I wlasnie tak ma byc .... tzn ... tak ma to wygladc a Wy/My mamy tak myslec ... brutalnie i ostro ... zadnych zludzen dla malych ... zadne info itp ... biorą Was/Nas głodem ...
Tak wiec: - albo macie te akcje i zapominacie o nich (np. ustawiacie na S zaplanowana cene i nie zagladacie na kurs do kocna roku - tego i kolejnego) - albo oddajecie i zapominacie o tej inwestycji .... (tego oczekuje duży)..
Po to trzymają kurs żeby: albo zebrać potrzebną właścicielowi ilość albo już ją zebrali i tylko trzymają kurs żeby mógł spółkę tanio zdjąć z giełdy. Mają tyle akcji, że zastąpią każdy popyt i utrzymają kurs. Myślę, że w grudniu sytuacja się wyjaśni, chyba że uda im się jeszcze bardziej zchodzić z ceną żeby jak najtaniej zdjąć exola. Myślę, że do przyszłorocznej dywidendy spółki już nie będzie na giełdzie. Ciekawe tylko po ile będą chcieli zapłacić za akcje.
Dnia 2021-11-09 o godz. 15:26 ~Ida napisał(a): > Po to trzymają kurs żeby: albo zebrać potrzebną właścicielowi ilość albo już ją zebrali i tylko trzymają kurs żeby mógł spółkę tanio zdjąć z giełdy. Mają tyle akcji, że zastąpią każdy popyt i utrzymają kurs. Myślę, że w grudniu sytuacja się wyjaśni, chyba że uda im się jeszcze bardziej zchodzić z ceną żeby jak najtaniej zdjąć exola. Myślę, że do przyszłorocznej dywidendy spółki już nie będzie na giełdzie. Ciekawe tylko po ile będą chcieli zapłacić za akcje.
Max 3,50 co generalnie na dzisiaj i przy obecnej cenie i tak będzie godziwą kwotą .
Dokładnie masz rację... Ten marazm przed jak i po tak rekordowych wynikach wskazuje na jedno.. zastanawiam się czemu wielu temu zaprzecza.. jaki może być inny powód na kieszenie i uwalanie tego kursu???
Dnia 2021-11-09 o godz. 17:55 ~Beny napisał(a): > Jaka tam godziwa cena 3,5? To zart a nie godziwa cena przy wykupie > > Sprawa skonczy sie w sadzie
W jakim sądzie , o czym piszesz ?Nic nie jesteś wstanie ugrać i nic im nie zrobisz . A o ,,godziwej'' cenie 3,50 pisałem w kontekście dzisiejszej ceny akcji . Zbierając powoli w przedziale 2.80-3 zł a oddając po 3,50 to przecież ładny zysk . Problem jest tylko taki , że nikt nie ma takiej wiedzy , po ile będzie wykup . ŚREDNIA z ostatnich miesięcy jest dużo niższa więc właściciel chcąc płacić 3,50 miałby spory gest . Niski ff powinien działać pozytywnie pozytywnie na kurs akcji w tym przypadku jest całkowicie odwrotnie . Nikt nie chce tego tykać , nawet spekulacja nie jest zainteresowana .
Ręce opadają jak się patrzy na to, co tu się dzieje. Nie uwierzę w to, że ktoś nie manipuluje kursem. Tu prędzej można się śmierci spodziewać, niż jakiegoś zarobku.
Ciężko zrozumieć tę żenadę co dzisiaj miała miejsce. Może w minimalnym stopniu tłumaczy to , że popołudniu giełda trochę się posypała. Ale kac pozostał. Wczoraj do głowy by mi nie przyszło że po takich wynikach dzisiaj zakończy na minusie. No ale banan to banan, tutaj wszystko rządzi się innymi prawami. Zobaczymy co będzie dalej.
wszystko ok tylko takie trzymanie i zniechęcanie wygląda na realizację planu zdjęcia spółki z giełdy, na bankierze widać, że główny ma ponad 92% akcji a ktoś tu pisał jak ostatnio zaglądałem, że mają już ponad 94% więc właściwie sprawa raczej przesądzona, mam akcje po ok 2,95 to na razie się nie martwię ale ciekawe co oni kombinują, do jakiej ceny zbiją zanim ogłoszą wezwanie