Klajnak ma racje w pelni sie zgadzam bedzie albo do dolu albo do gory czasami moze byc w miejscu i tak przypuszczam do konca ale jak sie myle to prosze o uzupelnienie mojej profesjonalnej wypowiedzi
Przecież we wrześniu kupili działkę za prawie 3 mln netto, co przecież stanowi koszt i obniża zysk netto. Zwracam uwagę na walne na Scope fluidics 7 grudnia. Chcą dać zarządowi prawo do emisji warrantów subskrypcyjnych zamiennych na akcje. To uprawnienie ma wygasnąć 31 grudnia 2021 roku. Czyli po 3 tygodniach. Jednocześnie chcą zmienić statut i przyznać zarządowi prawo do wypłaty zaliczki na poczet dywidendy. Chyba finalizacja sprzedaży pcr one jest bardzo bliska i nie chcą czekać z dywidendą do zatwierdzenia sprawozdań w czerwcu. A to oznacza że Cormay bardzo niedługo dostanie zaliczkowo kasę z dywidendy. Trudno się więc dziwić, że ktoś teraz uwala kurs Cormaya.
Hamuj piętami. A z czego Scope ma wypłacić ową zaliczkę? Scope jest puste jak przysłowiowy bęben Rolling Stones'ów dopóki nie sprzeda swojego projektu i klikanie sobie lików tego nie zmieni. Co do działki to racja, kupno to koszt. Natomiast CRM miał już działkę która sprzedała (kiedy był w potrzebie) drożej niż nabył obecną. Sprzedałeś drożej, kupiłeś taniej... Zyskałeś czy straciłeś?
Odpowiem tylko merytorycznie, bez ksobnych intruzji czy agresywnych ruminacji.
Powtórzę jeszcze raz fragment mojego wywodu wyżej
"Chyba finalizacja sprzedaży pcr one jest bardzo bliska i nie chcą czekać z dywidendą do zatwierdzenia sprawozdań w czerwcu". To stąd ma być kasa na dywidendę, a raczej wcześniej na zaliczkę. Zachowanie Scope fluidics na to wskazuje. Także i to, że warranty chcą wyemitować za grosze w bardzo krótkim strzale. Pewnie nawet już wiedzą komu.
Co do działek, sprzedaż wcześniej posiadanej działki w zeszłym roku nie wchodzi do sprawozdania za 3 kwartał tego roku. Znaczenie ma tylko kupno we wrześniu tego roku. Co do działki sprzedanej w zeszłym roku, nie pamiętam jak była szacowana w księgach względem ceny sprzedaży. W związku z tym nie wiem czy sprzedali ją ze stratą w zeszłym roku. Tamten rok mnie nie interesuje. Interesuje mnie stan bieżący i przyszły.