Witam rozpoczynamy dyskusję, czy Prison Simulator będzie mogło pochwalić się dlugofalową sprzedażą jak This War od Mine od studia 11 bit
Moje argumenty:
1. Koszty gry podobne, śmieszne niskie
2. Prison Simulator najniższe peak około 650 osób i codziennie wyższe i bite maksymalne , tendencja wzrostowa
3. Duże zainteresowanie grą na platformach Youtube rzędu setek tysięcy
4. Bardzo ważne jak dla mnie nawet ważniejsze niż liczba graczy pozytywne opinie narazie bardzo dobrze 85% pozytywów jak ma być longterm muszą być bardzo pozytywne opinie
Zapraszam do dyskusji tylko merytorycznie bez promowania w jedną i drugą stronę jak ktos ma ciekawe argumentu niech piszę
5. Gra nie wypada z 100 najlepszych gierna Steam obecnie 72 pozycja walczy zdobywa wyższe miejsca
Zgadzam się , mam nadzieję że kto kupił akcję będzie trzymał bo zarobek na spółce do końca roku gwarantowany , oglądałem Youtube z graczami i są emocje tysiące wyświetleń gra wciąga , kto potrzyma akce to zarobi trole będą walczyć o kasy grosz więc nie dać się
Idzie na maksymalny peak do 15 będzie 1600 obecnie 1177 gra żyje mamy longterm dołki takie same lub niższe górki wyższe pięknie możecie lepiej że zaczęli z niskiego peaku teraz można to poprawiać jak się wszystko sprawdzi to za pół roku może być i trzy cyfry z przodu przy cenie akcji
Ładnie ładnie longterm coraz bardziej się potwierdza tak jak pisałem po 15 maksymalny peak pobity nowy rekord to 1633 obecnie 1524 osób w grze coraz więcej osób gra wczoraj o tej godzinie było około 1400-1300 z dnia na dzień coraz lepiej się sprzedaje zamiast peak siadać to rośnie właśnie tak zachowuje się longterm
Do tego wyświetlenia na Youtube z dziś w setkach tysięcy twitch też 15k fajnie to wygląda gra chwyciła i coraz głośniej o niej
71,42 kopii sprzedanych gier na jedną recenzję Dziennie sprzedali ponad 7k gier - to sporo Pozycja w Golbal Top Sellers , ciekawa kompozycja sprzedaży gry w bundlach - może prognozować dobrą dalszą sprzedaż na niezłym poziomie Gra na bank się zwróci - na pewno prędzej niz tu zakładali skrajni pesymiści sprzedaż 10-15k kopii
Jutro, pojutrze itd gra będzie dalej się sprzedawać -
My tu gadu, gadu a ok 1k gier od godziny 15 już Baked ma więcej sprzedanych
Bardzo niskie jak na obecne czasy jakby wydali 50mnl na grę i miałaby takie wyniki to byłoby nie za fajnie ale 1 mln z haczykiem to mało nawet bardzo mało jak na fejm jaki gra robi ma świecie