To jest stosunek ilości czarnych świec do białych po podpisaniu umowy inwestycyjnej. TA PROPORCJA mi mówi, że January "COŚ" tutaj WAM "WYKRĘCI".FUNDAMENTY są super -technicznie "DO DUPY".
jak już wyjaśni się przetarg na obsługę 800.000 ukraińców rocznie (12.5 euro za osobę) to personnel service tls będzie miał monopol na całą Ukrainę .Cap GTY to tylko 8 mln -a jak wejdzie cała grupa Mizyaki to (kapitał zakładowy 200 mln ) może ale nie musi być ciekawie .
Świeczka prawdę ci powie...hihi już po zaduszkach.... Wymyśl coś lepszego, wujek dobra rada.......ciekawe że zawsze wypowiadasz się negatywnie, bez względu na fakty. A propopo,,,, mistrzu AT to jaka to formacja 9:2...?????? słuchamy ?????
Proszę Cię, tu jest NC. Przy takich obrotach, to każdy mający kilkaset tysięcy złotych, mógłby Ci narysować wykres jaki byś chciał, więc te słupki zachowaj dla siebie, bo obecnie wygląda to dość komicznie. Wg mnie z jakiegoś powodu kurs jest na takim nieprzypadkowo. Z jednej strony byłoby dobrze, gdyby ktoś pilnował kursu (od góry jak i od dołu), dzięki temu nie osiąga on chorych wręcz spekulacyjnych wartości jakie pojawiały się chociażby na Columbus, Mercator, Allegro, CDR czy wielu innych. Z drugiej strony takie korekty powodują niepewność, a nawet nerwowość wśród drobnych inwestorów, którzy z dnia na dzień chcieliby stać się milionerami i pójść na emeryturę. Mogę się mylić, ale być może ma to coś wspólnego z wyceną spółek przez ostatecznym przejęciem, np. ma to wpływ na cenę emisji akcji lub/i pilnowanie kursu pod gruby kapitał, który dopóki nie będzie przejęcia, nie będzie przecież tu inwestował milionów. Pomyślcie co by było, gdyby obecny kurs był w granicach 50zł i jakby zareagowałby rynek, gdyby dowiedział się o cenie emisyjnej akcji po 20zł. Zaraz byłyby teksty o złodziejach, drukarzach itp. itd. Stąd zakładam, że dopóki nie będzie oficjalnego przejęcia kurs będzie się bujał jak do tej pory (8-13zł). Mimo wszystko lepiej trzymać palec na enterze i dodatkowo mieć odpowiedni pakiet akcji plus drugie tyle pieniędzy na dokup, gdyby trafiła się promocja, bo jak ostatecznie wejdzie mityczny gruby, to już raczej nie zdążycie z zakupami, będziecie wchodzić na górce, a później płakać, że znowu was ubrali. Takie są moje przypuszczenia, którymi proszę się nie sugerować przy podejmowaniu jakichkolwiek decyzji inwestycyjnych.
Świeczkami bym się za bradzo nie przejmował. Obserwuje niemal codziennie i wiczorem potrafią był wszystkie na czerwono, a na drugi dzień prawie wszystkie na zielono. Wystarczy że nastąpi jakieś zdarzenie i już AT można sobie wsadzić...