• Dobry wynik Autor: ~crm [89.66.94.*]
    chyba , że czytacie bez zrozumienia
  • Re: Dobry wynik Autor: ~Mamba [188.146.1.*]
    Tak sadzisz? To dlaczego akcjonariusze tego nie widzą i kurs akrualnie spada o 7%
  • Re: Dobry wynik Autor: ~jkl [188.146.102.*]
    bo trolują
  • Re: Dobry wynik Autor: ~crm [89.66.94.*]
    Dnia 2021-11-10 o godz. 10:27 ~Mamba napisał(a):
    > Tak sadzisz? To dlaczego akcjonariusze tego nie widzą i kurs akrualnie spada o 7%

Popatrz na jakim obrocie spada .
  • Re: Dobry wynik Autor: ~Mamba [188.146.1.*]
    Nie podoba Ci się obrót, jest niezły..
  • Re: Dobry wynik Autor: ~Tepy [95.51.138.*]
    Na czerwonym wystrzelaja slabych potem zielone i do mety 3zl
  • Re: Dobry wynik Autor: ~Asder [5.173.249.*]
    Jaki wynik taki kurs. Oj slabiutko
  • Re: Dobry wynik Autor: ~klajnak [195.8.221.*]
    Spokojnie, spokojnie,
    jak szeroki spada to Ty myślisz że tu będzie zielona łączka ? odrobinę cierpliwości a myślę że będzie dobrze ...
  • Re: Dobry wynik Autor: ~Wacek [192.0.243.*]
    Klajnak ma racje w pelni sie zgadzam bedzie albo do dolu albo do gory czasami moze byc w miejscu i tak przypuszczam do konca ale jak sie myle to prosze o uzupelnienie mojej profesjonalnej wypowiedzi
  • Re: Dobry wynik Autor: ~Jacho [85.221.134.*]
    Przecież we wrześniu kupili działkę za prawie 3 mln netto, co przecież stanowi koszt i obniża zysk netto. Zwracam uwagę na walne na Scope fluidics 7 grudnia. Chcą dać zarządowi prawo do emisji warrantów subskrypcyjnych zamiennych na akcje. To uprawnienie ma wygasnąć 31 grudnia 2021 roku. Czyli po 3 tygodniach. Jednocześnie chcą zmienić statut i przyznać zarządowi prawo do wypłaty zaliczki na poczet dywidendy. Chyba finalizacja sprzedaży pcr one jest bardzo bliska i nie chcą czekać z dywidendą do zatwierdzenia sprawozdań w czerwcu. A to oznacza że Cormay bardzo niedługo dostanie zaliczkowo kasę z dywidendy. Trudno się więc dziwić, że ktoś teraz uwala kurs Cormaya.
  • Re: Dobry wynik Autor: ~YorX [188.47.118.*]
    Hamuj piętami. A z czego Scope ma wypłacić ową zaliczkę? Scope jest puste jak przysłowiowy bęben Rolling Stones'ów dopóki nie sprzeda swojego projektu i klikanie sobie lików tego nie zmieni. Co do działki to racja, kupno to koszt. Natomiast CRM miał już działkę która sprzedała (kiedy był w potrzebie) drożej niż nabył obecną. Sprzedałeś drożej, kupiłeś taniej... Zyskałeś czy straciłeś?
  • Re: Dobry wynik Autor: ~Jacho [85.221.134.*]
    Odpowiem tylko merytorycznie, bez ksobnych intruzji czy agresywnych ruminacji.
    Powtórzę jeszcze raz fragment mojego wywodu wyżej

"Chyba finalizacja sprzedaży pcr one jest bardzo bliska i nie chcą czekać z dywidendą do zatwierdzenia sprawozdań w czerwcu". To stąd ma być kasa na dywidendę, a raczej wcześniej na zaliczkę. Zachowanie Scope fluidics na to wskazuje. Także i to, że warranty chcą wyemitować za grosze w bardzo krótkim strzale. Pewnie nawet już wiedzą komu.
    Co do działek, sprzedaż wcześniej posiadanej działki w zeszłym roku nie wchodzi do sprawozdania za 3 kwartał tego roku. Znaczenie ma tylko kupno we wrześniu tego roku. Co do działki sprzedanej w zeszłym roku, nie pamiętam jak była szacowana w księgach względem ceny sprzedaży. W związku z tym nie wiem czy sprzedali ją ze stratą w zeszłym roku. Tamten rok mnie nie interesuje. Interesuje mnie stan bieżący i przyszły.
[x]
CORMAY 1,43% 0,50 2025-09-24 10:32:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.