Dla inwestorów z krótką sprzedażą na tym walorze na pewno. Szkoda, że z obiecującej spółki stała się areną dla ryzykantów. Kickstarter praktycznie umarł więc kasy na rozwój Climbera nie będzie a szkoda bo w sytuacji mocnego dofinansowania projektu mogłoby się to wszystko skończyć sukcesem a tak zostanie wersja z dema...
Jakby miała zostać wersja z dema to nie przekładaliby terminu premiery. Najważniejsze pytanie na tej spółce to źródła finansowania projektu.... trzeba dopchać ten wózek do premiery, pytanie za co???
z przychodów ze sprzedaży obecnych produktów?? Jak sprzedał się bunkier ?? jak wygląda część dochodowa ?? z kolejnej pożyczki ?? na jakich zasadach ta pożyczka ?? nie znamy nawet zapisów poprzedniej pożyczki z emisji ?? kto ją obejmie i w jakiej cenie. GF postawiło krzyżyk na spółce.
I ponad tydzien temu napisalem maila, ze jesli chca pozyskac kase np ode mnie na kick to musi zadowalac.mnie raport... w sensie musza pojawic sie informacje o ktorych pisalem
Dnia 2021-11-09 o godz. 14:07 ~Ronlado napisał(a): > 1,87 i potem się zobaczy > słabość i samotność
ale po co sobie wyznaczać obszar cenowy. Jak się okaże że wchodzi silny inwestor, nawet w zamian za pakiet akcji z emisji, to może się okazać że 2,5 PLN będzie mało. A jesli się okaże ze nie mają kasy i trzeba zwijac interes to poziom poniżej złotówki to będzie wysoko.
Dnia 2021-11-09 o godz. 14:30 ~Ronlado napisał(a): > jak wchodzi to za pakiet akcji po niskiej cenie > rozwodni się i tyle >
Chodziło mi w poprzednim poście o silnego inwestora branżowego. A nie kogoś kto tylko sypnie kasą. Jakbyś się dowiedział że np playway wykłada 10 mln za emisję 5mln akcji z lokupem na kilka lat, to co byś zaczął myśleć o perspektywie spółki ??
Z komunikatu z Discordaa jasno wynika, że środki z kickstartera miały iść na rozwój gry pod wzgledem graficznym, czyli tego co najbardziej razi w tym demie. Niestety brak pozyskanego kapitału spowoduje, że zrobią kilka poprawek kosmetycznych, może jakaś inna mechanika i to tyle a najbardziej istotna strona graficzna zostanie bez zmian. Ogólna kondycja finansowa spółki to już w ogóle osobny rozdział, ciężko mi to nawet komentować.