• Podobieństwo do CD Projekt przed W2 Autor: ~vrt [5.184.14.*]
    Śmiem twierdzić, że CI GAMES jest w bardzo podobnym momencie jakim był CD Projekt przed Wiedźminem 2 i jeśli LOFT2 rozegrają dobrze, a mają na to potencjał to może być tu długo i grubo zielono. Myślę, że myśl o miliardowej spółce dotarła także wreszcie i do głowy prezesa.
    Proszę o opinie?
    Chętnie poczytam co o tym sądzi Pan Emeryt (tylko ten prawdziwy co ma akcje Lotosu i czeka na 90), który jako jeden z nielicznych na tym forum potrafi się merytorycznie wypowiedzieć.
    Za opinie trolli i gawędziarzy na łyżwach podziękuję, idźcie na inny wątek.
    Pozdrawiam.
  • Re: Podobieństwo do CD Projekt przed W2 Autor: ~jan [185.153.35.*]
    tak jak napisałem w innym poście

On wie, że jak się uda to nie będzie milionerem jak teraz, może nawet nie multimilionerem, ale może zostać miliarderem jak firma skoczy na bardzo wysoki poziom, chciał to zrobić za wcześnie i dlatego się sparzył ale teraz wie co robić. Wielu będzie się śmiało z tego posta i dobrze trzeba poprawić sobie nastrój ale ja ciągle po trochu dokupuję i czekam na start rakiety....
  • Re: Podobieństwo do CD Projekt przed W2 Autor: ~Zar [89.171.72.*]
    W tej chwili mamy zbyt mało informacji, aby określić przyszłą drogę CIG. Co do LOFT 2 już dużo o tej grze pisano, ale konkretów dalej brak. Nie wiadomo nawet kiedy można spodziewać się gotowego produktu, lub nawet informacji o zakończeniu jakiegoś etapu. Równie dobrze może to być 2023 lub 2026 rok. Każdy jest równie prawdopodobny. Na chwilę obecną spółka jest zdrowa, ma przyzwoite przychody ze snajperów, ale do produkcji gry AAA będzie potrzebować zastrzyku gotówki. Może zrobić na dwa sposoby. Pierwszy to kredyt, a drugi to dodruk dla inwestora, co zapewne jeszcze bardziej rozwodni kurs. Moim zdaniem w tym roku może osiągnąć też bardzo ładny zyska. Jeśli patrzeć na wskaźniki, to jest to jedna z najbardziej niedocenionych spółek na GPW w tej branży. Jej kapitalizacja przy obecnym kursie to niecałe 300 mln. Prognozowane zyski za 2021 rok powinny dawać potencjał do wzrostu kursu przynajmniej 3 razy. Moim zdaniem kapitalizacja 1 mld dla takiej spółki to nie byłaby niczym nadzwyczajnym, a jeśli LOFT 2 wyszedłby co najmniej dobrze, to jest szansa na zwielokrotnienie tej wartości. O ile? Ciężko teraz wyrokować, bo to zależy od skali sukcesu LOFT 2. Zwróćcie uwagę, że spółki na GPW i NC o wiele niższych dochodach maja podobną lub wyższą kapitalizację
  • Re: Podobieństwo do CD Projekt przed W2 Autor: ~zen_on [87.99.119.*]
    A co z tymi informacjami o premierze w 2022 (ktoś też pisał o jakiejś wersji beta w kietniu 2022?). Czy to już nieaktualne?
    https://www.pcworld.pl/news/Lords-of-the-Fallen-2-Polskie-Dark-Souls-wreszcie-z-data-premiery,424729.html
    https://www.gry-online.pl/newsroom/lords-of-the-fallen-2-w-2022-roku-gra-jest-najwiekszym-projektem/z01f162
  • Re: Podobieństwo do CD Projekt przed W2 Autor: ~ququ [185.53.147.*]
    dodatkowo firma zwiększa dość znacznie zatrudnienie,wszystko przemawia za tym że jest coś robione,inwestycje zawsze są po coś ,sprawa najważniejsza to szansa na sporą stopę zwrotu,Perspektywy są,i nie wirzę że Tymiński coś próbuje zakręcić to byłby jego koniec,co by miał zyskać?
  • Re: Podobieństwo do CD Projekt przed W2 Autor: ~zen_on [87.99.119.*]
    Oprócz tego jak się przyjrzy tej "opłaconej" rekomendacji, to tam zakładają minimalnie mniejsze zyski w 2022 roku i dużo większe w 2023 roku. Prawdopodobnie głównie w związku z przewidywaną premierą LOTF2 (chciał bym żeby to był to koniec 2022, ale większa szansa to pewnie wakacje 2023).
  • Re: Podobieństwo do CD Projekt przed W2 Autor: ~ququ [185.53.147.*]
    To nie są rekomendacje tylko analizy,prezes na webinarze wspominał coś o kwietniu 2022,dobre porównanie do CDR.zbyt wczesne info o loft2,może być strzałem w stope,tak jak to było z cyberkiem,Ja jestem tu od roku i widze same pozytywy,przedewszystkim są dość spore zyski jak na tą kapitalizację.Stracić przy tej cenie nie można,coś się dzieje dobrego ,Zarząd też chce zarobić,teraz albo nigdy tak czuję.
  • Re: Podobieństwo do CD Projekt przed W2 Autor: ~nowy [91.207.126.*]
    Jak myślicie, czy SGWC2 sprzeda się już w tym roku w ilości 1 miliona sztuk? Jest bardzo duża szansa.
  • Re: Podobieństwo do CD Projekt przed W2 Autor: ~Janek [212.102.33.*]
    To nie ma znaczenia az takiego ile sie sprzeda tej gry w tym roku. CIG ma bardzo mocne fundamenty, 2 gry wlasne i 3cia z zew. studiem w produkcji oraz gry z UL, gdzie ma 80% i konsoliduje wyniki.
[x]
CIGAMES -0,35% 2,88 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.