• Raport za 3 kwartał Autor: _matiz_ [89.151.36.*]
    Zysk netto w 3 kwartale 2021 roku wyniósł 257 tys zł vs 115 tys zł w 3 kwartale 2020 ,a więc wzrost o 120%

Zysk w okresie 1-9 2021 wynosi 1,1 mln zł vs 570 tys zł w 2020 roku co również jest 100% wyższym wynikiem r/r

Co ciekawe ,skład akcjonariuszy po raz kolejny nie uległ zmianie.

W 4 kwartale podpisano 3 nowe umowy o znaczącej wartości. Dodatkowo wpływ dodatni na wynik będzie mieć dofinansowanie.

Patrząc historycznie na ostatnie 2 lata to 4 kwartał odpowiadał za 30% i więcej generowanych przychodów w roku kalendarzowym oraz za 60-70% zysku ze sprzedaży i 65-75% zysku netto
  • Re: Raport za 3 kwartał Autor: _matiz_ [89.151.36.*]
    Oczywiście chodziło mi o ilość akcji w posiadaniu głównych akcjonariuszy.

Nie uległ on zmianie nawet o 1 akcje mimo wolumenu 700k akcji w ostatnich 3 miesiącach i 6 mln akcji od początku roku

FF wynosi tutaj nieco poniżej 7 mln sztuk
  • Re: Raport za 3 kwartał Autor: ~ciekawy [5.173.12.*]
    z tego co wstępnie rzuciłem okiem raport jest ok, ale i tak część ludzi ( zobaczymy jak wielka ) zwróci uwagę na mniejszy przychód ze sprzedazy...
  • Re: Raport za 3 kwartał Autor: bronek81 [89.65.242.*]
    A ja się pytam: kiedy zatem widłowy gumiaki spali?
  • Re: Raport za 3 kwartał Autor: _matiz_ [89.151.36.*]
    Ci co są tu dłużej widzą jak zachowuje się kurs. Akcjonariusze większościowi cały czas mają taki sam pakiet ,a mimo to trwają zabawy

Ktoś tutaj sobie trzyma kurs akcji ,a raczej spółdzielnia. I to kiedy kurs ruszy zależy od nich. Ja czasem sobie poskubie ich batoniki.

3 raz testujemy w ostatnich 6 miesiącach poziom 2 złotych. Może w końcu przestanie być on oporem ,a zacznie być wsparciem.
  • Re: Raport za 3 kwartał Autor: ~On [5.184.68.*]
    Żeby coś urosło musi znaleść się nabywca jak widać tych nie widać na horyzoncie ale jak ktoś zapakowany to widzi coś innego .
  • Re: Raport za 3 kwartał Autor: ~Desi [46.204.64.*]
    To jak to jest możliwe, że już tyle uroslo? Ja tam się zgodzę z Matizem, że lepiej kupić tanio poczekać trochę dłuższy czas i zrealizować wiekszy zysk. Zresztą są różne szkoły inwestowania i każdy robi to po swojemu.
  • Re: Raport za 3 kwartał Autor: ~Stefan [46.151.143.*]
    Ja juz tu siedzę kilka dobrych lat, stopa zwrotu na ta chwile 270%
    Czekam dalej bo perspektywy sa swietne...... Tu nawet moze byc dwucyfrowka jak dobrze pojdzie
  • Re: Raport za 3 kwartał Autor: ~Hdd [217.171.61.*]
    O te gumiaki to Jest dobre pytanie
[x]
SUNTECH -7,04% 1,85 2026-05-15 12:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.