• Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~Piękny_Roman [89.171.4.*]
    Trzecią spółką reprezentującą branżę IT w portfelu na listopad jest Ailleron, producent oprogramowania. Wskazał ją Sobiesław Kozłowski z Noble Securities, który zwraca uwagę nie tylko na sygnały techniczne, ale również fundamentalne, jak np. zakup akcji przez członka rady nadzorczej. Pod koniec miesiąca Ailleron zaprezentuje wyniki. (...)

Sobiesław Kozłowski
    Noble Securities
    Ailleron
    Akcje technologicznej firmy są w dość szerokiej konsolidacji w przedziale 11,80–17 zł. Znaczącym wsparciem jest SMA55 na 12,70 zł, natomiast najbliższym oporem jest SMA20 na 13,59 zł. Z punktu widzenia poziomów Fibonacciego istotny opór to 14,22 (61,8 proc. zniesienia fali spadowej od 2017 r.), natomiast istotnym wsparciem jest 12,13 zł (50 proc. Fibo). Umiarkowane odczyty oscylatora stochastycznego oraz RSI zdają się być neutralną podpowiedzią ze strony wskaźników technicznych. Wsparciem fundamentalnym zdaje się być nabycie 118795 akcji po około 12,47 zł przez członka rady nadzorczej. Spółka planuje publikację wyników za III kwartał na 29 listopada.

https://www.parkiet.com/Portfel-techniczny/311039993-Portfel-techniczny-Branza-gier-biotechnologia-turystyka-i.html

• Re: Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~klocek [81.18.213.*]
    Sprzedałem po poprzedniej rekomendacji, no bo dlaczego miało rosnąć w kosmos tylko na samym gadaniu?
    Teraz znowu mam i mam nadzieję, że perspektywa dobrych wyników za II kw. znowu da zarobić.
  • Re: Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~Lopez [31.183.226.*]
    A kiedy to megaprzejęcie za myliony???
  • Re: Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~Hahaha [212.180.226.*]
    W styczniu albo w głowie Stycznia
  • Re: Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~12345 [37.248.156.*]
    Ja bym spokojnie poczekał. EI weszło w kwietniu i zaraz po tym było przejęcię spółki z Wrocławia - ValueLogic. Mówili o kilku rozmowach jakie prowadzą a to nie są krótkie procesy więc spodziewam się rozstrzygnieć w 4 kwartale jednak.
  • Re: Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~Piękny_Roman [193.42.150.*]
    Poprzedni post dotyczył oczywiście typów techników (mea culpa), ale dziś również fundamentaliści "Parkietu" nabieraja AIL do portfeli...

Wśród propozycji na kolejny miesiąc nie mogło też zabraknąć producentów rozwiązań informatycznych. Branża IT jest jednym z największych beneficjentów pandemii, w takcie której nastąpiło przyspieszenie trendu cyfryzacji gospodarki, co zwiększyło popyt na usługi IT. Z tego grona eksperci największe nadzieje pokładają w akcjach Ailleronu i LiveChata.

https://www.parkiet.com/Portfel-fundamentalny/311049968-Faworyci-ekspertow-do-listopadowego-portfela.html
  • Re: Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~smerf [178.37.142.*]
    Do wyniku za 29,11 urośnie do 16
  • Re: Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~Lopez [31.183.226.*]
    A potem zjazd na 12.. hehe.. raj dla kolarzy
  • Re: Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~klocek [81.18.213.*]
    Dnia 2021-11-04 o godz. 12:32 ~Lopez napisał(a):
    > A potem zjazd na 12.. hehe.. raj dla kolarzy

Jak nie umiesz zsiąść z roweru to stój na poboczu.

Wczoraj kupione dziś zarobione. Ha.
  • Re: Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~smerf [178.37.142.*]

Raport bieżący nr
    28
    /
    2021

Data sporządzenia:
    2021-11-04

Skrócona nazwa emitenta

AILLERON S.A.

Temat

Rozpoczęcie współpracy ze spółką Snow Software Ltd. z siedzibą w Bracknell w Wielkiej Brytanii

Podstawa prawna

Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Treść raportu:

Zarząd Ailleron SA z siedzibą w Krakowie _"Spółka"_ niniejszym informuje, iż w dniu dzisiejszym wpłynęło do Spółki pierwsze zamówienie realizacyjne w ramach umowy ramowej o współpracy _"PROFESSIONAL SERVICES AGREEMENT"_, zawarte przez spółkę zależną od Ailleron SA - Software Mind Sp. z o.o. - z nowym kontrahentem – spółką Snow Software Ltd. z siedzibą w Bracknell w Wielkiej Brytanii.

Przedmiotem współpracy jest świadczenie przez Software Mind wyspecjalizowanych usług informatycznych i consultingowych w zakresie wytwarzania oprogramowania. Software Mind będzie uczestniczył w tworzeniu zespołów zaangażowanych w rozwój rozwiązań informatycznych Snow Software w obszarze platformy technology intelligence.

Snow Software jest światowym liderem w dziedzinie technology intelligence, który zmienia sposób w jaki organizacje rozumieją użycie technologii i jak nią zarządzają. Platforma technology intelligence dostarczana przez Snow zapewnia kompleksowy i kontekstowy wgląd w oprogramowanie, SaaS, sprzęt i chmurę. Dzięki rozwiązaniom Snow, liderzy IT mogą skutecznie optymalizować zasoby, zwiększać wydajność i zapewniać sprawność operacyjną w świecie hybrydowym. Snow Software zatrudnia ponad 700 pracowników na całym świecie i działa w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii, Europie i Azji.

Na chwilę obecną wartość umowy w oparciu o złożone zamówienie nie przekracza 10% kapitałów własnych Spółki _na podstawie ostatniego opublikowanego Skonsolidowanego Sprawozdania finansowego za 1H2021r._. Kontrakt, w ocenie Zarządu Spółki, jest rozwojowy i zakłada sukcesywne zwiększanie zaangażowania zespołu po stronie Software Mind, dalszy rozwój współpracy o kolejne zamówienia i zespoły projektowe i tym samym wzrost generowanych przychodów.

Realizacja pierwszego zamówienia obejmuje okres dwóch lat. Warunki umowy nie odbiegają od warunków powszechnie stosowanych dla tego typu umów.

W opinii Zarządu Spółki, informacja ta stanowi informację poufną w rozumieniu art. 7 Rozporządzenia MAR, dotyczącą Spółki, która w przypadku podania jej do wiadomości publicznej mogłaby mieć wpływ na cenę jej instrumentów finansowych. Umowa jest znacząca dla Software Mind będącej spółką zależną Ailleron ze względu na potencjał rozwojowy projektu, a także doskonałą referencję dla dalszej ekspansji na rynkach eksportowych.

Software Mind to dynamiczny polski software house wchodzący w skład Grupy Ailleron, który dostarcza kompleksowe rozwiązania informatyczne dla klientów z całego świata. Wśród nich są zarówno renomowane firmy z branży finansowej, telekomunikacyjnej i technologicznej, jak również błyskawicznie rosnące "jednorożce" z Doliny Krzemowej. Software Mind nawiązuje długoterminowe partnerstwa z klientami, pomagając im skalować dynamicznie rozwijające się biznesy. Ma bogate doświadczenie we wspieraniu cyfrowej transformacji firm na całym świecie, łącząc się z wewnętrznymi zespołami badawczo-rozwojowymi oraz pracując nad rozwojem produktów i nowymi kanałami komunikacji z końcowymi klientami. W ramach swojej strategii Software Mind skupia się na budowie wysoko skalowalnych rozwiązań chmurowych oraz automatyzacji procesów z wykorzystaniem uczenia maszynowego i elementów sztucznej inteligencji. Zakres usług pokrywa całe spektrum potrzeb klientów chcących przetransformować swoje organizacje i sposób oferowania produktów do nowoczesnych kanałów elektronicznych.
  • Re: Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~trewq [79.191.200.*]
    A mnie by nie zdziwiło gdyby Noble podniosło i tak wysoką rekomendację, dlatego mogli dodać te typy do portfela parkietu. W poprzednim okresie zdarzały się takie akcje u różnych typujących, że za typami szły pozytywne rekomendacje dla tych spółek, co pozwalało im osiągać wyższy wynik w portfelach.
  • Re: Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~Fizol [89.229.208.*]
    ten kurs to przecież okazja życia, kiedyś kupiłem action po 3,70-3,90 zł i własnie dzis sprzedałem ponad 15 zł i wszystko zainwestowałem w Ailleron, wiem że zarobie ze 100% w rok.
  • Re: Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~Aleks [31.130.97.*]
    Albo lepiej
  • Re: Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~Fizol [89.229.208.*]
    no i słuchać analityków i kupować napompowane spółki.
  • Re: Aileron w typach analityków fundamentalnych "Parkietu" Autor: ~Piotr [88.156.213.*]
    Gdzie ona napompowana?
    Nie myl tego że ktoś oddaje z balonem
    jak nie jest napompowane, ja w marcu ub roku kupiłem 5k po średniej 3,96 zł i oddałem po przeszło 14 zł bo rekomendacje analityków działają na mnie jak anty wskaźnik i jeśli jest taka rekomendacja to trzeba uciekać z papiera bo ktoś niebawem zacznie sypać, pod tych grubasów są te rekomendacje robione, W ubiegłym roku pewien analityk z PKO BP wydał rekomendacje dla ZEPAK przy kursie 7 zł że papier ZEPAK jest wart 6 zł - ludzie pooddawali darmo Solorzowi poniżej 7 zł a za kilka miesiecy kurs urósł powyżej 20 zł
[x]
AILLERON -0,66% 15,00 2025-11-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.