• Szacunki!!! Autor: ~Rado [193.0.194.*]
    Mamy 80% wzrost ebidta w 3q r/r i to przy słabszej wietrzności. Fiu fiu... Miłego weekendu wszystkim :)
  • Re: Szacunki!!! Autor: ~Joozek [188.146.237.*]
    Siedzimy na tykającej bombie która wystrzeli nas w kosmos:) w przyszłym tygodniu rozmieniamy setkę :) gratulacje dla wszystkich którzy nie wymiękli w okilicach 70! miłego:)
  • Re: Szacunki!!! Autor: takisegostek [89.174.74.*]
    "do wzrostu EBITDA przyczynił się głównie wyższy wynik w segmencie gazu i czystych paliw (o 33,9 mln zł) oraz w segmencie obrotu i sprzedaży (o 4,5 mln zł) "

Yes ! Przynajmniej wiadomo, skąd dzisiejsze 5,3 %.
  • Re: Szacunki!!! Autor: ~Rado [193.0.194.*]
    Nie powiedziałbym, że to że względu na szacunki ten wzrost. Ktoś tu prowadzi w górę kurs za rączkę. Gruby przestawił słynną wajchę
  • Re: Szacunki!!! Autor: ~Warren [88.156.213.*]
    Dokladnie, zasypywanie sie zakonczylo. Chyba sami akumuluja juz pod emisje i nie chca rzucac niepotrzebnych batnow.
    gra gruby, bo ma w doopie prowizje, pewnie ich nawet nie ma. Jest schemat i to na pewno nie bidoki skubią po kilka/kilkanaście sztuk. Jaki jest takie skubanka to jeszcze nie odkryłem. Czemu nie szarpnie więcej na raz? Liczy że będą dokładać? Tutaj patrzę i mało kto co dokłada wgl z prawej
    Jaki jest sens takiego skubanka* ucięło
    Opcja jedynie jaka mi przychodzi na dzień dzisiejszy to wysoka baza na moment, w którym wejdą akcje z nowej emisji.
  • Re: Szacunki!!! Autor: takisegostek [89.174.74.*]
    Jaka z tego korzyść ?

Nie rozumiem opisanej powyżej strategii. Skoro jeszcze chcą pozyskiwać akcje, to nie powinni podbijać ceny.

A najbardziej mnie zastanawia, kto teraz w ogóle sprzedaje ???
  • Re: Szacunki!!! Autor: ~iNFO [85.221.136.*]
    Też uważam tak jak Rado że po prostu zapadła decyzja i stara dobra wajcha została przesunięta. Tak to po prostu działa na naszym krajowym podwórku. Samo to się nic nie dzieje, poza tym drobni nie są w szerszej skali zainteresowani graniem na pep.

Oglądałem w tym tygodniu trochę notowania i widać że nasi animatorzy trochę grają tymi małymi wolumenami ale ogólnie widać że rzeczywiście ktoś dziubie i zbiera a jednocześnie nie chce szarpnąć za mocno kursu. W tym tygodniu to za mniej więcej 1 mln udało mu się pozbierać i kosztem takim że przy naszym arkuszu z dziurami jak ser szwajcarski mamy prawie 100. Większe obroty powinny zacząć się po emisji i ja to oceniam za ogromny plus bo te wolumeny na sesji co mamy odstraszają ludzi bo twierdzą że sie nie da grać.
    Sprzedający zawsze się znajdą, ale ich teraz jak na lekarstwo. Plan być może sternika jest taki, aby w momencie ew zrzutu akcji z emisji cena była wysoko. No bo nie oszukujmy się, część inwestorów od razu będzie chciała zrealizować zyski. I teraz pytanie kto to ma zamiar zbierać...
  • Re: Szacunki!!! Autor: ~iNFO [85.221.136.*]
    Otóż to!
  • Re: Szacunki!!! Autor: ~pepil [5.173.140.*]
    Popyt na pewno się pojawi jak będą notowane nowe akcje. Kwestia dyskonta. Sam liczę że co dokupie
[x]
PEP -2,30% 59,40 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.