• jest nowy wywiad z Prezes dla PAP Autor: ~derton [83.21.89.*]
    Gówna teza .
    Pomimo trudności spodziewamy się poprawy wyników w IV kw zarówno volumenowych jak i finansowych.
    Spółka wzmacnia się operacyjnie i spodziewa się ustabilizowania marż na wyższym od historycznych poziomach.
    Zakłada ,że wzrost kosztów znajdzie odzwierciedlenie we wzroście cen produktów.
    Ja osobiście nie kumam w co gra tzw rynek utrzymując tak nisko cenę tej spółki na poziomie c/z 6 ???
    Nic tylko zapakować pakiecik i zapomnieć dopóki cena nie wzrośnie . Jeżeli dalej bedzie leżało jak teraz bo wygląda jak zdechły kot to niech zapisują się dywidendy na koncie. i tyle w temacie.
    pzdr
  • Re: jest nowy es dla PAP Autor: ~Mirek [46.204.17.*]
    No co spolka jest super kwestia czasu i sie odbije. Ponadto dywidenda w czerwcu 6 moze 7 zl.
  • Re: jest nowy es dla PAP Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    Skoro IV kw 2021 r ma być wyższy r/r to załóżmy że 24 mln zł zysku netto (w IV kw 2020 r było 23,5).
    Czyli w sumie za 2021 r 142 mln zł zysku netto.
    142 : 15,479 mln akcji = 9,2 zł zysku / akcję.
    Przy cenie 55,6 C/Z 6.
    Gdyby dali dywidendę 6 zł to stopa zwrotu ponad 10 % .
    Może dadzą więcej bo żadnych grubych inwestycji w 22 r nie będą prowadzić
    to kasa nie będzie pilnie potrzebna.
  • Re: jest nowy es dla PAP Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    Tak się zastanawiam czy możliwa jest dywidenda zaliczkowa w IV kw 2021 r ?
    Raczej nie bo nic o tym nie wspominają .
  • Re: jest nowy es dla PAP Autor: ~Iryt [46.204.23.*]
    Pamiętajcie Że dywidendę za 2019 r. nie wypłacono w całości jeszcze Tylko czeka w kapitale zapasowym na wypłatę
  • Re: jest nowy es dla PAP Autor: ~derton [83.21.89.*]
    Myślę ,że przy tak rekordowym rocznym wyniku nie wypłacą więcej niż zapowiadane 70 % a i to wydaje mi się dosyć ambitne.
    Prowadzą projekt inwestycyjny w 2022 na 94 mln zł. Druga sprawa to duży wzrost kapitału obrotowego na skutek wyższych cen aluminium i tym samym skupu surowca. O zaliczce nawet nie myślę.
    pzdr
[x]
ALUMETAL 0,12% 81,30 2023-08-02 15:49:04
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.