3 kwartał nie ma się takiego obrazu.
    Dlatego prześledziłem 3 raporty oddzielnie.

Ze słów prezesa MC z kwietnia i maja wynika że firma z kwartału na kwartał ma zwiększać przychody i zyski.
    3 kwartał już potwierdza że to prawda.
    Inwestycje zaczynają procentować.

Do 2024 roku z kwartału na kwartał ma być coraz lepiej.
    Moim zdaniem na najbliższe 2-3lata firma godna uwagi i z perspektywami.
    Powinno być bardzo dobrze.
  • Re: Wyniki opublikowane.......................... Autor: ~Grzegorz [88.199.123.*]
    Kluczowa jest prawdziwa wartość Moliery (kluczowego aktywa MC) i dyskont z jakim została kupiona. Myślę, że wartość godziwa akcji to 0,65-07 zł dająca kapitalizację na poziomie około 200 mln
  • Re: Wyniki opublikowane.......................... Autor: ~ger [89.70.103.*]
    po wynikach słabe otwarcie
    cd. dystrybucji
    Pewnie dlatego od 10 listopada bez przerwy uwalają kurs coraz niżej i blokują wzrost ponieważ dobre wyniki za 3Q 2021 nie mają tutaj żadnego znaczenia.
    Na innych firmach co przedstawiają dużo gorsze wyniki finansowe robią wzrosty po +50% w 2-3 godziny.
    A bardzo dobrze rokującą firmę Moderncom specjalnie gnoją, ośmieszają i chcą wszystkimi sposobami i zagrywkami wykurzyć drobnych ponieważ:

Giełda to po prostu zakrojone na ogromną skalę dojenie naiwnych. Oszustwo to wspiera państwo (czego przykładem są OFE), banki, a także szeroko zakrojona akcja propagandowo-reklamowa, prowadzona gdzie się da. Korzyści z giełdy osiągają jedynie finansjera oraz korporacje.
    Te wszystkie „notowania giełdowe” w każdym medium, te wystąpienia „ekspertów” czy „głównych ekonomistów” banków czy funduszy inwestycyjnych, bełkoczących o „sytuacji na giełdzie” (kogo to obchodzi?), opowiadających bajki o wielu korzyściach z „rozwoju rynków kapitałowych”, tysiące książek o „inwestowaniu” na giełdzie, ubolewania nad tym, że ludzie nie „oszczędzają”, doniesienia o spadkach i zwyżkach w tonie komunikatów z wojennego frontu, te analizy fundamentalne i techniczne, cała ta nic nieznacząca nowomowa, to celebrowanie giełdy jak w jakiejś świątyni (kapitalizmu), tłum zabieganych, drobnych pośredników opowiadających banialuki o „korzystnych instrumentach finansowych”, podniecanie się, że jakaś firma „kosztuje” 1000 miliardów dolarów, te piramidy nachalnej lub subtelnej kryptoreklamy giełdy – cały ten pasożytniczy cyrk to jedno wielkie kłamstwo, oszustwo, które służy tylko i wyłącznie wyciąganiu kasy od ludzi.

Dzisiaj o 9:00:00 pokazali że niby ktoś kupił od kogoś 90tys.akcji po 0,449:

09:00:00 0,4490 0,22% 40 000 1 TRANSAKCJA
    09:00:00 0,4490 0,22% 39 927 2 TRANSAKCJA
    09:00:00 0,4490 0,22% 10 073 3 TRANSAKCJA
      90 000

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gieldy/notowania-newconnect/profil-akcji-mce,wId,6828,tab,przebieg-sesji#notowaniautm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

Nikt tego nie mógł zrobić ponieważ dokładnie wszystko obserwowałem i jeszcze na 2 sekundy przed 9:00:00 nie było w ogóle takich zleceń na taką kwotę w arkuszu.
    Cała ilość 90 tys. akcji wskoczyła momentalnie w całości punktualnie o 9:00:00 w 1 sekundzie !
    Nikt nie wystawił takiej ilości na sprzedaż przed 9:00:00 ponieważ wówczas pokazałaby się duża ilość PKC bo było jeszcze przed otwarciem sesji.
    Skoro nikt nie wystawił takiej ilości na sprzedaż bo nie było tego w arkuszu zleceń to również nikt nie mógł takiej ilości akcji kupić ponieważ nikt nie mógł zobaczyć że jest tyle do kupienia bo tego fizycznie w arkuszu zleceń nie było.
    Wszystko wykonało się w ciągu 1 sekundy.
    A z zapisu sesji wynika że kwotę 90tys. akcji rozbili na 3 transakcje wykonane w identycznym czasie co do sekundy o 9:00:00 co już jest całkowitym absurdem bo to fizycznie jest niemożliwe.

90 tys. akcji wzięli po prostu z sufitu żeby pokazać zafałszowany fikcyjny obrót i ogłupić ludzi że niby ktoś kupuje akcje po 0,449.
    Tego nikt nie wystawił na sprzedaż i tym samym nikt nie mógł kupić.
    W zeszły czwartek tak samo pokazali z sufitu ilość 750 tys.akcji po 0,41 że niby ktoś komuś oddał między 10:04 a 10:07 dla kolejnego ogłupienia ludzi że niby oddajemy akcje.
    Codziennie pokazują fałszywy obrót bo godzinami nic się nie dzieje i musieliby pokazywać zerowe dzienne obroty.

To jedno wielkie kłamstwo i oszustwo !!!
    Bądźcie czujni i obserwujcie detale ponieważ diabeł tkwi w szczególe !!!

• Re: Wyniki opublikowane.......................... Autor: ~Normal [88.199.123.*]
    Wiesz, już sam nie wiem , czy nie należy poprosić knf o bliższe przyjrzenie się akwizycji Moliera, bo może problem jest na samym początku,a realna wartość jest jeszcze niższa niż ta z kapitalizacji. Wazna jest tez obecna struktura właścicielska i objęcie akcji.
[x]
MOLIERA2 -0,63% 0,08 2026-05-14 16:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.