• Typ sprzedaży Prisona - ciekawy - Baked może zaskoczyć Was Autor: ~leszcz [157.25.121.*]
    W chwili obecnej Prison sprzedaje się samodzielnie oraz w siedmiu bundlach z innymi grami

To ciekawe rozwiązanie może przynieść wymierne korzyści dla Baked w dłuższym horyzoncie czasu - sprzedaż może być dużo stabilniejsza niż w przypadku sprzedaży w jednym miejscu (ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka)

Także trzeba patrzeć na grę całościowo, a nie które miejsce ma samodzielnie - bo dodając sprzedaże z siedmiu bundli Prisona dopiero pokazałoby pozycję tej gry

Nasuwa się pytanie w przypadku takiego modelu sprzedaży
    - Czy gracze kupujący od razu 2 gry nie potrzebują więcej czasu na zapoznanie się z grami zanim wystawią im recenzje

Baked jeszcze nie jednego zaskoczy

• Re: Typ sprzedaży Prisona - ciekawy - Baked może zaskoczyć Was Autor: ~Zar [46.204.51.*]
    Tutaj noże wydarzyć się jeszcze dużo różnych rzeczy. Osobiście uważam, że poniedziałek zacznie się od zjazdu. Gdzie się zatrzyma to nie wiem. Nie przypuszczałem, że to będzie taka klapa. Po tym wszystkim należy uznać, że WL i ilość pobrań dema lub prologu nie ma znaczenia.
  • Re: Typ sprzedaży Prisona - ciekawy - Baked może zaskoczyć Was Autor: ~Janek [31.61.176.*]
    Dobrze piszesz, wczoraj cały dzień analizowałem pozycję bundli,które sprzedają się bardzo dobrze.
    1) Drug Dealer przeżywa drugą młodość, stara gra która obecie jest w dużej promocji w pakiecie z Prisonem sprzedaje się porównywalnie - mam na myśli dobrze:)
    2)Gas Station ich gra krąży ok 120 miejsca na steam, z Prisonem ok 350-430
    3)Thief miejsca na steam 2200 z Prisonem miejsce ok 900 .

Z moich wyliczeń sprzedaż obecnie powyżej 20k dochodzi cała niedziela jest szansa na zwrot po weekendzie, a większość pisze że fatalna premiera.
    Gra w dłuższej perspektywie przyniesie sporo zarobi, ile oby jak najwięcej:)
    Miłej niedzieli:)
  • Re: Typ sprzedaży Prisona - ciekawy - Baked może zaskoczyć Was Autor: ~noobz [83.6.150.*]
    a tych bundli nie jest przypadkiem ok. 30 ??
  • Re: Typ sprzedaży Prisona - ciekawy - Baked może zaskoczyć Was Autor: ~Prison [94.254.221.*]
    W następnym tygodniu powrót na 20 zł. Nie ma innej możliwości
  • Re: Typ sprzedaży Prisona - ciekawy - Baked może zaskoczyć Was Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    Nareszcie zająłeś się tym co jest najważniejsze, czyli sprzedażą gry, a nie peakiem. :)
    Peak jest ok, pozwala na obserwację trendu, dziś nawet może będzie rekord, ale najważniejsza będzie sprzedaż, a o niej świadcża meijsca na GTS.
  • Re: Typ sprzedaży Prisona - ciekawy - Baked może zaskoczyć Was Autor: ~leszcz [89.161.106.*]
    odpowiadam bundli nie jest 30

Aktualnie Prison się sprzedaje pod nazwami gier:

-Prison Symulator
    -Prison Station (Z GSS)
    -Dealer in Prison
    -Thief in Prison
    -Scrap from Prison
    -Mechanic in Prison
    -Bum in Prison
    -Hacker in Prison

Zwracałem uwagę żeby poobserwować co dzieje się z grą w następnych dniach po premierze
    Porównywałem do Succubusa który początek miał fasjny ale potem definitywnie mocno siadał ( w czwartym dniu od wydania ilośc graczy w grze max 990 - Prison spodziewam się że pomimo trudnego początku będzie utrzymywał poziomy sprzedaży i poziomy graczy w grze codziennie większe od Succubusa co pozwoli firmie Baked szybciej zacząć zarabiać pieniądze niż firmie Madmid)

Tu jest inny typ sprzedaży - gra sprzedaje się w sumie samodzielnie + 7 bundli z innymi grami - czekamy na recenzje które mogą spływać dopiero po zapoznaniu się nie z jedną tylko z dwoma grami na raz

Spodziewam się że liczba kopii na jeden komentarz może być zatem wysoka

• Re: Typ sprzedaży Prisona - ciekawy - Baked może zaskoczyć Was Autor: ~Dsds [37.109.33.*]
    Na tyle bundli liczba grających nędza
  • Re: Typ sprzedaży Prisona - ciekawy - Baked może zaskoczyć Was Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    Kluczowe są bundle z: Drug i z Gas i Thief. Reszta, <1000 miejsca GTS jest statystycznie mało istotna.

[x]
BKDGAMES 0,00% 1,57 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.