Ja mam tutaj średnią niecałe 12 zł i już tracę nadzieję, że kiedyś wyjdę na 0. Cały gaming leci, ale na żadnej innej spółce branżowej nie ma takiego zjazdu.
Patrząc na kursy można pomyśleć że tylko ludzie z zakładów zamkniętych mają prawo handlować. Już to pisałem ale to dziś jeszcze mocniejsze. Czy ktokolwiek jest w stanie pokazać mi mocniejsza spółkę fundamentalnie w 2021 z gamingu niż ALG czy jak ostatnio brak ?
Jaka to fundamentalna spółka? Chyba cię zdrowo pogięło. Od samego początku jeden wielki przekręt z wyceną 300 mln. i pokaż za co? Sprawa dla prokuratora a nie dla inwestora.
Zgadzam się z Tobą
Ja też już dawno przestałem patrzeć na wykresy... że coś tam przecina od dołu coś tam a jak jeszcze inne wykresy też to mówią to musi iść do góry
Fundamentalnie spółka mocna i się wybroni. Pamiętam jak OAT ludzie gnoili że brat szumowskiego, za darmo dotacje dostaja, pralnia pieniędzy, rodzinna firma itd itp
Ja kupowałem po 7 zł sprzedałem po 70.... czasami z sentymentu tam wejdę i spadło trochę bo do 40zl ale korekta musiała być A ludzie do dzisiaj plują jak to oszukani nie zostali bo głupki kupiły po 70 i teraz płaczą i naganiaja i piszą glupoty....
Widzę że tu jest podobnie
Kumaci mnie zrozumieją a ta grupa co kupowała po 40 (tutaj) to dalej będzie pisać brednie
bo jest pełno frustratów którzy potracili kase bo zainwestowali spekulacyjnie licząc na farta jak w lotku. teraz wylewają gorzkie żale i jest wina wszystkich - januarego, prezesa, firma wydmuszka itd tylko nie ich samych :) niektórzy czytają te wpisy i mówią "racja" i sprzedają byle mieć to głowy i tak zaledwie 100- 150 tys potrafi uwalić kurs o 10%...
Co ty za głupoty gadasz. To ni ci którzy wchodzili tutaj na wyższych poziomach liczyli na farta. To spółka jest zarządzana przez bandę spekulantów. Po takich spadkach lada chwila pobawią sie wzrosty 100-150% nie wiadomo skąd i dlaczego. Tak było już niejednokrotnie na JR czy notorycznie jest robione na Medcamp. I nie robi tego ulica tylko spółdzielnia JC. Tyle w temacie.
a jakim cudem ma nie byc wzrostu kursu o 150 czy nawet 500 procent skoro od nieco ponad roku kurs spadl o mniej wiecej 90 proc z 37zl do 4zl. oczywiscie sytuacja finansowa jest ZNACZNIE lepsza niz w szczycie cenowym. kredyty prawie splacone obligacje d3 wykupione. no ale tak jest jak sie kieruje tym co robi ulica ja nie sprzedalem ani jednej sztuki aktualnie wg mojej wiedzy NAJTANSZEGO gamingu na notowanych rynkach w pl a wy sobie szczekajcie i placzcie (oczywiscie mowie do tych 3 -5 osob ktore tu robia syf i codziennie oglaszaja bankructwo)
no chyba nie chcesz mi powiedziec ze poczatkowa wycena 300mln byla dobra? myslisz, ze to normalne ze spolka zleciala ze swojego ath 37.7 na 4.2 i ciagle konca nie widac? podczas ostatniej konferencji podpieli sie pod sprzedaz chernobylite, chociaz wtedy jeszcze nie brali w niej udzialu. widac tez, ze ludzie nie chca z nimi wspolpracowac, na ostatniej prostej dowiedzielismy sie, ze jednak aigames nie bedzie wydawca war mongrels i dowiedzielismy sie o tym bodaj poltora tygodnia przed premiera z filmiku na youtube'ie. planuja tez sami wydac swoje 3 gry o budzecie po 20mln, wychodzi na to, nikt nie chce z nimi juz wspolpracowac. kolejna rzecz, to skad wezma na to pieniadze, bo mowimy tutaj o 60mln. spolka ciagle spada od osiagniecia szczytow, a prezio jedyne co ma do powiedzenia to "czysto nieuzasadnionna panika, raz idzie w gore, raz w dol, spekulanci tez robia swoje". naprawde? chyba z preziem patrzymy na dwa rozne wykresy, bo u mnie zdecydowanie ciagle spadamy. zreszta skoro jest tak zle, to moze warto zorganizowac skup akcji wlasnych, zeby dac sygnal akcjonariuszom, ze to dobry moment na wejscie?
"niektórzy czytają te wpisy i mówią "racja" i sprzedają byle mieć to głowy i tak zaledwie 100- 150 tys potrafi uwalić kurs o 10%..."
nikt kto ma takie pieniadze nie slucha sie ludzi z bankiera, kiedy wy to zrozumiecie, ze te posty nie maja zadnego znaczenia, co najwyzej wystraszysz goscia z "pakietem" 20tys
Zygadlo swoje akcyjki pozenil po 37,80 do 20 i drukneli mu kwita po 1,67.wzial nowa emisje bo mu świnka january obiecał resplit w przyszłości wiec zawsze zarobieni będą. Śmieszne Drobne cwaniaczki od januarego .
dokladnie, nie czytajcie forum, unikajcie informacji, ktore moglyby Wam uratowac swoje portfel przed strata, caly obrot zrobiony przez ostatni rok z 37.7 na 3.81 zrobila tylko wystraszona ulica. spolka jest bardzo porzadna, dlatego zajmuje sie glownie drukowaniem milionow akcji, ktorymi zasypuja rynek i nadal nie wiadomo kiedy czesc z nich zostanie dopuszczona do handlowania. jako wydawca doszli do wniosku, ze nie beda wydawac gier, tylko zaczna robic swoje za pieniadze (mowimy o 3 grach kazda po 20mln), ktorych nie maja. Marketing gier tez maja prima sort, oto jeden ze zwiastunow, ktory wypuscili, zeby promowac Chernobylite https://www.youtube.com/watch?v=rYB9KGpW5CM, sprzedaz na konsole jest oszolamiajaca, sprzedalo sie az 40k egzemplarzy dzieki temu niesamowitemu marketingowi!
moze i patrzac technicznie spolka ma perspektywy, ale to jak traktuje swoich akcjonariuszy prosi sie o knf. absurdalna wycena na poczatek, emisje wielu milionow akcji i kierowanie kursem to tylko czesc rzeczy, ktore mam do zarzucenia spolce. nie zdziwcie sie jak tu po kolejnych 30% spadkach pojawi sie z czapy pompa na 150% w kilka sesji, niektorzy lubia takie sporty, ja po takiej pompie spadam stad i nigdy nie wroce, bo to jest zwykla manipulacja kursem i z tego co sie dowiaduje niestety dopiero teraz na kazdej ze spolek januarego jest to samo
Ruch na forum musi być pod reklamy i wyświetlenia im więcej awantury i wpisów tym lepiej ale większość prowokacyjna i bezwartościowa, nie czytać samemu podejmować decyzje nikt wam prawdy zwłaszcza tu nie napiszę, a już tym bardziej ulica która pyta wytłumacz mi to czy tamto.