Dnia 2021-11-03 o godz. 10:17 ~Elmo napisał(a): > ciekawa teza. mógłbyś podać jakąś argumentację, dla której dywersyfikacja działalności w stronę PV jest zagrożeniem dla Famur?
Trol nie ma takich argumentów. Więc się nie dowiesz :)
Myślę, że jemu chodziło nie o dywersyfikację co do zasady, ale o ryzyko związane z niedotrzymaniem terminów realizacji inwestycji fotowoltaicznych. Ewentualne kary mogą być znaczne. A kilka dni temu było info, że są opóźnienia w dostawach... Oczywiście może zdarzyć sie tak, że Famur wyjdzie na tym do przodu - tzn. dostawca zapłaci mu kary umowne za opóźnienie, a Famur i tak zrealizuje inwestycje w terminie. Przychodzi mi tu na myśl czarny scenariusz, który mial miejsce w przypadku Elektrobudowy - właśnie opóźniena w realizacji inwestycji i związane z tym kary umowne miały bardzo duży wpływ na upadłość tej spółki.
Bogada to będzie moja klientka. Pisałem już w innym wątku, że zarekomendowałem jej kupno 6000 Famur po 3,12. Dziewczyna się pomyliła i kupiła 60 000 akcji. I teraz stwierdziła, że jak już kupiła, to niech zostanie te 60 000 :-). Jeśli rzeczywiście dojdzie w tym roku do 4 pln, to liczę na jakiś "dodatek" do prowizji. A kobitka jest całkiem całkiem :-)