Jak wszyscy wiedzą wyniki były rewelacyjne, pozytywnie zaskoczyły nawet największych niedowiarków. Obrót akcjami dzien po wynikach podniósł się dziesięciokrotnie w stosunku do ostatnich dni. Ktoś mi może zatem odpowiedzieć, czemu kurs stoi w miejscu?
Bo głupota ludzka nie zna granic. Jak zwykle będą kupować na wyścigi jak kurs będzie w okolicach 3,5 zł. Ciężko sobie wbić do głowy, że skoro kurs jest bardzo niski, wyniki rewelacyjne to prędzej czy później cena akcji też wrośnie odpowiednio. I to jest bardzo dobra okazja inwestycyjna.
Zdjąć to możesz czapkę bo oczy ci przysłania, albo myślenie boli. Kto mądry pakuje ile może i odkłada na wyższą półkę, zarobek to pewniak, a dywidenda to spory zastrzyk aby dokupić następne akcje. Tutaj ewidentnie boli tego co próbuje zbierać poniżej 3 zł to że coraz więcej traci akcji bo coraz więcej mądrych osób tutaj jest, a trolle dwoją się i troją bez rezultatu.
Trolla to ja widzę tutaj jednego. I to ty nim jesteś. Wiedziesz prym we wciskaniu ludziom kitu. Naganiasz jak Łukaszenka ludzi pod granicę a tam jak wiadomo koniec drogi...
Dnia 2021-11-09 o godz. 15:00 ~Sss napisał(a): > Zdjąć to możesz czapkę bo oczy ci przysłania, albo myślenie boli. Kto mądry pakuje ile może i odkłada na wyższą półkę, zarobek to pewniak, a dywidenda to spory zastrzyk aby dokupić następne akcje. Tutaj ewidentnie boli tego co próbuje zbierać poniżej 3 zł to że coraz więcej traci akcji bo coraz więcej mądrych osób tutaj jest, a trolle dwoją się i troją bez rezultatu. >
Miałem już na razie nie pisać ale nie mogłem się powstrzymać. To może lepszą przyszłość mają akcje BIOMED LUBLIN Kapitalizacja 571 942 233,24, zysk netto 1,2 mln zł. za 3 kwartały, za 3 kwartał strata 0,6 mln. Czemu nikt nie docenia w exolu super wyników i braku większych zagrożeń żeby je znowu powtarzać , a nawet wciąż zwiększać.
Dnia 2021-11-09 o godz. 21:43 ~jjj napisał(a): > Miałem już na razie nie pisać ale nie mogłem się powstrzymać. > To może lepszą przyszłość mają akcje BIOMED LUBLIN > Kapitalizacja 571 942 233,24, zysk netto 1,2 mln zł. za 3 kwartały, za 3 kwartał strata 0,6 mln. > Czemu nikt nie docenia w exolu super wyników i braku większych zagrożeń żeby je znowu powtarzać , a nawet wciąż zwiększać. >
Biomed to nie to forum . A Exola to już nie ma tzn jest ale tak jak by go nie było .
Bo to banan - tutaj im spółka w gorszej sytuacji, im bardziej zadłużona i im bliższa upadłości to jej akcje są wyżej wyceniane. A im spółka ma większe perspektywy, im bardziej się rozwija i im więcej ma gotówki, tym banan bardziej ją gnoi.
Fakt, że kombinacja „mocno wzrostowe wyniki & kilkukrotny wzrost obrotów & spadek kursu” na normalnych giełdach widywana nie jest. Ale banan to taki parkiet pod disco polo.
Dokładnie niestety żyjemy w kraju gdzie przekręt im większy daje tym większą bezkarność, każdy tutaj z obecnych coś na ten temat wie. Natomiast na bananie trzeba widzieć pewne rzeczy kupić i na jakiś czas zapomnieć, ponieważ ci na górze ustawiają kurs i namawiają na zakup badziewia poprzez nagły wzrost przez kilka dni, a słabi psychicznie lecą tam jak muchy do g.... Niestety spółki, które są perłami są gnojone przez długi czas aby w tym czasie skubać naiwnych na gniotach i skupywać perły, kto to zrozumie będzie miał kasę, jeżeli stać go na zamrożenie gotówki w niektórych spółkach. Niestety w tym narodzie logicznego myślenia brak i tutaj zaczyna się problem, dodatkowo jedności zero i na tym bazuje tzw. gruby.
Kto nie kupi ten gapa, ale nie wszyscy mogą zarabiać na bananie. Trolle piszące o wycofaniu powinny popatrzeć ile akcji jest w zastawie pod kredyty, a później pisać głupoty, no chyba, że trolle spłacą ha ha ha albo ich pan płacący im grosze za te wypociny
Dużo spółek na bananie ma mały F/F więc spokojnie trzeba dokupować i czekać. Cierpliwość popłaca tym bardziej, że można załadować sporo w śmiesznej cenie jaką obecnie mamy. Sama dywidenda w przyszłym roku będzie spora, a i kurs akcji powinien wzrastać w przyszłym roku.
Sporo ludzi ładowało się tu całkiem wysoko. Widza, że kurs się osuwa mimo dobrych wiadomości. Sporo ludzi czekało na wyniki i liczyło, że kurs odbije, a że się nie odbił to postanowili dalej nie czekać i wysiąść, stąd wzrost obrotów. Sam liczyłem, że po wynikach, które zakładałem, ze będą dobre wyskoczę po 3.20, ale jak widać przeliczyłem się. Potrzebuję kasy, ale poczekam, może ogłoszą wezwanie - licze na około 3.20, albo coś to urośnie kiedyś...